Gyurkity Péter

Március 23-án rajtol el Európában a PS3

A Sony közzétette az európai rajt pontos dátumát, legalábbis a drágább verzió tekintetében, a cég tervei szerint ugyanis tavasszal csak a 60 GB-os verzió debütál a kontinensen, az olcsóbb példányok egyelőre késnek.

A kiküldött sajtóközleményből kiderül, hogy a japán gyártó egyelőre kizárólag a drágább sorozatot tervezi piacra dobni Európában, a kedvezőbb áron kapható változatok megjelenését viszont a kereslet alakulásához kötik. Előfordulhat tehát, hogy az öreg kontinensen egyáltalán nem bukkannak majd fel a 20 GB-os háttértárolóval szerelt példányok, bár ez meglehetősen érdekes lépés lenne a cég részéről.

Az európai megjelenés csúszását még tavaly szeptemberben jelentették be, az alkatrészhiányra, illetve a várhatóan magas keresletre hivatkozva. Nos, az eddigi eredmények nem egészen a Sony várakozásait tükrözik, hiszen a szegényes utánpótlás inkább kedvezőtlen hatással bírt a vásárlói kedvre, az utóbbi hetekben pedig egyre több jelentés érkezett a készletek lassú felhalmozódásáról. A rossz híreket most a szoftveres háttér, a kínálat bővülésével igyekeznek ellensúlyozni, a közleményben ugyanis tételesen felsorolják a megjelenéskor elérhető címeket. A több mint 30 fejlesztés a vállalat szerint az eddigi legerősebb rajtot jelenti, kérdés, hogy ez az eladási mutatókon is meglátszik-e majd.


Ami az árat illeti, itt a szokásos módon némi emelkedést tapasztalunk az észak-amerikai és japán adatokhoz képest. A március 23-án rajtoló 60 GB-os változat ugyanis egészen pontosan 599 euróba, azaz mintegy 776 dollárba kerül majd, ezek a példányok azonban nemcsak kontinensünkön bukkannak fel a megadott időpontban, hanem Afrikában, a Közel-Keleten, Ausztráliában és Új-Zélandon is. A Sony szerint mintegy 1 millió darabot szállítanak le a rajtra, ami tűrhető mennyiségnek számít.

Jack Tretton, az amerikai részleg elnöke eközben arról beszélt, hogy a közeljövőben nem várható a konzol árának csökkentése. Egy magazinnak adott interjújában nemleges válaszával jelezte, hogy egyelőre nem tervezik az árak mérséklését, jóllehet ez a PS2 esetében másfél évvel a megjelenés után megtörtént.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tekken5 #44
    Akarom mondani, vagyis írni: veteném=vetném :D
  • Tekken5 #43
    Szívesen elfogadnék egy PS3-at. Nálam az a nyerő, habár a többi konzolt sem veteném meg ;) :D
  • AlexKas #42
    szal a mailcím: [email protected]
  • AlexKas #41
    múlt héten érkezett ps3, játékokkal eladó. akit érdekel irjon a mélomra.
  • csomi #40
    Sajnos a forint ujabb gyenguleset josoljak azaz elkepzelheto, hogy az a 600 euro mar nem 150+Ilyen+olyan koltseg lesz hanem egy kicsit tobb. Felek tole, ha tenyleg esik a forint 180 alatt nem kapjuk meg.
  • Tinman #39
    Vicces vagy, jót nevettünk.
  • 2504 #38
    ma már latam az 576-on és már előlehet rendelni!egy pár játékkal,ami 2007.03.23. lehet átvenni
  • Super DANTE #37
    169 e Ft lesz a 60 gigabájtos HDD-vel szerelt verzió itthon, ezt az árat szabta meg az importőr.
  • muerte2 #36
    Már eddig is lehetet kapni itthon is fű alól 160-200 között gépet, hogy a hivatalos meddig tartja az árát majd kiderül, de az az érzésem, hogy az lesz mint a BOX360 esetében ami sok helyen olcsóbb volt addig amíg a hivatalos megjelenés be nem következett.
  • 2504 #35
    ahavárom már hogy megjelenjen de csak az év vége leszenek azok a játékok amik érdekel.de azért jó számítani mennyibe fog kerülni a gép.és így már nem érhet meglepetés