SG.hu

Globális spam-kísérletbe kezdett a McAfee

A McAfee elindította globális S.P.A.M. (Spammed Persistently All Month - állandó spam-fogadás egy teljes hónapon át) kísérletét. Világszerte ötven önkéntes vállalja a 30 napos spam-étrendet.

A világ minden tájáról jelentkező résztvevők - háztartásbeliek, kormányzati ügyintézők, diákok és nyugdíjasok - 30 napon át szörfölnek a weben, online vásárlásokat bonyolítanak, valamint promóciókra regisztrálnak. A vállalat mindegyiküket ellátta egy spam-szűrő nélküli tiszta laptoppal, valamint egy új e-mail címmel. A mai naptól kezdve naponta blogolnak tapasztalataikról a www.mcafeespamexperiment.com weboldalon. A spamek és a kiberbűnözés közötti bizonyított összefüggés alátámasztása érdekében a kísérlet a spamek pusztító hatásait kívánja bemutatni.

"A spam nem pusztán kellemetlenség. Egy olyan eszköz, amelyet a kiberbűnözők személyes és üzleti adataink megszerzésére használnak fel" - mondta Christopher Bolin, a McAfee technológiai igazgatója. "Ahogy a csalók egyre jobbak lesznek a helyi nyelven írt spamek készítése terén, az internethasználók egyre nehezebben ismerik fel a spameket. Létfontosságú, hogy a felhasználók felismerjék, milyen kockázatos, ha számítógépüket védelem nélkül hagyják."

A kiberbűnözők a spamek révén világszerte több millió fertőzött számítógép felett veszik át az irányítást. A bűnözők a spam e-mailek segítségével ráveszik az embereket, hogy érzékeny információkat - vagy akár pénzt - adjanak át nekik. "A kiberbűnözés nem szüntethető meg a spam-probléma megoldása nélkül" - mondta Dave DeWalt, a McAfee ügyvezető igazgatója. "A McAfee élére áll a kiberbűnözés és a spam elleni harcnak. Ez a kísérlet - azáltal, hogy megmutatja, milyen káros lehet egy 30 napos spam-étrend az online egészégre - felhívja a figyelmet a problémára."

A S.P.A.M. kísérletben tíz országból vesznek részt a jelentkezők, beleértve Ausztráliát, Brazíliát, Franciaországot, Németországot, Olaszországot, Mexikót, Hollandiát, Spanyolországot, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #1
    Azért ez igen komoly büntetés. Szerintem napokon belül habzó szájjal próbálnak majd kiszállni a kísérletből.