Napi Online

Jön a Google-mobiltelefon

A Google Inc. szerződést kötött a Sprint Nextellel, amivel lépéseket tett, hogy növelje jelenlétét az amerikai mobil-web piacon.

Az internetes cég vállalta, hogy a Sprint Nextel által tervezett WiMAX nagy sebességű vezetéknélküli hálózatához megtervezi és megépíti a szolgáltatásokat. A Google rendelkezésre bocsátja az internetes keresőrendszerét a Sprint által épített portálhoz, ami a WiMAX hálózat alapja lesz, melynek átadását 2008 áprilisára tervezik.

A Google eddigi legszorosabb együttműködése egy amerikai mobilszolgáltatóval lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy a WiMAX portálon keresztül mobiltelefonjaikról számos webes tartalmat érjenek el. Ez összefügg a Google azon terveivel, miszerint vezetéknélküli hálózatokon keresztül fejleszti tovább tevékenységét.

Ennek érdekében korábban már lobbi-tevékenységbe kezdett az Egyesült Államok kormányánál a vezetéknélküli piac felszabadításáért, és kifejezte szándékát egy 4,6 milliárd dolláros befektetésre, amennyiben hálózati frekvenciához jutna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vanger #2
    Jön a Google-mobiltelefon?
    Azt nem értem csak, hogy miért kell a címben egyenesen hazugságot állítani. Ha valami figyelemfelkeltő csúsztatásról van szó, azt még fejcsóválva elfogadja az ember. De ez... kicsapom az rss listámról sz sg-t.
  • AnonyX #1
    Csak előre Google....előre!