Gyurkity Péter

Minden kiadóval megállapodott az Imeem

Pontosabban a legnagyobbakkal, hiszen immár az Universal is a közösségi oldalt erősíti teljes kínálatával. Ezzel az Imeem kiemelkedett a potenciális célpontok köréből és a kiadók legjobb barátja lett.

A portál a reklámokkal támogatott streamelésre koncentrál, az egyes zeneszámokat a regisztrált felhasználók szigorú korlátozások nélkül hallgathatják meg, profiljukhoz pedig egyénire szabott zenei listákat csatolhatnak, amelyből kiderül az illető ízlése, illetve kedvenc előadóinak sora. Az Imeem saját kínálatának kibővítése céljából igyekezett megállapodni a nagyobb nevekkel és törekvését sikert koronázta.

Érdemes megnéznünk, hogy honnan, milyen helyzetből indult a közösségi oldal, mielőtt meghozta a kiegyezésre irányuló döntését. Mintegy hat hónappal ezelőtt még komoly bajban voltak, mivel a szükséges licencek megléte nélkül működtették a szolgáltatást, ami természetesen kiváltotta a zeneipar haragját. A Warner Music be is perelte őket annak rendje és módja szerint, a MySpace pedig letiltotta az Imeem widgeteket, hogy távol tartsa magát az összeütközéstől. Ezt követően váltottak, ami okos húzásnak bizonyult.


Nemcsak hogy kiegyeztek a Warner vezetésével, de partneri kapcsolatra léptek velük és ezt követte a másik három naggyal történő megállapodás - a sort az Universal-egyezség zárta le. Ráadásul igen kedvező feltételeket tudtak kiharcolni, hiszen utóbbi kiadó az elmúlt hetekben korlátozta a közösségi oldalak lehetőségeit, már ami saját anyagait illeti. Példaként említik a közleményben, hogy a MySpace az egyes zeneszámokból mindössze 90 másodpercet sugározhat, az Imeem pedig megkapta a teljes számokat, gyakorlatilag az Universal teljes kínálatát. Olyan előadókat találunk a listában, mint Kanye West, Amy Winehouse, a Black Eyed Peas, Gwen Stefani, vagy a The Killers.

A portál működtetőinek elmondása szerint jövőre további újításokra számíthatunk. Főleg a videókkal kapcsolatosan terveznek meglepetéseket, ám erről részleteket nem árultak el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!