MTI

Sophos: a Facebook-használók 60 százaléka törölné magát

A Facebook-használók 60 százaléka fontolgatja, hogy törli magát a közösségi portálról, miután sokan érzik úgy, hogy az oldalon tárolt személyes adataik nincsenek kellő biztonságban - derül ki a Sophos biztonsági szoftverekkel foglalkozó vállalat jelentéséből.

A felmérésben 1588 Facebook-használó vett részt. A profiltörlést fontolgatókon túl további 16 százalék már be sem lép az oldalra mondván, a közösségi portálon nem adnak lehetőséget a személyes adatok megfelelő szintű kezelésére. A válaszolóknak mindössze egynegyede jelentette ki határozottan, hogy nem fog kilépni a csaknem félmilliárd felhasználóval rendelkező portálról.

Az utóbbi hetekben a Facebook körüli heves vitát az váltotta ki, hogy az oldalon megváltoztatott személyes beállítások alapesetben lehetővé teszik, hogy az üzemeltetők a felhasználók adatait harmadik félnek is továbbadják. Ezt a lehetőséget a felhasználóknak külön kell letiltaniuk, sokak szerint viszont az adatok továbbadását a profil tulajdonosának egyértelmű beleegyezésével szabadna csak megtenni. Az üzemeltetők várhatóan napokon belül ismét változtatni fognak a személyes adatok kezelésével kapcsolatos irányelveiken, azonban valószínűleg ez is kevés lesz ahhoz, hogy megállítsák azt az internetes kampányt, amely május 31-én "tömeges öngyilkosságra" szólítja a facebookozókat.

"A tömeges kivonulás nem valószínű, de a felhasználók közül egyre többen szeretnék tudni, miként állíthatják be, hogy ki és milyen információkat láthat róluk" - mondta Graham Cluley a Sophos képviselője, hozzátéve, hogy a legnagyobb problémát az jelenti, hogy átláthatatlan beállítási lehetőségek a felhasználók többségét összezavarják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #11
    Ennél azért szofisztikáltabb a kérdés.
  • Oláh Herkules #10
    "sokan érzik úgy, hogy az oldalon tárolt személyes adataik nincsenek kellő biztonságban"

    HALÁLLLHALÁLLLLL dögölön meg mindegyik ilyen hülye fasz!
    Kurvának állunk aztán nem tetszik hogy megdugnak?
  • caprocorno #9
    Ez bíztató:) én megúntam, hogy vagy egy tucat felhasználótól (olyantól is akit nem is ismerek) jön az üzenet, hgy nézzem meg a világ leg szexisebb videóját. Persze tudom, hogy akiktől jön, nem is tudják, hogy a nevükben küldték. Na pont ezért gondoltam, hogy ez egyáltalán nem hiányzik nekem:) Köszi mégegyszer a segítséget!
  • skiryo #8
    szívesen:) teljesen szerintem sosem fog törlődni. kb 2 éve töröltem az enyém, de még ma is jönnek mailek, hogy ismerősnek jelöltek.. pedig sehol nem vagyok már.
  • caprocorno #7
    skiryo köszönöm szépen, király vagy:) töröltem is:) bár azért nemmegy azonnal, 14 napig még várakoznak vele, de ez is valami. Én sajnos csak a felfüggesztést találtam meg, ezt a törlést sehol, jól eldughatták. Köszi mégegyszer!
  • Ray78 #6
    Én regelve vagyok és nem tervezem a fiók törlést mert alig van megadva egy-két személyes dolog rólam. Senki se kötelez arra hogy valamire klikk és tetszik vagy hogy kitöltsem 100%ra a személyes dolgaim.

    Koge:Neked mint munkavállalónak fel kell vállalnod ,hogy milyen ember vagy mindenkiről csak az kerül fel ami meg is történik ha ezeket titkolod már úgy kezdezs egy cégnél ,hogy hazudsz nekik. Ha te szerepelsz b@szos-hanyos képen
    az a te sarad és egyéni problémád senki se kötelezett rá.Old meg és ne a barátaid vagy a facebookot okold érte.
  • skiryo #5
    elég nehéz megtalálni, itt a törlő link:

    http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

    egyébként ezért raktam fel a macskámat magam helyett:D...f*szom se akarja kiadni az adatait.
  • narumon #4
    Én egyszerűen megoldottam, be sem léptem a fészbukra. :D
  • caprocorno #3
    Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hol, hogyan lehet törölni egy Facebook fiókot? Lehet, hogy láma vagyok, de nekem nem sikerült megtalálnom, csak a fiók felfüggesztést. Ha ebben tudna segíteni valaki, nagyon megköszönném!
  • Koge #2
    mert az ismeretsegi korod nagy ivben szarik az egeszre, nekem mint munkavallalonak meg kell fontolnom hogy mi latszik rolam mert egy hr-es elso dolga az hogy radkeres a kozossegi portalokon, es ha be vagy tag-elve egy rakat b@szos-hanyos kepen akkor fel se hivnak. namost fb-ek azt tettek lehetove hogy lassanak mindent rolad ha mar egy like-ot nyomsz valamire vagy az ismeroseid privacyje van szarul beallitva...