SG.hu

FBI - magyar rendőrségi siker

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály FBI - Magyar Rendőrség Nemzetközi Egység eljárást indított egy 25 éves bolgár állampolgárságú nő ellen pénzmosás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított társaival egy internetes áruvásárlási rendszer felhasználásával különböző árucikkeket kínált megvételre. A vásárlók azt hitték, hogy a vételárat egy úgynevezett letéti számlára utalják át, azonban a gyanúsított amerikai és kanadai állampolgárok nevére kiállított hamisított útlevéllel nyitott számláira érkezett az összeg. Az eddig beszerzett adatok szerint a sértettek összes kára megközelíti az 500 000 dollárt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az FBI-al közös, nemzetközi munka eredményeként 2007. március 22-én 18 óra körüli időben Budapesten fogták el a 25 éves bolgár állampolgárságú gyanúsítottat, akit a bíróság március 23-án 60 napra kiadatási letartóztatásba helyezett. A gyanúsítottal szemben csalás elkövetése miatt az Amerikai Egyesült Államok adott ki nemzetközi elfogatóparancsot. A nő lakásán tartott házkutatás során feljegyzéseket, fotókat, mobiltelefont, laptopot foglaltak le a nyomozók.

2007. április 26-án, mivel a gyanúsított ellen az Amerikai Egyesült Államokban eljárás folyik, a bolgár állampolgárságú nőt az FBI elszállította Magyarországról. A lefoglalt tárgyak szakértői vizsgálatát követően feltehetően a Magyar Állam a büntetőeljárás lefolytatását felajánlja az USA Igazságügyi Minisztériumának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #4
    Egyébként az. Online házkutatásról hallottál már? Ha nem, akkor ideje utánanézned. Ha igen, akkor már 1984 kellős közepen járunk...a kontroll már megvan.
  • Gauge #3
    Kell erre egy külön osztály, mert ezek annyira hülyek, hogy saját magukat kell megvédeni saját meguktól + minden mástól.

    Szép 1984!
  • Kobaljov #2
    Extrémizmus Elleni Osztály?

    no, csak nem az 1984 előszele?
  • googlekereso #1
    A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály FBI - Magyar Rendőrség Nemzetközi Egység
    Szép hosszú cím ez.