Gyurkity Péter

November 30-án rajtol a Vista és az Office 2007

A Microsoft a hónap utolsó napján indítja útjára új operációs rendszerét, irodai szoftverének következő verzióját és az Exchange 2007 csomagot. Az utóbbira csak névben hasonlító Office Live két héttel korábban, már november 15-én elrajtol.

November sűrű hónap lesz a szoftvercég számára, igaz a korábban bejelölt határidőről majdnem lekéstek. A vállalat szóvivője megerősítette, hogy 30-án egyszerre indítják útnak három fontos fejlesztésüket, amelyek sorrendben a Windows Vista, az Office 2007 és az Exchange 2007. Az eseményre nem akárhol, a Nasdaq elektronikus tőzsde központjában kerítenek sort, a főszereplő pedig természetesen Steve Ballmer lesz, aki minden bizonnyal ezúttal is kitesz majd magáért.

A sajtónak kiküldött körlevélben megjegyzik, hogy tíz év óta ez lesz az első alkalom, hogy a három fontos család új tagját egyszerre mutatják be. A globális rajt dátuma ezzel tehát november 30. lesz, ám azt elfelejtették megemlíteni, hogy az első példányokat mikortól keresgélhetjük majd a boltok polcain. Azt ugye már mindenki tudja, hogy a Vista kizárólag a nagyvállalatok számára lesz elérhető, mindenki más kénytelen januárig, vagyis az ünnepek utánig várni. Az Office és Exchange 2007 esetében azonban ez nem ilyen világos, valószínűleg itt kevésbé kell türelmesnek lennie a vásárlóknak.


A cég időközben közölte, hogy az Office Live szolgáltatások végleges verziói már november 15-én elrajtolnak, egyelőre az Egyesült Államokban. Ez egybeesik majd a béta előzetes elindulásával az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, valamint Japánban. Szembetűnő változás lesz a februárban bemutatott verzióhoz képest a kulcsszavakhoz köthető hirdetések megjelenése a kereső oldalán, amelyeket elsősorban vállalatoknak ajánlanak.

A csomag weboldal létrehozását és karbantartását teszi lehetővé, amely a kommunikációt támogató eszközökkel (levelezés, azonnali üzenetküldés, chat, kalendárium, stb.) egészül ki. Két fizetős változatot kínálnak majd a szolgáltatásokból, amelyek 20 és 40 dolláros havidíjért cserébe nagyobb tárhelyet és több e-mail címet tartalmaznak, az ingyenes, reklámokból fedezett verzió pedig a minimális ajánlatot jelenti majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mynet #42
    30-a elmúlt holvan a viszta a tisztaszoftveren?
  • Neurotoxin #41
    És ezt így hogyan?komolyan érdekelne!
  • concrete #40
    és most jön a meglepő válasz:
    egyszersem! és nem vagyok az a szerencsés alkat...

    De hogy a történet kerek legyen; egyszer bent jártam a schönherzben és két srác arról beszélget, hogy a szobában a negyedik gyerek milyen gyökér már, mert szarul állította be a rendszert és csak 2,5 hónapot bírt ki neki (öhöm, ez mondjuk valamilyen linux distro volt).
    Ott még megértem hogy ha valaki ügyetlen, összeomlik a rendszer, de XPnél ez számomra elképzelhetetlennek tűnik.
    Akarni kell hogy elb@szodjon...
  • BiroAndras #39
    "Az Xp-nek is elkellett telni vagy 2 évnek mire kiforrotta magát."

    Én a kiadás előtt két hónappal kezdtem használni. Már akkor fényévekkel jobb volt a 98-nál. A 2K meg szóba se jöhetett a játék és DOS kompatibilitás gyengesége miatt.
  • BiroAndras #38
    "Nekem az volt a vicces a bétában h a béta 2es vistában alapból fasorban se voltak azok a dolgok, amiket már a béta 1 vidóiban mutattak"

    Mert közben újra kellett írni egy csomó mindent. Egyrészt azért, mert a HW nem fejlődött olyan gyorsan, ahogy kellett volna (elvileg 10GHz fölött tartanánk mostanra), másrészt olyan komplex lett az egész rendszer, hogy képtelenek voltak kezelni.
  • prezideente #37
    hehe :DDDD
    Nekem az volt a vicces a bétában h a béta 2es vistában alapból fasorban se voltak azok a dolgok, amiket már a béta 1 vidóiban mutattak h mennyire szép :)
    Azt is vhogy hozzá kellett szerizni xD
    Szép munka mondjuk de szerintem kicsit soká tartott
    (szerintem ezzel nem fikáztam semmit csak szerintem picit mókás úgyh kíméljenek a fanatikus idézgetők :))
  • prezideente #36
    Nem fikázásból abszolút komolyan... De he végiggondolom mennyi időpontra ígérték kicsit megmosolyogtam :)
    Ezzel nem azt mondom hogy most nem jön ki időre csakpicit mókás már a rengeteg időpont :)
  • Roró #35
    Most nem azért de ki nem fossa le a Vistat????
    Az Xp-nek is elkellett telni vagy 2 évnek mire kiforrotta magát.
    Mire nem kellett orba szájba pachelni, hogy értelmesen működjön.
    Még legláb 4-5 év mire felfogja váltani az Xp-t.
    Ugyan igy volt a 98-al is de még ma is sokan használják, magán emberek,cégek könyvelőirodák. De nem azért 1 átlag ember azért nem fog 1 erőművet venni hogy mindenféle efektelt op. rendszerrel szórakozzon és az erőmű csak azért kell, hogy futtasd de még nem csináltál semmit. Nekem aránylag izmos gépem van de azért nem cserélem le mert jön Vista!!! Amire nekem kell arra jó még 1 ideig.
    De komolyan aki emiatt lecseréli a gépét az "hülye"! De nem kikerülhetettlen mert majd annak is eljön az ideje.
  • colli #34
    én is így gondolom bár az egy giga memóriám lehet változtatni fogom 2.5re mert a carbon is elég dúrva :D
  • Brolly28 #33
    én elárulom neked a vista csak 1 oprendszer fogd fel úgy h mint 1 xp nem kell hozzá nagy gépigény ha jó a géped ne félj