Gyurkity Péter

Kutaragi három új PlayStationt tervez

A konzolcsalád atyjaként tisztelt és hamarosan visszavonuló egykori főtervező egy interjúban elárulta, hogy további három generációt tervez, vagyis sorrendben érkezne a PlayStation 4, 5 és 6.

A múlt héten készült interjúban a Sony Computer Entertainment nyáron leköszönő vezérigazgatója többek között arról beszélt, hogy a korábbi, főként tavaly megjelent értesülésekkel ellentétben már dolgoznak a következő generáción, amely - nem túl meglepő módon - PlayStation 4 néven látna napvilágot. Elmondása szerint itt egyelőre az előzetes terveken dolgoznak, vagyis a konkrétumokat még nem dolgozták ki, mindenesetre érdekes lehet, hogy a közelgő visszavonulás ellenére Kutaragi is részt vesz a munkában.

Korábban olyan információk jelentek meg, hogy a PS3 lesz az utolsó a sorban, amit főként ez utóbbi változat többszöri csúszásával, a tényleges kudarccal magyaráztak. Kutaragi ezt most határozottan cáfolta, bár azt még egyáltalán nem lehet tudni, hogy távozását követően milyen irányt vesznek az események. "A Cell a hálózati processzor koncepcióját valósítja meg" - jelentette ki a szakember, amivel arra utalt, hogy végre lehetővé válik egy, az interneten, a világméretű hálózaton alapuló konzol piacra dobása. Nyilván abban reménykedik, hogy a soron következő változatok megőrzik a kompatibilitást és a Cell főszerepet játszhat a Sony terveiben.


Elmondta továbbá, hogy ő maga a PlayStation 4, 5 és 6 terveit is dédelgeti, amelyek megjelenésüket követően mind beleolvadnának ebbe az óriási hálózatba, azonban a részletekről itt felesleges is lenne találgatásokba bocsátkozni. Yuta Sakurai, a Nomura cég elemzője viszont kifejtette azon véleményét, hogy Kazuo Hirai kinevezése a szoftveres fejlesztések előretörését jelentheti majd, vagyis a hardverről egyre inkább a szoftverre helyeződik át a hangsúly. Ezzel összecseng Phil Harrison, a Sony Computer Entertainment Worldwide Studios (SCEWW) elnökének tavalyi kijelentése, amely szerint a PS4 teljes mértékben nélkülözi majd egy fizikai meghajtó jelenlétét.

Konkrétumok egyelőre tehát nincsenek, ám az most biztosnak tűnik, hogy a PlayStation család tovább bővül majd. Hogy mikor és pontosan milyen formában, az még a jövő zenéje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #36
    Megint a flame megy. Csodalkoztam volna ha nem igy törtenik. Tudjatok van egy oldal ami xbox-os oldalnak indult jellemzöen az is es elfernek rajta erdekes SONY-s hirek is nem jellemzö az anyazas egyaltalan,mindenki elolvassa mi erdekli, hozzaszol, ha tud segit a masiknak atto függetlenül, hogy min jatszik. Elarulom hogy az ottani tagok közt is van sok PC-s is, bar eleg erdekesnek tartom ezt a meghatarozast mert hat mindenki pc-s aki pc-t hasznal nem? Forumozni meg meg mindig kenyelmesebb mint a konzolok. En sokai gha ugytetszik PC-s voltam, a mai napig hasznalok PC-t mert van amire ezt szeretem hasznalni, a munkahelyemröl nem is beszelve, de jatszani X360-on jatszom, mert nekem az tetszik, söt eleinte nem tetszett a SONY gyermeke, de egyre több olyan kis okossag jelenik meg a gepre, es itt jellemzöen nem jatekokra gondolok, ami azt az ingert kelti bennem, hogy kellene egy, de mivel nem vagyok olyan vastag anyagilag, =re varok es informalodok, amennyire lehet es emellett senkit nem degradalok le azert mert ö masik eszközt favorizal. Dzsonnal sem lenne semmi baj ha nem helyböl leugatna azt aki neki nem szinpatikus dolgot fogalmaz meg v nem ert vele egyet, azert emeltem ki pont öt mert ö oszlopos tagja a flame-knek. Gyerekek jobb a bekesseg, mindent meg lehet beszelni na de sajnos ez a magyar embernek nem szokott menni. Probaljatok meg.
  • NEXUS6 #35
    Te már csak tudod!;)
  • bermuda3 #34
    de azt is számításba kell venni h a "többség dönt" nem egyenlő azzal h a "többség cselexik helyesen" :)
  • archkoven #33
    Nyugalom emberek!
    A konzolnak igen is van létjogosultsága! A célközönségét a kisgyerekek, a testi hibás tinédzserek és a szellemileg sérült, infantilis felnőttek alkotják. Ez egy igen népes csoport, az sg-n is itt nyüzsögnek, nem kellene lebecsülni őket!
  • dez #32
    Akik úgy gondolják, hogy mindent PC-vel kellene csinálni, és a konzoloknak semmi létjogosultságuk.
  • Sanyix #31
    Hát pedig nem azt írtad. A "hiba az ön készülékében van"
  • NEXUS6 #30
    Nem is a gépek verekszenek, ezt nem képesek a hívők megérteni!;)))

    (Habár: van itt egy érdekes eset;)))
  • Hoz_Hun #29
    Mi az hogy "PC hívő"?
    Világ életemben PCs voltam (elötte meg Sinclair spectrum-os :)). A minap vettem egy PS2-t. És azt vettem pészre, hogy a PC-m és a PS-m nem verekedtek össze!!! Szóval ha hétvégén leülök egy kicsit Guild Warosni PCn és késöbb lefekvés elött nyomok egy kis Resident Evil 4et PSen akkor az van... hogy nincs semmi. Mindegyik jó és szórakoztató.
  • dez #28
    Hát az olyanok, mint te... ;) A PC-hívők.
  • dez #27
    Csak tudod, mindkét cégnek van némi előtörténete... Sony: a PS, PS2, PS3 kb. 6 évente követte egymást. MS: hány év után is jött az x360? És mennyire is nézi a vevők érdekeit a cég, mennyire is tiszteli a(z értelmesebb) hagyományokat?