SG.hu

Megbeszélésre hív egy új spam

Kapott ma már meghívót megbeszélésre? - Új típusú spam terjedésére figyelmeztet a Trend Micro.

A Trend Micro új, "meghívó" típusú spamek elterjedésére figyelmeztet. A vállalat az elmúlt 12 hónapban több, különböző formátumú levélszemetet azonosított, azonban ez az első, amely a Google naptárrendszerét használja terjesztési mechanizmusként. A levélszemét-szűrők általában automatikusan kiszűrik a csatolt fájlként vagy képként érkező spameket, azonban nem valószínű, hogy ennek az újfajta mechanizmusnak a figyelésére is be vannak állítva.

A legújabb támadás során nigériai, kéretlen üzeneteket küldők találkozóról szóló meghívókat használtak a szűrőmotorok megkerülésére. Az e-mailben küldött meghívók minden egyes személy számára különböző hivatkozást tartalmaznak, és egyes esetekben emlékeztetőkkel hívják fel a címzett figyelmét az üzenetre.

"Ezzel a levélszemét-terjesztő mechanizmussal minden bizonnyal más típusú spameknél is találkozni fogunk, például a részvényárfolyamok befolyásolására vagy a webes rosszindulatú programokra mutató hivatkozások és ehhez hasonló üzenetek esetén" - mondta Jamz Yaneza, a Trend Micro kutatási projektvezetője. "A kéretlen üzeneteket küldők valószínűleg a jövőben is használnak majd ilyen eszközöket, többek között a Google naptáralkalmazását is felhasználják majd a rosszindulatú hivatkozások tárolására és a bizalmas információk eltulajdonítására" - tette hozzá Yaneza.

A Trend Micro minden vállalkozásnak és végfelhasználónak azt javasolja, hogy óvatosan kezelje a váratlan találkozó meghívókat és egyéb váratlan üzeneteket. Az ilyen támadások végrehajtásakor a címzettek veszélybe kerülhetnek, miután rosszindulatú kódok vagy más kártékony programok is megfertőzhetik rendszerüket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!