MTI

Virtuális túra a Szent Péter-bazilikában

Virtuális túrán tekinthetők meg a Vatikán leghíresebb épületei, miután a Szent Péter-bazilika belső teréről készült nagyfelbontású panorámafelvételek is felkerültek a Szentszék honlapjára.

A pennsylvaniai Villanova Egyetem közreműködésével két év alatt készültek el a legérdekesebb vatikáni látnivalókat bemutató 360 fokos gömbpanoráma-felvételek, amelyek nagyfelbontásban mutatják be a helyszínen szabad szemmel alig észrevehető részleteket.

A belső terekről egy speciális, motoros kameraállványra erősített fényképezőgéppel több ezer felvételt készítettek, majd ezeket a digitális fotókat képfeldolgozó szoftverrel illesztették össze. A villanovai csapat munkájának utolsó darabja, a Szent Péter-bazilikát hét nézőpontból valamint a Szent Péter tér éjszakai látképét bemutató gömbpanorámák a www.vatican.va oldalra kattintva a főmenüből is elérhetők.

A Sixtus-kápolnáról - Michelangelo egyik legismertebb alkotásával, a világ legnagyobb, 540 négyzetméteres egybefüggő freskójával - tavasszal elkészült bemutató a www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html címen látható.

A Lateráni Szent János-bazilika belseje a www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/Media/VR/Lateran_Nave1/index.html oldalon, valamint a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát és épületeit bemutató 9 kameraállás a www.vatican.va/various/basiliche/san_paolo/vr_tour/index-it.html címre kattintva érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • djhopihe #2
    Magyarországi érdekességek is meg vannak örökítve ilyen technikával. Egy kis ízelítő:
    http://www.muzsart.com/referenciak.html
    (minden "VR" logós helyszínről van panoráma kép)
  • Calisius #1
    Ilyen témájú híreket többször is olvasnék. Az ilyen kezdeményezések szerintem minden embert érdekelnek (még ha nem is írják be). :)
    Köszönöm a hírt!