Berta Sándor

Rendőrségi légi robot

Ez az első eset, hogy egy légi robotot használ Nagy-Britanniában a rendőrség. A merseyside-i hatóság több célra is alkalmazza a járművet.

A Microdrones cég által kifejlesztett és piacra dobott robotot felszerelték egy nagy felbontású képek és kisebb felbontású videók készítésére képes digitális kamerával. Az eszköz feladatai közé tartozik a légi járőrözés, a sok embert felvonultató rendezvények és a közlekedési helyzet megfigyelése (elsősorban a dugók megakadályozása), de az égi szem jól jöhet a baleseteknél is. Ezenkívül a robot segítheti a tűzoltók és a rendvédelmi szervek munkáját.
A jármű pillanatnyi helyzete a beépített GPS vevőegységnek köszönhetően folyamatosan nyomon követhető, és képes előre meghatározott útvonalon is repülni. Az égi szem ráadásul nagyon olcsó, súlya kevesebb, mint egy 1 kilogramm, átmérője pedig kisebb egy méternél.


A merseyside-i rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott az elmúlt hat hónapban tesztelt légi járműről. Amennyiben a Microdrones terméke beváltja a hozzá fűzött reményeket, továbbiakat vásárolnak majd. A tervek szerint a robotot júniustól Németországban is bevetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • HJPOWER #11
  Mi van? Skynet? :D
 • Mynet #10
  karbont? :o
 • JL666 #9
  A tv-ben, amit mutattak róla, aszerint elégé beinogott. Szal eléggé kíváncsi lennék arra, hogy hogyan csinál 500 m-ről éles képet vagy videót...
 • MrTressy #8
  Aranyos kis gépecske :)
 • Garrett27 #7
  ehhez hasonlót (csak hasonlót!) a Half-Life 2-ben láttam...
 • adamboro #6

  a törlésért, ami indokolatlan volt.
 • Komolytalan #5
  Magyarországon leszálna bárhol és már vinnék is a színesfémgyűjtők (bár ha alacsonyan repülne lehet így is lehajítanák:-D
 • bigjoe #4
  Nem értem ha távirányítani kell akkor mitöl robot??? ;o)
 • raingun #1
  Hát én ezt már tök rég óta kitaláltam, még a technikai feltételek is adottak 10 éve. És még azon filóznak hogy vajon sikeres lesz-e...
  Megmondom, IGEN. Nagyon sok mindenre lehet használni, és lényegesen olcsóbb mint egy járőr.
  Mondjuk azzal még meg lehetne spékelni hogy bárhová le tudjon szálni, akár mint a madarak és akkor nem is kelene folyamatosan irányítani.