Ötvös Tibor

2012-ben jön a megújult BioShock

Sokan szerették az Irrational Games sikeres játékát, a BioShockot, mely a víz alatti Rapture világába kalauzolta el a vállalkozó kedvű kalandorokat. Az első rész sikere után következett a folytatás, mely sokak szemében gyengébben sikerült elődjénél. És már akkor pletykálták, hogy tervezgetik a harmadik részt, de erre már sokan csak legyintettek.

Való igaz, hogy az első rész remek hangulata és új ötletei után a folytatás már nem hatott akkora erővel és egy harmadik, ismét a víz alatt játszódó rész nem biztos, hogy minden rajongót érdekelt volna. Ezt érezhették a fejlesztők is, hiszen a mai napon - hatalmas meglepetésre - bejelentették, hogy készül a BioShock: Infinite, mely a víz alatti világból egészen a felhők felé repít minket.



Tetszik az új BioShock?
(Összesen 192 szavazat)
  • Igen
    82 % (158 szavazat)
  • Nem
    12 % (23 szavazat)
Ráadásul rögtön mellékeltek hozzá egy részletes ismertetőt, beszéltek a játékmenet újdonságairól, az új helyszínről - és nem mellékesen kiadták a lejjebb látható két és fél perces trailert, mely mozgásban is megmutatja az új világot. De lássuk szép sorban, mit is tudhattunk meg alig pár perc alatt az új játékról.

Először is, az Infinite nem a BioShock 3, hanem egy előzményeket bemutató rész. A sztori 1912-ben, a 12 ezer láb magasan található Columbia városában játszódik, mely jelen állapotában úgy fest, mintha valamelyik Final Fantasy részből lépett volna elő. A lebegő várost egyébként azért építették, hogy ezzel is nyomatékosítsák a többi országban, hogy Amerika mindenek felett áll.


Főhősünk egy kegyvesztett Pinkerton National Detective Agency tag, Booker Dewitt, aki egyébként csapatának legjobbja. Egy nap egy titokzatos férfi felbérli, hogy menjen el Columbia városába és szabadítson ki egy bizonyos Elizabethet, akit ott tartanak fogva. Hősünk útra kel, de megérkezése után természetesen kiderül, hogy ez az ügy több, mint egy szimpla emberrablás.

Amint a képeken és a videón is látszik, a BioShock: Infinite egy vidám színekkel ellátott valódi steampunk világban játszódik: mindenfelé mechanikus gépek, repkedő autók, neonreklámok. Mindenesetre az Irrational Games a kiválasztott újságíróknak mozgásban is megmutatta a programot, akik egyébként azóta is ajnározzák az új részt.



Az biztos, hogy a fegyverek mellett ezúttal is lehetőségünk lesz a különböző extra-képességek használatára (lebegtetés, tűzgyújtás stb.), de az élmény mégis teljesen más lesz, mint Rapture városában volt. Ráadásul miután kiszabadítottuk Elizabethet, ő is a segítségünkre lesz. Már csak az a kérdés, hogy úgy működik majd, mint a Prince of Persia Elikája vagy egy esetleges ko-op lehetőségét rejti magában a hölgy.

Mindenesetre bátor húzásnak tűnik a fejlesztők részéről ez a váltás és épp ezért nagyon várjuk a programot. Sajnos azonban a BioShock: Infinite leghamarabb 2012-ben jelenhet meg, szóval még türelemmel kell lennünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kerub #12
    Ha a vízivárosban játszodik akkor azért bőrlehúzás, ha a levegőben akkor meg azért bőrlehuzás, ha az űrben akkor azért, ha egy vulkánban akkor meg azért...

    Btw az alapján amit a trailerben láttem ez NEM art-deco hanem szecessziós stílus. Ami pont arra a korra volt jellemző amikor játszódik
  • Murder3 #11
    Ha okosak akkor igen kreatívan és jó történettel összekapcsolhatnák a részeket.
    mindenesetre remélem ennek a játékmenete merőbe eltér a bioshock-féle unalmas játékmenetétől.
  • Seth #10
    "Bespin art deco-ban, 1912 -ben? hihető ez????
    "

    Nem, de miért kéne annak lennie. Ez egy alternatív világ, vagy tudsz ilyen repülő plázáról a század elejéről ?
  • strogg #9
    ööö agyon drasztikusan NEM (!) lett irracionális
  • strogg #8
    Utánna jön a bio4, ami a föld alatt van, aztán a bio5 ami már az űrben. Természetesen azt is art deco stilusban, lehetőleg náci titkos procjekt keretében épitették.
    A bioshock egyik ütőképes kártyája az volt, nagyon drasztikusan lett irracionális. Bespin art deco-ban, 1912 -ben? hihető ez????

    Újabb bőr lehúzása egy kiváló játékról.
    Most már teljesen új ötlet után kéne nézni.
  • vixo #7
    Kicsit meglepődtem,amikor a gametrailersen láttam,h van ilyen trailer,elsőre azt hittem vmi dlc a 2.részhez és amikor láttam,h teljesen új rész még jobban csodálkoztam és tényleg ott van az első rész hangulata!!! Jó lesz ez!!!
  • Kerub #6
    A fő dizájnert Kevin Levine-nek hívják és nem ment ő sehová, csupán nem dolgozott a Bioshock 2-n. Ez viszont megint az ő keze alatt készül.

    Engem kicsit megijesztett a gondolat a lebegő városról mivel féltem hogy ez ilyen "már mindent kiaknáztunk a vízi városban, keressünk új helyszínt" rókabőr lesz. Miután megnéztem a videót, minden kétségem elszált! Hamisítatlan Bioshock hangulat. Kátságtelenül kötelező + kedvenc lesz
  • hdo #5
    Nekem a Bioshock 2 ugyanúgy tetszett, mint az első rész. A vége miatt még jobban.
  • Loverman #4
    miután a fő designer az első rész után elment, hát....
  • b3nnyr4y #3
    Hangulatos :)