219
  • drob
    #219
    sziasztok
    hogy tudok a ch. tárhelyemre belépni és feltölteni anyagot?
  • scs17
    #218
    Te dolgozó netre kötöttél előfizetést aminek csak a sebessége egyezett meg a classicéval, ez egy teljesen külön csomag. Ebből következik hogy mivel a UPC minden csomagnál másként emel, a dolgozónetnél is másmértékű az emelés, speciel most medium sebességű.
  • sajtibacsi
    #217
    Valaki tud nekem válaszolni? A dolgozó net-et nem emelte fel 3x-ra pedig én a chello classic-ra kötöttem szerződést.A chello csinált egy csomagot és oda sorolta a dolgozo neteseket. Ez nem egyoldalú szerződés szegés? Ráadásul ha valaki most bekötteti és alá ír 2 évet annak olcsobb mint nekem a kedvezményes dolgozó net.Ez hogy van ? A választ előre is köszönöm !!
  • scs17
    #216
    Talán megkéne nézni a híreket: UPC karbantartások ideje
    és egyébként van már telefon nélküli adsl, nem tetszik akkor válts
  • dez
    #215
    Meg lett mondva, hogy a sávszél-emeléssel kapcsolatos munkálatok folynak, ami miatt átmenetileg akadozások várhatók. Ne zavarjon, hogy ugyanazért az árárt 3x nagyobb sávszéled lesz. (Vagy ugyanaz ennyivel olcsóbban.)
  • DesolateOne
    #214
    Hát hogy dögölne meg a chello ott ahol van!
    Undorító vérszívók!

    Ez szolgáltatás??? 0.32 kilóbittel megy és 10 percenként megszakad!
    Az egész házban, tatabányán! Felhívjuk annyit mondanak hogy legyünk türelemmel! MEDDIG? 2 hete ez van!
    ezért fizessek havi 10 000 forintot?! modemes sebesség ennél sokkal gyorsabb! ez egy vicc!

    undorító vadkapitalista kizsákmányoló FÉRGEK!
    ja hova váltsak szolgáltatót?? ADSL hez telefonvonal kell! az meg nincs és nem is lesz!
    ez az undorító UPC van meg semmi más!

    ez egy röhely, egy vicc, nagyon dühös és mérges vagyok pedig volt türelmem egy ideig.

    és még egy fórumja sincs az UPC nek ahol le lehetne hordani őket a srága földig!

    CHELLO SUX a köbön!
  • tommyg
    #213
    Neked nem chello clasicod van hanem "DOLGOZÓNETED" ami megegyezik
    (megegyezett)a classic sebességével...és most a chellonál úgy döntöttek hogy a dolgozónet5 megabites lesz...ennyi
  • scs17
    #212
    ez azt jelenti hogy emelnek csak éppen nem fogják biztosítani a max sebességet amíg nem végeztek a fejlesztésekkel
  • dez
    #211
    Kösz, olvasni én is tudok, de ez mit jelent a gyakorlatban? Én úgy értelmezem, akkor kész az adott lokális hálózat az emelésre, ergo ott akkor aktivizálják az emelést.
  • dez
    #210
    Szal ez szerepel ott: "Az új csomagok és a megnövekedett új sebességek jelenlegi előfizetőik számára is változatlan havidíjon és automatikusan elérhetőek lesznek 2007. március 1-jétől kezdődően, fokozatosan." Bp. VIII. ker. ápr. 16. De látom, oda is írtál, csak pontosan mit, hogy kell érteni? És miért ír mást a cikk?
  • Cat #209
    az a hálózatfejlesztés _vége_.
  • dez
    #208
    Ezt hogy érted? Egy másik hír szerint területenként lépésről-lépésre vezetik be az emelést.
  • shabba
    #207
    A dolgozó neteseket az elmúlt két napban emelték, ma pedig a classic és plus előfizetőket. A két kisebb csomag emelése majd 1 hónap múlva esedékes.
  • dez
    #206
    Minek kéne lennie, ma, február 28-án?
  • scs17
    #205
    Neked közalmazotti neted van ami egy külön csoport és nem egyenlő a classiccal csak a sebessége volt ugyanannyi, tehát más mértékű a sebességemelés is és így most a medium sebességét kapod.
  • sandor4
    #204
    érdekes, én is bp 8. ker vagyok, de nekem még a régi van....
  • dez
    #203
    Így is emelkedni fog a sávszéled, nem? Csak nem 3x-osra, hanem 1,5-2x.
  • franke
    #202
    KI TUDJA?????Miért van az hogy a Chello Reklámozza hogy növeli a sávszélességet mindenkinek!;a már meglévő ugyfeleknek is/közalkalmazottaknka is/Mindenki az eddigi előfizetett csomagjának megfelelően,DE EZ A KŐZALKALMAZOTTAKRA MIÉRT NEM VONATKOZIK???/Nekem chello Classicom van/közalkalmazotti/de március 01-töl csak a Chello STANDARDOT FOGOM KAPNI!!!!!!!!!
  • Zenty
    #201
    Jah a Yoneked lesz ha upc csődöddt mond :)

