Alex

Alapvető változások a chellonál

A UPC teljesen átalakítja a chello internetszolgáltatást. A jelenlegi csomagokat eltörlik, és új, lényegesen nagyobb sávszélességet kínáló csomagokat vezetnek be - forgalmi korlát nélkül!

Jelentősen átalakítja kábeles internet-szolgáltatásának kínálatát márciustól a UPC. Az eddigiek helyébe lépő új csomagok minden árkategóriában lényegesen gyorsabb, a hazai piacon széles körben elérhető legnagyobb le- és feltöltési sebességet biztosítanak, és megszűnnek eddigi adatforgalmi szabályaik is. A jelenlegi chello előfizetők változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át. Áprilistól a cégcsoporthoz tartozó Monortel ADSL-szolgáltatása is hasonlóképpen átalakul.

"Március 1-jétől megszünteti szélessávú internet-szolgáltatásának eddigi kínálatát és új, lényegesen magasabb teljesítményű csomagokat vezet be a UPC" - jelentette be a szolgáltató vezérigazgatója, Joe Zuravle. "Az egyre bővülő mai szórakoztató internetes tartalmak és web2-es szolgáltatások valódi élvezetéhez korlátok nélküli kapcsolatra, extra le- és feltöltési sebességre van szükség" ­- mondta. "Ennek érdekében a UPC az elmúlt és az elkövetkező hónapok során az eddigi legnagyobb mértékű internethálózati fejlesztését és kapacitásbővítését valósítja meg" - tette hozzá a vezérigazgató.

Joe Zuravle kiemelte, hogy a UPC új internetcsomagjai nemcsak a nagysebességű, akár 20Mb-es letöltést támogatják, hanem a saját anyagok villámgyors elküldését is lehetővé teszik egyedülálló feltöltési sebességeikkel. "Előfizetőink többsége számára dupla akkora feltöltési sebességet biztosítunk, mint ami két és fél éve még letöltési sebességként volt általános" - hívta fel a figyelmet. A változások eredményeként a UPC chello internet-szolgáltatása 2007. március 1-jétől 1,2Mb, 5Mb, 10Mb és 20Mb-es korlátlan csomagokat kínál és az alábbi választékot nyújtja.


Ekkortól kezdődően a korábbi chello light, standard, classic és plus elnevezésű csomagok megszűnnek, az új felhasználók már csak az új csomagokra fizethetnek elő. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi szabályokat. A már megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat.

Hasonló feltételekkel és a kábeles internethez hasonló kínálatú portfolióra cserélik le április 1-jétől a UPC-cégcsoporthoz tartozó Monor Telefon Társaság (Monortel, MTT) szélessávú ADSL internet-szolgáltatásának választékát is. Az eltérő technológiából (a tavaly szeptemberben bevezetett ADSL2+) fakadóan azonban az MTT esetében a professional csomag nem 20, hanem 18 Mb-es csúcssebességet nyújt majd.

Az új kínálat bevezetésével egy időben a UPC Telefon előfizetői számára előfizethetővé válik egy elsősorban az internetezéssel ismerkedő, kezdő, illetve eddig telefonos betárcsázós (dial-up) kapcsolatot használók számára kialakított, belépő szintű internet-díjcsomag is. Ez az internet díjcsomag a hagyományos telefonos kapcsolatnál több mint kétszer gyorsabb sebességet (128/64 kbps) nyújt, korlátlan, folyamatos és átalánydíjas használattal, telefon-előfizetéssel együtt is csupán ötezer forint alatti áron.

Joe Zuravle emlékeztetett rá, hogy a UPC a hirdetésiben már eddig is "teljesítmény a köbön" szlogennel készítette elő ezeket a változásokat és februártól "szórakozás a köbön" szlogennel folytatja a bevezetést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drob #219
    sziasztok
    hogy tudok a ch. tárhelyemre belépni és feltölteni anyagot?
  • scs17 #218
    Te dolgozó netre kötöttél előfizetést aminek csak a sebessége egyezett meg a classicéval, ez egy teljesen külön csomag. Ebből következik hogy mivel a UPC minden csomagnál másként emel, a dolgozónetnél is másmértékű az emelés, speciel most medium sebességű.
  • sajtibacsi #217
    Valaki tud nekem válaszolni? A dolgozó net-et nem emelte fel 3x-ra pedig én a chello classic-ra kötöttem szerződést.A chello csinált egy csomagot és oda sorolta a dolgozo neteseket. Ez nem egyoldalú szerződés szegés? Ráadásul ha valaki most bekötteti és alá ír 2 évet annak olcsobb mint nekem a kedvezményes dolgozó net.Ez hogy van ? A választ előre is köszönöm !!
  • scs17 #216
    Talán megkéne nézni a híreket: UPC karbantartások ideje
    és egyébként van már telefon nélküli adsl, nem tetszik akkor válts
  • dez #215
    Meg lett mondva, hogy a sávszél-emeléssel kapcsolatos munkálatok folynak, ami miatt átmenetileg akadozások várhatók. Ne zavarjon, hogy ugyanazért az árárt 3x nagyobb sávszéled lesz. (Vagy ugyanaz ennyivel olcsóbban.)
  • DesolateOne #214
    Hát hogy dögölne meg a chello ott ahol van!
    Undorító vérszívók!

    Ez szolgáltatás??? 0.32 kilóbittel megy és 10 percenként megszakad!
    Az egész házban, tatabányán! Felhívjuk annyit mondanak hogy legyünk türelemmel! MEDDIG? 2 hete ez van!
    ezért fizessek havi 10 000 forintot?! modemes sebesség ennél sokkal gyorsabb! ez egy vicc!

    undorító vadkapitalista kizsákmányoló FÉRGEK!
    ja hova váltsak szolgáltatót?? ADSL hez telefonvonal kell! az meg nincs és nem is lesz!
    ez az undorító UPC van meg semmi más!

    ez egy röhely, egy vicc, nagyon dühös és mérges vagyok pedig volt türelmem egy ideig.

    és még egy fórumja sincs az UPC nek ahol le lehetne hordani őket a srága földig!

    CHELLO SUX a köbön!
  • tommyg #213
    Neked nem chello clasicod van hanem "DOLGOZÓNETED" ami megegyezik
    (megegyezett)a classic sebességével...és most a chellonál úgy döntöttek hogy a dolgozónet5 megabites lesz...ennyi
  • scs17 #212
    ez azt jelenti hogy emelnek csak éppen nem fogják biztosítani a max sebességet amíg nem végeztek a fejlesztésekkel
  • dez #211
    Kösz, olvasni én is tudok, de ez mit jelent a gyakorlatban? Én úgy értelmezem, akkor kész az adott lokális hálózat az emelésre, ergo ott akkor aktivizálják az emelést.
  • dez #210
    Szal ez szerepel ott: "Az új csomagok és a megnövekedett új sebességek jelenlegi előfizetőik számára is változatlan havidíjon és automatikusan elérhetőek lesznek 2007. március 1-jétől kezdődően, fokozatosan." Bp. VIII. ker. ápr. 16. De látom, oda is írtál, csak pontosan mit, hogy kell érteni? És miért ír mást a cikk?