SG.hu

A spammerek alkalmazkodnak a válsághoz

Máris alkalmazkodtak a spammerek a gazdasági válsághoz: egyre növekvő számban juttatják el az emberekhez kedvezményes hiteleket ígérő oldalak linkjeit.

A Panda Security adatai szerint villámgyorsan alkalmazkodtak a spammerek a gazdasági válsághoz, és ahelyett, hogy pénzt próbálnának kicsalni, inkább pénzt kínálnak fel a nehéz helyzetbe került embereknek. A segítség - magától értetődően - messze nem önzetlen, és még csak nem is különösebben biztonságos: nem tanácsos az általuk ajánlgatott, nagyjából az uzsorakamatok szintjén lévő hitellehetőségekkel élni.

"Ahelyett, hogy szívgyógyszert vagy potencianövelőket árulnának, most inkább kölcsön akarnak adni" - foglalta össze a helyzetet tömören Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "Normális esetben mindez nem lehet különösebben csábító, de válság idején nagyon sokan pánikba esnek, és igyekeznek minden kínálkozó lehetőséget megragadni."

A Panda Security kutatásai szerint a spam továbbra is a teljes e-mail forgalom 90-95%-át teszi ki; tanulságos adat ugyanakkor, hogy míg a szeptember óta a spam-áradat összességében 5%-kal lett nagyobb, addig a gazdasági válsághoz kapcsolódó spamek száma kétszer ekkora arányban, 10%-kal növekedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vajon kiki #2
    a r*h*dt f*szr*zogató b*d*s n*gg*rje !! !%$
  • vajon kiki #1
    míg egyeseket lecsuknak és lecsuknak spammelésért másoknak súlyos pénzbírságot kell fizetnie, addig Obama legálisan és büntetlenül vezeti a spamlistát !!!!



    ... a demokrácia jegyében ...