Cseh Dániel

Leica D-LUX 2 bejelentés

A Leica bemutatta a Panasonic együttműködésével készült legújabb fényképezőgépét,a D-LUX 2-t.

Klikk ide! Klikk ide!
A Leica D-LUX 2 és az olcsóbb Panasonic DMC-LX1

A közös termékfejlesztés eredményeként a két készülék műszakilag teljesen azonos. Az optika itt is a remekül használható 28-112 mm-es zoomtartományban mozog, fényereje a f2,8 és f4,9 között változik, a legszűkebb blende f8. Kevés fénynél hasznos lehet a kapcsolható optikai képstabilizátor (O.I.S.), segítségével könnyebben készíthetünk bemozdulásmentes, éles fotókat - feltéve hogy a kiválasztott téma nem mozog exponálás közben.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Érdekesség, hogy az ISO 80-400 között állítható érzékenységű CCD szenzor alapesetben 8,4 megapixeles, 16:9 oldalarányú (HDTV-re optimalizált) képeket készít, és csak a felbontás rovására lehet a hagyományosnak számító 3:2, illetve 4:3 arányú képkivágást választani:



Video módban a felbontások: 848 x 480 (16:9), 640 x 480 (4:3)

A készülékház ízléses alumínium, a japán gyártó termékéhez képest letisztultabb formavilágú, markolatimitáció nélkül. A szokásos programmotívumok, valamint a rekesz- és zársebesség előválasztás mellett manuális módban is befolyásolhatjuk az expozíciót.

A gépet jelképes, 64 MB-os SD-kártyával és litium-ion akkumulátorral szállítják. Opcionális adapterrel csatlakoztatható lesz Leica Televid távcsövekhez, lehetővé téve kivételes természetfotók készítését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SymbioC #5
    Annyi féle gép van már, lehet válogatni bőven. Ezt 16:9-re optimatizálták ha vkinek ez kell. Más majd válasz másikat. A kiviteléből adódóan nem a tömegeknek szánták (nem teng túl benne a műanyag), hanem az igényesebb (nem feltétlenül a fotózásban)rétegnek a plazma tévéhez.
  • DKm #4
    Ez érthető! De nemis ezt akartam ezzel mondani. Hanem én pl. nem szeretnék a felbontás rovására (csak) 4:3-as arányt használni.
  • Andris #3
    A papírkép ettől még úgyanúgy 10x15 ami a 3:2 képarány. Én sem értem miért erőltetik a 16:9-et itt is.
  • Blasta #2
    Roppant nehéz elképzelni:
    az 16:9-ben nézi a 4:3-as monitorján. Mint mikor egy 16:9-es DVD filmet nézel a PC-n, szélesvászonnal.

    Mindezek ellenére tény, hogy nem sok létjogosultsága van egyelőre a 16:9-es aránynak, bár notebook-ok egyre nagyobb számban jelennek meg ilyen kijelzővel.
  • DKm #1
    "alapesetben 8,4 megapixeles, 16:9 oldalarányú (HDTV-re optimalizált) képeket készít, és csak a felbontás rovására lehet a hagyományosnak számító 3:2, illetve 4:3 arányú képkivágást választani" --- Ehh. És akinek nincs 16:9-es tévéje vagy monitora? Ezt butaság volt beletenni.