    Bár eddig szerintem tök jóh nemtudom miért szidják agyon a chellot(korlátott eltekintve)? Mondjuk tavaly óktober óta vagyok náluk,és lehet régeben téleg gázak voltak :D
  • shabba
    #200
    Akkor szerinted miért hívják ezt a konstrukciót, részleges vagy teljes hurok bérletnek? Azért mert hogy szolgáltatni tudjon az alternatív ki kell bérelnie az alaphálózati szolgáltatótól réz hurkot a telefonközpont és az előfizető között. Teljes hurok bérletnél ez most nettó 2400.

    De mivel betelepül az alaphálózati szolgáltató telefonközpontjába és ott elhelyezi az eszközeit, a helység bérletért, beléptető rendszer, áramhasználat, légkondícionálás egyéb díjait is fizeti. A hurok átkötés és egyéb ehhez köthető tevékenységnek is vannak 1xi díjai. Ezen kívül az alternatívnak el kell jutnia az alapszolgáltató telefonközpontjáig üvegszálon. Ha olyanja neki nincs akkor ezt is bérelnie kell valakitől akinek van, aki nagy valószínűséggel megint az alaphálózati szolgáltató lesz. A sötétszál bérlet havidíja így szintén hozzá kerülhet.

    Csak akkor nem kapna semmit a Tíkom ha az alternatív vállalná a teljes beruházás költségét és annak minden kockázatát hogy az előfizetőkig szőröstül-bőröstül saját infrastruktúrát épít ki és semmit nem bérel mástól. Viszont az alternatívok ilyen nagy beruházási kockázatot nem vállalnak föl. Ők csak a lehető legkisebb befektetés mellett akarnak a legnagyobb haszonhoz jutni, ezért is válogatják ki a legjobb megtérülést biztosító területeket.
  • Sanyix
    #199
    A hurokátengedéses neteknél semmit nem kap a fatáv (tvnet adsl3g, datanet yoneked, pantel).
  • dez
    #198
    Állítólag ez már nem fog működni márc.1.-től.
  • Penge4
    #197
    Ha nagyobb fájlt szedsz le, vagy rászabadulsz egy korlátlan sebességű FTP-re, akkor megcsinálod előtte a MAC cserét (ami még mindig müxik, csak már rövidebb ideig) és nem számolja azt az esetenkénti +100-200 gigát havonta.
  • Zenty
    #196
    Ez a 250 giga max mediumig korlátlan!
    Extreme és a profnál azért adhatak volna olyan 500 gigát. Mondjuk érzésem szerint idővel fogják emelni a korlátott is főleg ha sokan átlépik majd!
    Ugy mint régen a classicnál ugye 15 most meg 30.

    Egyébként nem a t onlineal kell ezt össze hasonlitani ,mert a matáv netjénél jelenleg annál nincs szarabb.

