Gyurkity Péter

Az eBayen is túlnőne a PayPal

Komoly terveket dédelget az online fizetésekre szakosodott PayPal. Megnyitják rendszerüket a külső fejlesztők előtt, hogy új platformokon és eszközökön keresztül bővítsék birodalmukat.

A cég a napokban jelentette be, hogy a jövőben a külső fejlesztők hozzáférhetnek a kifejezetten számukra kialakított API-hoz, amelynek révén számos új fizetési módot és felületet dolgozhatnak ki. Ennek révén a PayPal a jelenleginél jóval több formában és helyen bukkanhat fel, a lehetőségek pedig szinte korlátlanok, hiszen bőven van tér a további növekedésre.

A Fortune Brainstorm: Tech konferencia alatt maga a vezérigazgató beszélt a tervekről, amelyek egyik fontos pontját képezi az eBay aukciós portál megelőzése mind bevételben, mind pedig a felhasználói bázis tekintetében. Ez véleménye szerint mindenképpen bekövetkezik majd, ám nagyjából 4-6 év kemény munkára lesz szükség, hogy az online fizetések platformját kellőképp kibővítsék. Nem vagyunk már messze a naptól, amikor az étteremben a mobiltelefonunkon keresztül, a PayPal rendszerét felhasználva fizethetünk majd, ez azonban csak egyike a lehetséges terjeszkedési útvonalaknak.

Jelenleg az összes tranzakciók mindössze 5 százaléka zajlik le az interneten keresztül, vagyis online formában, a piac viszont akár az évi 30 billió dollárt is elérheti majd. Az anyacég szerepét 2002 óta betöltő eBay még mindig aukciós portálnak számít a felhasználók számára, ám a vezér szerint ennél jóval tovább mentek már, bevételük fele származik csak az eBay.com oldalon lebonyolított aukciókból és közvetlen kifizetésekből, az elkövetkező hetekben pedig további újításokat jelentenek majd be, ilyen lesz az eBay Bucks program a lojális tagok számára, valamint a telefonos fizetések kibővítése, még több felhasználót bevonva ebbe.

Az évek múltával a PayPal valószínűleg saját anyacégét is túlszárnyalja majd a forgalomban, és - amennyiben a tervek valóra válnak - jóval több területen és módon elérhető lesz majd a megszokottnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • readswift #14
    van itt még egy dolog, ha összetüzésbe kerülsz velük akkor kőkeményen lenyomozzák ha még egy accountot akarsz csinálni ám. Folyamatosan küldözgetik z emaileket, ez nem spam , arra szolgál hogy ha letöltöd a képeket a levelőprogramodban akkor ők szépen lekövetik az ip-det és hogy melyik accounthoz szoktál belépni vele. Ha több egyezés van, netán az egyiktől erőszakkkal szabadultál meg , akkor szevasz :)
  • Lazarus #13
    Mondjuk én csak face2face tranzakciókból tudok kiindulni, ha valaki nagy tételben űzi az ipart biztos nagyobb védelmet élvez
  • Lazarus #12
    Pont ez a baj, ez a rendszer annyira "jól" működik hogy minimális utánajárás nélkül mindenkinek visszaküldözgetik a pénzüket. Nem fizikai tranzakció esetén (ha mondjuk serialt vagy valamilyen digitális hozzáférést adsz el valakinek) nincs semmi esélyed hogy kimagyarázd magad.
  • TLoF #11
    Azért szépen keverednek az emberek fejében a fogalmak.

    A paypal nem bank csak pénzügyi közvetitő cég, és mint ilyen nem vállal kockázatot.

    A felhasználók a pénzt a bankokon keresztül utalják a paypal számlájukra.
    Ha a felhasználó a bankon keresztül úgynevezett chargeback tranzakció formájában vissza vonja a pénzt, az a paypal számára veszteség. Tehát ő meg fogja próbálni vissza szedni azt a pénzt attól akinek kifizette. Ez minden bankkártyás fizetési tranzakciónál megtörténhet.

    Tehát ha vásárolsz a neten közvetlenül a bankkártyád adatainak megadásával, és nem kapod meg a szolgáltatást, akkor lehetőséged van a bankba bemenve vissza kérni a pénzedet. Ez a chargeback. Minden eladónak viselnie kell a kockázatot, hogy ilyen történik vele. (Ez meg a visa / Mestro kártyatársaságok szabályzatából következik)

    Utánna a chargeback tranzakciókkat eladóként lehetőséged van eladni behajtásra. (magyarországon ezt a módszert a parkoló társaságok használják), igy a pénzedhez juthatsz.
  • Justil #10
    Érdekes nekem eddig soha semmi gondom nem volt a paypallel, pedig azért használom rendszeresen.
  • readswift #9
    Eddig egy komoly hiányossága volt a paypal ebay párosnak , ez pedig a chates ügyfélszolgála hiánya, ebayon már megjelent az is . Paypalhoz én skypeal telefonáltam, azonnal megoldották a problémát , örültem. Egyébként gameplusznak tudtommal igaza van, ha a bank chargeback-el akkor úszik a pénz!
  • angol #8
    szerintem fingod nincs mi az a PayPal és hogyan működik
  • Griphons #7
    Nem mondanám hogy a legmegbízhatatlanabb... Nekem volt már dolgom csalóval az eBayen, a PayPal szó nélkül visszafizette a teljes levont összeget a bankkártyámra. Szóval én meg vagyok elégedve vele, és fogom is használni még sokáig.
  • gameplusz #6
    A képző kimaradt, szóval +abb
  • gameplusz #5
    Egyre több pénz van a világban, hála a bankoknak és a kölcsönöknek. Nem elképzelhetetlen ez az összeg sem. Bár így első hallásra megvenném belőle Hawaii-t, vagy ilyesmi :) Ettől függetlenül a PayPal még mindig a legmegbízhatatlan netes fizetőeszköz (chargeback, pl.)