42
  • Mynet
    30-a elmúlt holvan a viszta a tisztaszoftveren?
  • Neurotoxin
    És ezt így hogyan?komolyan érdekelne!
  • concrete
    és most jön a meglepő válasz:
    egyszersem! és nem vagyok az a szerencsés alkat...

De hogy a történet kerek legyen; egyszer bent jártam a schönherzben és két srác arról beszélget, hogy a szobában a negyedik gyerek milyen gyökér már, mert szarul állította be a rendszert és csak 2,5 hónapot bírt ki neki (öhöm, ez mondjuk valamilyen linux distro volt).
    Ott még megértem hogy ha valaki ügyetlen, összeomlik a rendszer, de XPnél ez számomra elképzelhetetlennek tűnik.
    Akarni kell hogy elb@szodjon...
  • BiroAndras
    "Az Xp-nek is elkellett telni vagy 2 évnek mire kiforrotta magát."

Én a kiadás előtt két hónappal kezdtem használni. Már akkor fényévekkel jobb volt a 98-nál. A 2K meg szóba se jöhetett a játék és DOS kompatibilitás gyengesége miatt.
  • BiroAndras
    "Nekem az volt a vicces a bétában h a béta 2es vistában alapból fasorban se voltak azok a dolgok, amiket már a béta 1 vidóiban mutattak"

Mert közben újra kellett írni egy csomó mindent. Egyrészt azért, mert a HW nem fejlődött olyan gyorsan, ahogy kellett volna (elvileg 10GHz fölött tartanánk mostanra), másrészt olyan komplex lett az egész rendszer, hogy képtelenek voltak kezelni.
  • prezideente
    hehe :DDDD
    Nekem az volt a vicces a bétában h a béta 2es vistában alapból fasorban se voltak azok a dolgok, amiket már a béta 1 vidóiban mutattak h mennyire szép :)
    Azt is vhogy hozzá kellett szerizni xD
    Szép munka mondjuk de szerintem kicsit soká tartott
    (szerintem ezzel nem fikáztam semmit csak szerintem picit mókás úgyh kíméljenek a fanatikus idézgetők :))
  • prezideente
    Nem fikázásból abszolút komolyan... De he végiggondolom mennyi időpontra ígérték kicsit megmosolyogtam :)
    Ezzel nem azt mondom hogy most nem jön ki időre csakpicit mókás már a rengeteg időpont :)
  • Roró
    Most nem azért de ki nem fossa le a Vistat????
    Az Xp-nek is elkellett telni vagy 2 évnek mire kiforrotta magát.
    Mire nem kellett orba szájba pachelni, hogy értelmesen működjön.
    Még legláb 4-5 év mire felfogja váltani az Xp-t.
    Ugyan igy volt a 98-al is de még ma is sokan használják, magán emberek,cégek könyvelőirodák. De nem azért 1 átlag ember azért nem fog 1 erőművet venni hogy mindenféle efektelt op. rendszerrel szórakozzon és az erőmű csak azért kell, hogy futtasd de még nem csináltál semmit. Nekem aránylag izmos gépem van de azért nem cserélem le mert jön Vista!!! Amire nekem kell arra jó még 1 ideig.
    De komolyan aki emiatt lecseréli a gépét az "hülye"! De nem kikerülhetettlen mert majd annak is eljön az ideje.
  • colli
    én is így gondolom bár az egy giga memóriám lehet változtatni fogom 2.5re mert a carbon is elég dúrva :D
  • Brolly28
    én elárulom neked a vista csak 1 oprendszer fogd fel úgy h mint 1 xp nem kell hozzá nagy gépigény ha jó a géped ne félj
  • Szefmester
    szegény szegény újságírók.. hogy fognak így alaplaptesztet csinálni? :P
  • LOTR|Atocha
    Nyugalom embreke, nyugalom. :) Mindenki barátja a hecker. Már biztos javában dolgoznak egy frankó kis törésen. Ez is csak egy szoftver, amit majd feltörnek, átírják a megfelelő részeket, mi meg majd letöltjük dc-ről, torrentről és a m.országon soha nem létező különböző FTP-kről. No Para! Nem lesz itt semmilyen aktíválás, meg titkos adatgyüjtögetés a vistában. Kinyirják belöle oszt csok. Amúgy meg az égvilágon semmi értelmét nem látom még lecserélni az XP-t a Vistára.
  • Hierogli
    Erzodik az egesz cikken, hogy irtora faj szegeny cikkironak, hogy tovabb nem kesleltetik a vistat :-)))
  • kogasom
    Utoljára Beta 2-t néztem, az Aeroval viszonylag kényelmesen elfutott egy majd' 3 éves gépen: 2,6 Ghz Celeron, 512 ram, nvidia 6600GT videókari. Osztálytársamnak egy hp nx6125-ön van rajta, a CS 1.6 szépen elmegy rajta, a gép: sempron 3100, 1 giga ram, mobility radeon 300.
  • Monoton
    na akkor most már megkérdeem milyen gép kell a vista alá? :D
  • saitek
    A Microsoft enyhített a Windows Vista licencelésén
  • Mo.Organ
    Te is az vagy. Megaztán tájékozott is. #9 hozzászólás remélem rendbe rakta a szád szélét.
  • Mr. Perfect
    hehe, biztos sok főiskolásnak ill. egyetemistának van otthon egy legális windows-a , mert akkor ingyen upgrade-elhet a vistára: "Fontos, hogy a Campus Licencben a Windows operációs rendszernek csak az "Upgrade" változata szerepel, vagyis a Vista jogtiszta használatához a felhasználónak már rendelkeznie kell egy legális Windowszal, erről frissíthet Vistára."
  • mogyi925
    Érdekes, én Gentoo alatt csak nagyon ritkán látok kernel pánikot vagy egyéb összeomlást, akkor is kizárólag a BSOD nevű vicces képernyőkímélő szimulálja. (Vérfagyasztó élmény, mikor először látsz Linux alatt Windows 3.1-es kék halált.)
  • lazarhuba
    es a linux? Nekem ugy lefagyott a mandrake hogy el se indult...ujra kellet rakjam
  • [NST]Cifu
    És megmagyarázhatattlan okokból hányszor indult újra a géped az elmúlt 4 évben?
  • concrete
    én nem értem ezt a kékhalál dolgot, nekem a 6 gépemen az elmúlt 4 évben egyszer sem volt kékhalál, pedig nem vagyok rendszergazda, csak mezei pro user...
  • Yv@n
    "Szerencsére ezt ugyan lassan kiszedik a Vistából, de csak valamikor a köv verziónál. Ha jól tudom."

