Ötvös Tibor

Visszatér Roger nyúl?

Frank Marshall elárulta, hogy szívesen folytatná a nagysikerű - és nem mellesleg stílusteremtő - Roger nyúl a pácban című filmjét. A második rész már a 90-es évek közepétől tervbe van véve, ám nagyon drága lett volna elkészíteni.

Sokunk gyerekkorának volt meghatározó klasszikusa a műfajteremtő Roger nyúl a pácban. Az élő szereplőkkel kevert rajzfilmalakok kalandja hatalmas sikert aratott szerte a világon, ám valamiért azóta sem készült hozzá folytatás. Most Frank Marshall elárulta, miért is nem tért eddig vissza Roger nyúl a mozivásznakra.



"Már nagyon közel jártunk" - kezdte Marshall. "Voltak tesztfelvételek. Volt forgatókönyv. De sajnos akkoriban még nem volt CGI - egyszerűen megfizethetetlenül drága volt. Ha belegondolunk, hogy az első részben mindössze 48 percet kellett animálni és az mennyibe került, akkor a folytatás több mint 100 perce kimerítette volna két film büdzséjét."

Ma azonban már minden rendelkezésre áll és Marshall korábban említett egy Roger Rabbit 2 munkacímen futó projektet, ám ezt most utólag nem erősítette meg. Azért mi reménykedjünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PetruZ #6
    A film 1988-ban jött ki, akkor 70 millióból rakták össze, ez mai áron alulról súrolja a 180-200 milliót. Manapság egy évben nincs 20-25-nél több olyan film, ami elérné ezt a büdzsét. Akkor most gondoljunk bele, hogy húsz évvel ezelőtt a folytatás becsült költsége két filmre elég lett volna... :)
  • Loverman #5
    Sosem 100% hogy egy film sikeres lesz és visszahoz 140 milkót, akkor sem ha egy vagy több előtte lévő rész sikeres volt;)
  • valamit #4
    imdb-n néztem, az első is 70 millióba került. igaz behozta a dupláját csak az usa-ban, de egy második rész, kétszer olyan drágán... necces lett volna. mindenesetre az első szerintem klasszikus, kultikus és mindenkinek látnia kell
  • neoG #3
    Hmm.Tényleg érdekes.Ha stílusteremtő, akkor ugye volt benne rizikó is, hogy
    a közönség nem fogja megkajálni, akkor viszont hatalmas bukás.Mégis befektettek
    nem kis összeget!
    Viszont így, hogy az első siker lett, nagy biztonsággal adhattak volna
    pénzt a másodikra...
  • kanduhr #2
    Pedig itt írja, az is eszméletlenül drága volt. És hozzá mérve a 2. rész még drágább lett volna.
  • kernerster #1
    akkor az elsőh részt hogy csinálták meg, ha a második ilyen drága lett volna?
    az hogy lett illen occsó???