Napi Online

Internet-telefonba fektet a Google

A Google megvette a GrandCentral szoftvergyártó céget, ezzel az internettelefon-piacon is felvette a versenyt legnagyobb riválisával, a Yahooval.

A Google megvetette a lábát az internettelefon világában is azzal, hogy megvette a kaliforniai GrandCentral szoftvergyártó céget. A felvásárlás részleteiről egyik fél sem kívánt információkat közölni. A GrandCentral Communications egy olyan alkalmazást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók egy webes felületen keresztül egy virtuális telefonszám alatt kezeljék az összes telefonszámukat és hangposta-fiókjukat.

A 2005-ben alapított GrandCentral által gyártott szoftver lehetővé teszi, hogy a felhasználó hívásokat indítson és fogadjon mind az interneten keresztül, mind az internetes számához kapcsolt vezetékes illetve mobiltelefonjain keresztül, úgy, mintha ezek egyetlen előfizetéshez tartoznának. A Google nem bocsátkozott részletekbe a fejlesztési tervekkel kapcsolatban, azt viszont leszögezte, hogy az elkövetkező pár hónapon belül számos oldalra beépíti a internettelefon-szolgáltatását, addig a bétaverzió tesztelését meghívásos alapon végzik.

A Google legnagyobb riválisa, a Yahoo 2005 júniusában vette meg az internettelefon terén úttörőnek számító Dialpad Communicationst - azt a céget, ahol a most felvásárolt GrandCentral alapítói is kezdték. Azóta számos új cég vetette meg a lábát a piacon, köztük a LinkedIn által tavaly felvárásolt Jangl is. Konstantin Guericke, a LinkedIn egyik alapítója szerint az internettelefon "egy milliárd dolláros üzlet, melyből nem akarunk mostanában kiszállni."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!