Berta Sándor

Profilokat törölt és tartalmat bővít a MySpace

A világ legnépszerűbb online közösségi portálja több ezer szexuális bűnöző adatlapját törölte és törli folyamatosan, miután amerikai ügyészek ultimátumot adtak a honlapnak. Emellett a MySpace tulajdonosai új tartalmakkal bővítenék az oldalt.

Kedden nyolc amerikai szövetségi tagállam ügyésze és igazságügyi minisztere intézett nyílt levelet a honlaphoz, amelyben a szexuális bűnözők adatainak kiadását követelték. A MySpace május 29-ig kapott haladékot az információk átadására és annak kifejtésére, hogy miként akar együttműködni a rendőrséggel és más hivatalos szervekkel, hogyan segítené a munkájukat a szexuális bűnözés elleni harcban. A portál üzemeltetői ugyanakkor közölték: a már törölt információkat adatvédelmi okokból nem adják ki a hatóságoknak.

A működtető szerint a kifogásolt profilok törlése már május elején megkezdődött. Ezenkívül Hemanshu Nigam, a MySpace szóvivője elmondta azt is, hogy azóta felszereltek és aktiváltak egy új kereső- és szűrőrendszert, amely segített a szexuális bűnözők azonosításában. A szakemberek felhasználták a tavaly létrehozott szexuális bűnözői adatbázisban található információkat is a pedofilok, erőszakolók és zaklatók kiszűrésére. Az államügyészek és az igazságügyi miniszterek azonban nem elégedtek meg ennyivel és továbbra is követelik a személyes adatok kiadását. A MySpace viszont arra hivatkozik, hogy az úgynevezett Electronic Communications Privacy Act ezt csak bírói engedély megléte esetén teszi lehetővé.

Richard Blumenthal connecticuti igazságügyi miniszter, aki egyúttal egy ötven államügyészből álló csoport szóvivője is, azonban nem elégedett ezzel a válasszal, így a vita egyre inkább elfajulhat. A MySpace nem enged, viszont szeretné, ha megalkotnának egy olyan törvényt, amely előírná, hogy a szexuális bűnözőknek nemcsak a lakáscímüket, de az e-mail címüket is regisztráltatniuk kellene a hatóságoknál. Így már előre kiszűrhetők lennének a pedofilok, a zaklatók és az erőszakolók. A közösségi portál azonban az elmúlt napokban nemcsak a szexuális bűnözőkkel, de a tartalom bővítésével is foglalkozott.

A MySpace egy olyan új részleget akar létrehozni, amely összegyűjtené a videókat és más anyagokat. A honlap számos céggel akar együttműködni, köztük van például a National Geographic és a The New York Times. Szintén újdonság, hogy az oldalon helyet kapna a popkultúra és az életmód is, valamint, hogy a különböző felvételeket csoportosítanák a témájuk szerint. Lenne például zenei, hírességek és sportrészleg is.

Jeff Berman, a MySpace videotartalmakért felelős menedzsere szerint ez azonban csak a kezdet. "Több ezer mikroközösség létezik a portálon, szeretnénk mindegyiknek valamit nyújtani. Emellett keressük az új partnereinket" - tette hozzá a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peba #3
    jaja. és akkor majd regel egy másikat "úgysemnyú[email protected]"-on
  • Zoleeca #2
    "a szexuális bűnözőknek nemcsak a lakáscímüket, de az e-mail címüket is regisztráltatniuk kellene a hatóságoknál. Így már előre kiszűrhetők lennének a pedofilok, a zaklatók és az erőszakolók."

    No comment. Loál
  • kricsi #1
    Nah mégnézem ezt a myspace-t,regelek már ha "ennyire" jó...:)