Kruza Richárd

Regisztrálnák a szexuális bűnözők email címét

A szabadlábra helyezett elkövetők pártfogói szeretnék regisztrálni pártfogoltjuk emailcímét annak érdekében, hogy az internet szolgáltatók kiskorúak védelmében azokat fel tudják használni.

Washingtonban a börtönből szabadult szexuális bűnök elkövetői kötelesek a hatóságokkal közölniük otthoni címüket. A törvényhozók most szeretnék ezt a szabályt kiterjeszteni az internetes jelenlétre is. Annak megakadályozására, hogy szexuális bűnöket elkövetők az interneten keresztül keressenek kiskorú áldozatokat, egy pártfüggetlen törvényhozó csoport törvényhozási programjában kötelezné az elkövetőket email címük regisztrálására. A javaslat szerint bűncselekménynek minősülne az is, ha egy elkövető az interneten szexuális célzattal saját életkorával kapcsolatban valótlan információt közölne.

"Ahogy meg kell védenünk a kiskorúakat a fizikai világban, ugyanúgy védelmet kell nekik nyújtanunk az online közösségekben is" - mondta Sen. Charles E. Schumer pártfogó. Tavaly már életbe lépett egy másik törvény, ami lehetővé tette a szexuális bűntettet elkövetők online adatbázisának létrehozását. Ezt a törvényjavaslatot a kongresszus könnyen elfogadta, George Bush amerikai elnök még tavaly júliusban aláírta.

A "Keeping the Internet Devoid of Sexual Predators Act" (Tartsuk távol a szexuális ragadozókat az internettől) elnevezésű javaslat valószínűleg hasonló támogatottságot fog kapni, bár az Electronic Frontier Foundation (egy a számítógépek szociális és jogi kérdéseivel foglalkozó jogvédő szevezet) személyiségjogi kérdéseket vetett fel. A MySpace.com, a világ leglátogatottabb közösségi weboldala már hozzá is járult a szabályozáshoz, és a szexuális visszaélések megelőzése érdekében már használja is a rendelkezésre álló adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • smv #30
    Pedig golyó álltal gyógyíthatóvá kellene tenni...
  • sathinel #29
    Egyébként a pedofília ha jóltudom betegség. Csak nem merik kezeltetni és sok éves flusztráció után alakulhat ki hogy meg is teszi. Kevés ember meri felvállalni, és kezeltetni, mivel félnek a reakcióktól.
  • sathinel #28
    Ez jó :D CSak vedd az Amerikát, ahol ha beperel egy nő mert munkahelyen megjegyezted hogy jól néz ki v. valami más kis hülyeség, akkor te is szexuális bűnöző lettél mint aki megerőszakol másokat....... Van a youtoub-on egy videó ami megmutatja hogy lehet egy amerikai városban kikeresni az ilyen bűnözőket, és láthatod az adataikat, fényképüket, stb. Mondom elég egy dühös csaj és megszoptad örök életre.
  • Commandante #27
    Azért szerintem a harcmüvészetet ilyen fokon üzök körében a szexuális bünözök elég alulreprezentáltak.
  • teddybear #26
    "Ennek semmi köze a harcművészethez.. 1szerű biofeedback"

    A harcművészek, na meg a jógázók, magasabb szinten pont ezt tanulják. Sokan képesek kikapcsolni a fájdalom-érzékelésüket, mások le tudjál lassítani, néhányan meg is tudják pár másodpecre állítani a szívverésület. Vannak akik olyan erővel képesek megfeszíteni az izmaikat, hogy az az ütés, ami komoly sérülést okoz egy felkészületlen embernek, nekik max. enyhe bőrpírt okoz.
  • formatuq #25
    vagy ki kell oket loni az urbe, urszemetnek
  • Rettenthető #24
    "Mellesleg ha valakit el akarnak tüntetni, nem börtönbe zárják"

    Csak azért mert a rendszer ellensége, nem feltétlen teszik el egy tarkólövéssel láb alól. Lásd a mások által említett munkatáborokat és haláltáborokat.

    A hazugságvizsgálót ugyan nem tudom pontosan hogy működik - de mintha a pulzusszám közrejátszana, mint írják páran. De ha szimplán a nevem kérdezné, hogy maga x,y, akkor is hevesebben verne a szívem, mert hülye* vagyok. Szal sztm nem minden embert lehet ez alá a teszt alá vetni, ha most mindeféle x-men specifikációktól el is tekintünk.
  • Tetsuo #23
    Ennek semmi köze a harcművészethez.. 1szerű biofeedback.
    Rengetegen megtanulhatják, csak egy hazugságvizsgáló gépre van szükségük (olyanra mint az FBI kihallgatáskor használ), meg a tréning alatti feszélyezett légkör megteremtésére.
    A pulzusát is simán tudja szabályozni (majdnem) mindenki, csak hallani kell.. és gyakorolni.
  • Tetsuo #22
    Ilyet magyarok is csináltak.. Recsken. :(
  • Tetsuo #21
    Nem egy új Ausztráliára van szükség, hanem egy új Battle Royale-ra!!
    Vagy egy új Legyek Urára.