SG.hu

Google és Blogger kerül a telefonokba

Együttműködik a Sony Ericsson és a Google a Blogger szoftver és az internetes kereső mobiltelefonokba való integrálásában.

A két vállalat az iparágban elsőként tesz lehetővé előre letöltött blog (internetes napló) készítő alkalmazást, amely képes közvetlenül a mobiltelefon kameráját használni. A saját internetes naplóval még nem rendelkező fogyasztókat felhasználóbarát, automatikus funkciók segítik az új műfajjal való megismerkedésben. Az új szolgáltatást biztosító első Sony Ericsson termékek a K610i UMTS-telefon, valamint a ma bejelentett új képkezelő telefonok, a K800i és a K790i. A telefon kezelőfelületén a Google internetes keresőjét megnyitó ikonok kaptak helyet, így a Google keresője által nyújtott információk könnyedén elérhetővé válnak.

"Napjainkban az internetes naplóírás rohamos terjedését tapasztaljuk. A fogyasztók egyre gyakrabban fordulnak az internethez, mint az információ és a képek megosztásának eszközéhez, akár személyes napló írásával is" - nyilatkozta Wágner Tibor, a Sony Ericsson közép-kelet-európai igazgatója. "A Google-lal folytatott együttműködésünk eredményeképpen gyors és egyszerű hozzáférést nyújthatunk a felhasználóknak a blogokhoz, ők pedig felfedezhetik, milyen érzés gondolataik és képeik egyszerű megosztása családtagjaikkal, barátaikkal valamint minden más érdeklődővel. Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Google-lal, az internetes keresés vitathatatlan vezetőjével, és ezáltal ügyfeleink közvetlenül Sony Ericsson készülékükről juthatnak hozzá az őket érdeklő információhoz az interneten."

"A mobiltelefonon való közvetlen internetes keresés és naplóírás révén ügyfeleink még személyesebb és még inkább felhasználóbarát élményhez juthatnak" - nyilatkozta Nikesh Arora, a Google európai tevékenységéért felelős részlegének alelnöke. "Napjainkban a műszaki dolgok iránt érdeklődő fogyasztók egyre mobilabbá válnak, és útközben is szeretnének hozzájutni az őket érdeklő adatokhoz, legyen az az újságok főcíme, vagy a kedvenc éttermükhöz vezető legrövidebb út" - tette hozzá az alelnök.

Mindezen felül várhatóan a Google lesz az összes új, internetkapcsolatra alkalmas Sony Ericsson telefon szabványos keresőmotorja. A számos könnyen kezelhető hozzáférési pontnak köszönhetően a kereső fontos részévé válik a telefon internetes felhasználási élményének. A felhasználók például - akármelyik oldalt tekintik meg éppen - közvetlenül használhatják a Google internetes keresési lehetőségét anélkül, hogy új internetes oldalt kellene nyitniuk a kereséshez. A felhasználók gyorsan és könnyedén, egyetlen kattintással megszerezhetik az őket érdeklő információkat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!