Kruza Richárd

Exkluzív Leica gép jelent meg

Használati eszköznek nem nevezhető a Leica M7 Hermes Edition, mivel technikai értelemben megegyezik testvérével, a Leica M7-el. Különbség a külső kivitelben van, és természetesen a vételárban.

A mostani modell a párizsi Hermés és a Leica kooperációjának immár második gyümölcse. Tény, hogy külső megjelenése minden fotós szívét meg kell hogy dobogtassa: ezüst- és krómborítás, és kétféle, narancs és étoupe (barnás árnyalat) színű bőrtok. A gép exkluzivitását jelzi, hogy mindkét verzióból mindössze 100 darab készül.


Az Leica Summilux-M 35 mm f/1.4 nagylátószögű optika külső borítása eloxált alumínium, melyhez egy kifejezetten erre a gépre készített árnyékoló is jár. A gép valódi bőrből készült vállpántja Atelier Hermes kézimunkája, melynek színe harmonizál a gép tokjával. Az alapmodell és a Leica M7 Hermes Edition között vannak ugyan különbségek, de ezek kizárólag a külsö jegyekben nyilvánulnak meg: a gép tetején a céglogo a klasszikus, régi stílusú, valamint színe piros helyett egyezik a bőrtokéval, ahogy a módtárcsán lévő feliratok is. Minden egyes kezelőszerv fémből van, a gép hátulja pedig krómborítást kapott. Természetesen nagyon esztétikus díszdobozban érkezik a különleges Leica.


Úgy tűnik, a szuperexkluzív luxustermékek örökéletűek, mivel tudvalevő, hogy az ilyen kategóriájú karórák, illatszerek, ruhák és egyebek iránt még a legnagyobb gazdasági válság idején sem csökken a kereslet. Ez azért is érdekes, mert a 200 darab Leica M7 Hermes Edition nagy része bizonyosan valahol egy gyűjteményben, vagy szobadíszként, féltve őrzött kincsként fog szerepet játszani, és semmiképpen nem fényképezésre használatos, a gyakorlatban is működő eszközként. Mondhatjuk tehát, hogy igazából nem fotósoknak készült.


Mindenesetre a gép januártól lesz kapható az Egyesült Királyságban, körülbelül 14 ezer dollárnak megfelelő összegért, amíg el nem fogy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #18
  All about the money.. no more.
 • babajaga #17
  Tudod akivel elszaladt a ló az nem aki azt írja hogy az ilyen kivagyiság a fotózástól idegen.Miért van hogy a Canon Nikon Pentax nem csinál ilyen "exkluzív" gépeket? Miért mindíg csak pontosan meghatározott cégek.Mert tudják talán hogy vitrinbe gépet gyártani ostobaság.
 • G_ArchAngel #16
  Bugatti fotosoknak, ha megtehetnem, megvennem - miert ne, havi £50.000 GBP-bol...:)

  (amugy az alap M7 a mai napig szivszerelmem, de meg az is ertelmetlenul draga...)
 • balozsi #15
  Beindult.
 • Kerub #14
  Amikor az ember azt hinné, hogy már nem lehet fokozni :D
 • babajaga #13
  Tudod itt egy fényképezőgépről van szó. De nem tudod mert azt se tudod miről beszélsz. Teljesen agyament mondatot írtál le aminek a fényképezéshez sincs köze de a logikához se. De mit írhattál volna mikor azt se tudod mi fán terem a fényképezőgép, de azt se mi az a logika. A paraszt a földet művelő ember, a sültparaszt meg a buta ember. Még ezt se tudod?
 • Hookay #12
  LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

  De cuki amikor a paraszt megtalálja a klaviatúrát xD
 • babajaga #11
  Hát mondjuk nem mindegy hogy digitet veszel é vagy filmest.
 • babajaga #10
  Nem ez hasonlít az orosz gépekre hanem az orosz gépeket koppintották a Leica-ról.
 • babajaga #9
  Épelméjű ember ezt nem veszi meg.Legalább az alapvető műszaki adatait leírhatták volna pld gumivászon redőnyzáras é?