Ötvös Tibor

Az Alan Wake sikertelenségének oka

A Remedy hetek óta csak azzal szerepel a világsajtóban, hogy az X360 exkluzív Alan Wake gyatra eladásait magyarázza.

Mi okozhatta az Alan Wake<br>gyenge szereplését?
(Összesen 354 szavazat)
  • Az exkluzivitás
    60 % (214 szavazat)
  • A marketing
    19 % (68 szavazat)
  • Rossz a játék
    17 % (61 szavazat)
Ma Oskari Hakkinen adott egy kimerítő interjút, melyben arról beszélt, hogy szerintük mi okozta a thriller gyenge kezdését. Kezdésnek a Remedy feje kijelentette, hogy elégedettek az Alan Wake kritikai és rajongói visszajelzéseivel, de elismerte, hogy elképzelhetően rosszul időzítették a megjelenést és gyenge volt a marketing is.



"Semmi kétség, hogy az Alan Wake egy nagyon kedvelt időszakban jelent meg, ráadásul számos program agresszív marketingje nagyon domináló volt" - állította Hakkinen. "Ennek ellenére a játék eladásai folyamatosan emelkednek (jelenleg mindössze 540 ezer kelt el belőle) és ezért lehet folytatni majd a címet."

Hakkinen hozzátette, hogy jelen állás szerint nem készítenek több DLC-t, inkább a folytatásra összpontosítanak majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #38
    -neem
    -dee
    -neem
    -dee
    -kurva értelmesen tudtok vitatkozni....
  • Hoz_Hun #37
    Alan Wake meg nem azért produkál gyatra eladásokat mert rosszul időzítették a megjelenést vagy mert gyenge volt a marketing. Hanem mert egyszerűen unalmas, egyhangú játék. Ha játszottál az első pályával gyakorlatilag játszottál mindel. Én legalábbis nem vettem észre különbséget. Grafikailag sem mutat fel semmi különöset. Éppen csak nem csúnya.
  • Hoz_Hun #36
    Akkor nézz be most. 80% konzol játék.
  • Hoz_Hun #35
    bla-bla-bla-bla...
  • zola2000 #34
    Igen tavaly ota ok csinalnak videojatek statisztikat is, amit a gs le szok adni hirben, miert?
  • dronkZero #33
    Konzolos grafikával PC-n már 3-4 éve nem lehet villogni. Egy X360-nyi teljesítmény PC-n 2010ben picsafüst. Lassan az _irodai_ gépek is lenyomják hardverben a jelenlegi konzolgenerációt, pedig azok aztán végképp nem játékra vannak szánva.
  • vg #32
    Milyen Mahasz(Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége), ember!!???!!!444négy
  • zola2000 #31
    Amikor (tavaly előtt) voltam a győri 576 boltban, a boltban a játékok több mint a fele pcs volt, és a Mahasz mikor közli a magyar játékeladásokat, azt látni, hogy az összplatform top10ben a pc dominál, a konzolos címek csak néha kerülnek be a magyar top10be (a gamestaron meg a g365ön szokják kirakni hírbe).

    viszont amikor egy francia tescoban jártam, nem láttam pc játékot, illetve egy alsó polcra volt eldugva pár darab :)
  • vg #30
    Persze, azért megy olyan rohadt jól a 576 boltnak, mert senki sem veszi... nameg nyugaton kolbászból van a kerítés is, persze. PS3-ra nincs warez, xbox tulajok nagyon kicsi része flash-el a live miatt, mert az az igazi móka, pc-t meg tudjuk.
  • zola2000 #29
    Ez hülyeség. Magyarországon nem vesznek a népek eredeti játékot ... semmire, a konzolboltban is ha valaki konzolt vesz első kérdés: lehet e chippelni (ez a magyar fizetések miatt félig-meddig érthető persze), nyugaton vesznek, de ott már könnyebben adnak ki pénzt konzolra is, ennyi.