    Viszont az adsl-be csak datanet elég jóh ajálataik vannak !
    De gegvárom ezt a dolgot upc-nél ,mert annyival jobb filing ,hogy nem a matáv zsebébe megy a pénz :)

  • Gfreiter
    #195
    Igen, de miközben olvastam, gondoltam írok is, mert ergo sürgős a dolog, és gondoltam mire elolvasom, választ is kapok arra, amit írtam :)
  • shabba
    #194
    Nem csak írni, hanem olvasni, olvasni, olvasni.

    Alapvető változások a chellonál
  • Gfreiter
    #193
    Sziasztok! Up!

    Tehát:

    Jelenleg chellom van, hűségszerződés lejárt. Elméletileg 3Mbit/s-re fizetjük a 11 rugó/hó-t. Korábban ment szépen (bár a 3Mb/s-t sosem érte el, a max az a 2600Mb/s volt, de az is nagyon ritkán). Az utóbbi pár hónapban örülök, ha 1,5-tel vánszorog, de most per pillanat úgy kb 0,6-tal. Ja, és nem vagyok lekorlátozva. Párszor betelefonáltam. Volt, hogy azt mondták le vagyok korlátozva, mondom miért is? Hisz 2 filmet töltöttem le egész hónapban... Máskor azt mondták, hogy az ő rendszerük szerint nálam minden rendben van. Gépem frissen reinstall, úgyhogy semmi bizbaszware nem lassít.

    Szó mi szó megelégeltem, és egy barátom tanácsára (aki mellesleg T-com-nál dolgozik, hálózatokat telepít) azt javasolta, hogy mondjam fel a chellot, és rendeljek ADSL-t 8Mbit/s havi kb 9000 Ft, és korlátlan. És a 8Mbit/s az megközelítőleg annyi is lesz. mondtam Anyámnak, hogy hívja UPC urat, és mondja, hogy márc 1-től köszi, nem kérjük tovább ezt a szart. Erre ők elkezdték ajánlgatni, hogy ha maradunk, akkor kötnek velünk egy olyan szerződést, ami szerint havi 9e-ért korlátlanul tölthetünk 10Mbit/s sebességgel...
    Mikor megnéztem a Chello oldalát, nincs is 10Mbit-es csomagjuk. 6 volt a legnagyobb egyéni, az is valami 24e-ért..
    Haverom szerint átbaszás, és jó, ha a 10 helyett 5Mbit/s lesz a dologból, de mondta, hogy mindenképp érdeklődjek utána valamelyik fasza fórumon, mert ő is kíváncsi, hogy ti mit gondoltok. Nos ez a legfaszább fórum, úgyhogy hajrá, ki mit gondol? :)
  • tommyg
    #192
    Nekem fél éve nincs korlát a classicomon csak nemtom mér, nem mintha baj lenne csak úgy mondom!
  • nudly
    #191
    http://www.chello.hu/Ugyfelszolgalat/
  • FMAN3650
    #190
    Hali ! Most szerintetek februárban már nincs korlát ??? sima 1,5 ös upc netem van 15Gb korláttal ... pár nap alatt leszedtem folyamatosan 42 Gb ot és még mindig full sávszélen megy az ftp letöltés .. semmi levél, semmi korlát, semmi akadás .. Most akkor szerencsés vagyok vagy már eljött az új időszámítás ?
  • FMAN3650
    #189
    http://www.upc.hu/pdf/Internet_ASZF_2007_0301.pdf
    10.1 es pontot érdemes elolvasni ... a korlátlnan net náluk 250Gb alá megy ;) egymást követő 3 hónapba nem haladhatja meg a 250Gbt az adatforgalom ..
  • Sanyix
    #188
    T-online-nál... nagyon nem mindegy. Egyébként meg aki képes t-online-ra előfizetni adsl-re, ahol ugye a legnagyobbak a havidíjak, és az 1etlen ahol van korlát a korlátlan csomagokon is, az vagy hűségnyilatkozatos és ígyjárt, vagy szeret jótékonykodni, és támogatni egy ilyen naccerű céget, vagy nem normális :)
  • slyie
    #187
    DINIKE009 csak gratulálni tudok neked. Menj vissza általánosba, hogy megtanítsanak olvasni.
    Az ÁSZF-ben pontosan az van megfogalmazva, hogy a szolgáltató fenntartja a korlátozás jogát, ha az előfizető 3 havi adatforgalmának átlaga meghaladja a 250 Gb-ot. Tehát, ha egymást követő három hónapban 251 Gb-ot töltesz le korlátozhatnak. (- tájkomnál ez 150 Gb).
  • Sanyix
    #186
    Mert a kábelneten, osztoznak az emberek a fejegységeken, nem úgy mint az adsl-nél ahol közvetlenül mindenkinek külön kábel megy a központba. Így ha a sok emberke 10 mbittel nekiáll tölteni mint az állat, egyes helyeken úgy belassulhat mint állat, amit ugye nem akarnak. Egyébként várható volt ez a dolog, mert 10mbit korlátlanul, úgy hogy a drága koaxkábelekből, optikai kábelekből kell építeni a hálójukat, inkább jótékonysági intézmény lenne, mert abból haszon nemnagyon lenne.
  • dinike009
    #185
    Jah fasza van a menyasszonynak, miért nem lehet rendesen korlátlan mint az adsl? Hogy ne kelljen az embernek azon idegeskednie hogy mikor lassitják le, meg mennyinél tart..cseszheted a gyorsabb netet ha nem tudod kihasználni, mert igy egy este akár 33 giga anyagot is le tudsz szedni, és ez egy este csak..amugy meg, nem érdekelne , örülök a gyorsitásnak, de akkor mit harangozzák be hogy korlátlan lesz?? ha kiszámolod ugyanaz lesz mint előzőleg, csak nagyobb sebességgel, meg több letöltéssel. 250 giga 3 hónap alatt az semmi!!
  • tommyg
    #184
    Örülj hogy lesz valami te láma!
  • nudly
    #183
    hello!

