Ötvös Tibor

Jön az MDK 2 HD

Volt idő, mikor a BioWare még nem csak a méltán népszerű akció/RPG-iről volt híres, hanem kellemes akciójátékairól is.

Ezek egyike volt az Interplay gondozásában megjelent MDK 2, mely a nagysikerű kaland-akció folytatása. A második rész azon kevés játékok közé tartozik, mely szinte minden tekintetben többet tudott elődjénél. Az első részben Kurt Hectic bőrében irthattuk az ellent, a másodikban viszont már három szereplővel kalandozhattunk. Az első ismét Kurt volt, a második az őrült tudós, DR. Hawkins, a harmadik pedig a hatlábú kutya, Max.



Mindhárom karakterrel más stílusú pályákon kellett átmennünk. Míg a professzort irányítva leginkább agytekervényeinket kellett használnunk, addig Max a puszta tűzerejét vetette be minden helyzetben. Mindenesetre az MDK 2 elődjéhz méltó klasszikus lett és a rajongók a mai napig sajnálják, hogy a sztori végül nem egészült trilógiává.

Ma viszont az Interplay bejelentette, hogy a Clayfighter és a Descent után a harmadik WiiWare játékuk az MDK 2 lesz. Ennél is jobb hír, hogy ezen felbuzdulva az egykori fejlesztők vezetője, Trent Oster bejelentette, hogy PC-re is kiadják a játék HD-verzióját, ami alaposan felújított grafikát jelent.

Az Interplay azonban itt nem áll meg, hiszen már javában zajlanak az Earthworm Jim és a Stonekeep felújítási munkálatai.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #8
    Így van. Az MDK nagyon hangulatos volt, bár menteni nem lehetett a pályán belül, ez pedig lerontotta az élményt. Köze se sok a 2. részhez. Inkább ezt kellene rebootolni...Meg az FPS korszak hajnalának Duke Nukem-en és Doom-on kívüli zsenialitásait, pl. Shadow Warrior, Redneck Rampage, Forsaken (bár ez már 3D volt anno is).
  • Buco #7
    Az MDK mindenképpen az egyik legemlékezetesebb játék, amivel valaha találkoztam. Emlékszem csak pentiumon inult el, nekem meg AMD-m volt, és azon nem volt hajlandó :-S
    Olyan pedig azóta se nagyon láttam, hogy egy játék vége egy zeneszám legyen!
    http://www.youtube.com/watch?v=SuqCHPiQuqw

    Szerintem inkább az MDK1-et kellene kiadni újra, az MDK2 egy pörgős játék, de az MDK1 máig tele van különlegességekkel! Az adja...
  • Tower Guard #6
    Mondjuk az mdk2 grafjával szerintem sincs nagy probléma, de vannak bizonyos játékok amiknél elfér a graf javítás
  • Tower Guard #5
    Szerintem semmi baj nincs azzal hogy kiadják hdban a régi játékokat.
    Nagyon is örülök neki, van ami ugye már annyira csúnya grafikájú, hogy nem nagyon lehet vele játszani, de a története meg a játékélmény az hatalmas és csak elrontanák ha folytatnák...
  • Indigo #4
    Hát valahogy nem hoz lázba a felturbózott grafika. Nekem semmi bajom nincs az MDK 2 grafjával, pedig most vettem meg és játszottam nemrég (GOG.com-on kapható mindkét rész), de tökre jól néz ki, szerethető, stílusos. Nem vagyok hülye, hogy mégegyszer megvegyem, "agyonséderezve" meg "agyonblúúmolva". Na persze az is igaz, hogy ez inkább azoknak szól, akik még nem ismerik.

    MDK 2 hányadék? Hát nagyon nem. Vagy ha az, akkor bárcsak ilyen hányadék játékok jelennének meg mostanság, megnyalnám mind a tíz ujjam :)
  • Csumbi #3
    Csinaljak csak meg a hd verziot, ne valtoztassanak semmin csak a grafikan. szerintem az mdk2 ugy volt jo ahogy, bar az elso resszel nem jatszottam, de a masodik resz az nagyon bejott.
  • Artus58 #2
    szerintem semmi baj nem volt az mdk2-vel. de ilyen buta grafikai felújítás helyett csinálhatnának inkább egy 3. részt... arra szerintem jobban vevők lennének az emberek.
  • KP27 #1
    Ezekről a játékokról a mai fiataloknak fogalma sincs. Az MDK 1997es játék és abban az időben egy nagyon ötletes és nagyon jól megvalósított game volt. De az MDK2 valami hányadék lett...