Ötvös Tibor

Nem fogynak az új címek

Az Alan Wake eladásai továbbra sem akarnak meglódulni. A korábbi beszámolók szerint Európában alig 89 ezer példány fogyott a játékból, ám a mai kimutatás már jobb képet mutat.

A legfrissebb adatok szerint a Remedy játéka május 18 óta világszinten 521 ezer példányban talált gazdára és ennek fele Amerikában kelt el. De nem csak az Alan Wake eladási mutatói rosszak, hanem több, az utóbbi hónapokban megjelent cím is jóval az elvárások alatt szerepel.



A Prince of Persia: The Forgotten Sands világszinten alig 250 ezer példányban kelt el. Összehasonlításképpen az előző, sokat kritizált cell-shaded rész ennyi idővel a megjelenése után már 1,3 milliónál tartott. De ugyancsak nem kell a népnek a Blur (240 ezer), a Lost Planet 2 (750 ezer - Amerikában 200 ezer alatt) és a Skate 3 (350 ezer) sem.

A fenti címek ékes ellentéte a Red Dead Redemption a maga 4,3 milliójával és a Super Mario Galaxy 2 2,65 milliós eladásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hoz_Hun #8
    A Red Dead Redemption és az Alan Wake-t nem lehet egy napon említeni. A RDR egy kiemelkedően jó játék és ezt úgy is értem. Alan Wake pedig egy abszolút közepes játék egy Silent Hill-nek a cipőfűzőjét sem kötheti be.
  • Ender Wiggin #7
    A PoP előző része nekem nagyon bejött. Sajnáltam, hogy egyáltalán filmet csináltak belőle (roboot szagút, újraírt karakterekkel), mert pl. ez azt jelentette, hogy a marketingnek kellett egy új irányt (a filmét) képviselő játék. Engem speciel meg az érdekelt volna, hogy mi lett Elikával...:-D
  • Reg5 #6
    "Kössünk bele a címbe mert az a menő" című rovatukat olvashatták...

    A PoP-ért nem kár, ennyire nem kellett volna elcasualosítani.
  • Skynet #5
    Alan Wake egy totál középjáték,hiába a nagy hype horrorjátékként nem hozta már trailerekben sem a RÉGI Silent Hill játékok szintjét ami etalon a stílusban.
    Thrillerként pedig a Heavy Rain szintjét sem abszolút.
    Jó game de nem kimagasló. No meg ugye Xbox, live nem kell hozzá így nincs para a bantól,rengetegen fogták és warez.
    PoP 86. rókabőr grafika felújítással,nem csodálkozom.
    Blur...Lol ezt biztos említeni akarta bárki?:D
    Lost PLanet 2: az első részhez képest egy gagyi játék lett,ezt szépen mindenhol meg is írták,kár érte de érthető hogy nem fogy.

    RDR és SMG2 érthető.
  • Ender Wiggin #4
    "Nem fogynak a címek..." ez aztán magyaros megfogalmazás. Ha már kicsi a szókincs, akkor ne akarjunk egy mechanikusan lefordíthatatlan angol kifejezést meghonosítani, mert nincs értelme a magyar nyelvben.
  • zola2000 #3
    Na majd a kinectimals meg a MOVEsports fogyni fog!

    mondjuk ezek közül a prince of persiáért nem kár, a videó alapján megint ilyen nulla kihívással végigrohanós casual nehézségű játéknak tűnik, nem olyan komoly elakadós-enyhén fejtörős játéknak mint a ps2es részek, és a bukott címek közül sok az egyszerű.

    Ellenben az smg 2, és az rdr jóféle stílusos játékok lettek, megérdemli a sikert.
  • ata4100 #2
    Mert talán ilyen pofátlanul magas árért senki sem akar játékot venni.
  • gulyasandras #1
    Fog ez még fogyni.