    6nap szünet után ujra van netem
    online játékkal nem lehet játszani /70ping , 20csomag vesztés(amiből már az 1 is sok)/
    és mi lesz még itt
  • dinike009
    #182
    hello! hadd gratuláljak mindenkinek, aki azt hiszi most, h ettől majd nekünk sokkal jobb lesz, miután elolvastam a szerződést, az újat, ami az új szabályokra vonatkozik, van benne egy olyan kis paragrafus, hogy "extrém használatra vonatkozó feltételek" , ami annyit tesz, hogy ugyanúgy korlátolt lesz a net, mint volt... nekem most egy chello classikom, ami ugye 3 megabites 30 giga korláttal, ami le tud jönni 3-4 nap alatt is (8 óra alatt full sebességgel 11 giga ugrik le), általában letöltöm 15 nap alatt, úgy hogy semmit nem szedek szinte. Most 10 megabites lesz az új net és a szerződés szerint 250 gigát tölthetünk le 3 hónap alatt, ami 83.3 giga havi leosztásban, ez kevesebb mint háromszorosa a 30 gigának, ez mind szép és jó, csakhogy ezt a 83 gigát több mint 3x os sebességgel tölthetjük le, ami semmilyen változást nem fog eredményezni, ugyanúgy lelassítanak mindenkit mint ezelőtt, cseszhetjük a chello "úgyisvisszavágok az ádéeselnek" cimű jótékonyságát. Annyiból áll, hogy több lesz az adatforgalom mint volt...de ezzel egyenes arányosan változik a letöltési sebesség felfele...
  • dez
    #181
    Ez volt:
    3 Mbit/s = 384 kB/s
    512 kbit/s = 64 kB/s
    Ez lesz:
    10 Mbit/s = 1280 kB/s
    1 Mbit/s = 128 kB/s
    (Régi rendszerben számolva. Nagy B=byte)
  • martinho040150
    #180
    Chello Classic-om van most és le idáig max.360kb/s-al töltött !!fel pedig:64kb/s-al!!
    akkor most elvileg 10m(b?)s-al is tölthet le és 1024kb/s-al fel?
    bocsi az érthetetlenkedésemért!