Rosszul. :)
  • NEXUS6
    Én nem szídom a Windózt, most már egész használható, igaz hogy azért még rendszeresen bejön nálam is a kékhalál.
    Erre mondják, hogy szar a drájver, meg láma vagyok. Én meg azt mondom, ja csak éppen a video meghajtót, nem a Ring-0-ba szokják jobb helyen az OS-be rakni.Ezt ugyan a grafika meggyorsítása miatt csinálták így, de ennek ellenére a képernyő/ablak kezelése az összes Windóznak kriminális.
    Szerencsére ezt ugyan lassan kiszedik a Vistából, de csak valamikor a köv verziónál. Ha jól tudom.

Meg ez a kiterjesztéses dolog is nagyon uncsi. Jó pár éve (évtizede?) van jobb.
    STB.
    A Vistában tehát alapvető hibák maradtak benne, amiket még az ős OS-ekből örökölt.
    Ehehz képest viszont nem rossz, szerintem.
  • GABOR16
    Majdnem komolyanvettem... de rájöttem, hogy csak viccelsz.. Jóvicc.

Neved komolyan, de szerintem a Windowsról azt állítani, hogy stabil lesz 5 év fejlesztés után (ismerve az elődöket) kicsit merész . Bár igaz az XP eleinte stabilabb volt elődeinél, de mára annyi hibajavítással foltozták, hogy teljesen szétesőben van . Pl. eleinte nekem simán kihúzta fél évig is egy telepítés, de mostanában már a 2-3 hónap után elkezd furcsán viselkedni, és belassulni .

Azért kívánom a legjobbakat, de a memóriaigénye az utódnak a jelenlegi memóriaárak mellett nemtűnik, túl barátságosnak.
  • corran9
    A Campus keretében ismét lehetőség lesz rá:
    Campus licensz

Csodálom, h nem kapott eleddig ez az info nagyobb publicitást....
  • kogasom
    Ha már ilyen közel van a Vista, tudni már valamit a magyar árairól? Mennyi lesz, diákoknak olcsóbb lesz-e, hogy is van ez a kupon akció, már ha lesz?
  • kogasom
    Frissen telepített rendszerről image -> ha maga alá esik, akkor lehet abból visszatölteni.
  • Macc
    Ez mar nem fog beszarni, 5 eve azon szorgoskodnak a fiuk, hogy ez mar mukodjon!
  • Darth Sith
    ez mind oké, de ha mondjuk szokásához hűen beszarik a win, és újra kell húzni párszor, akkor mit csinálok?
  • janyikzs
    Szerintem sem te vagy az egyedüli, aki keveri az Office 2007-et az Office Live-val.
    De ebben segítenek neked a gugli, a jáhú és a lájv barátaid.

Remélem lassan megérti mindenki, hogy a 2. alaplapcserénél egy telefonhívás megoldja a problémánkat.
  • Gladiator
    nem tom, nekem ez mar olyan futurisztikusnak tunik. oreg vagyok en mar ehhez, hogy megszokjam:) maradok az xp-nel. kijon majd ra az SP3, es mar egesz hasznalhato lesz. de egyszer ugyis at kell allnom...
  • JZO
    Legalábbis kíváncsi vagyok, hogy a sok beígért fejlesztés hogy fog szuperálni. Vagy majd itt is meg kell várni legalább a második szervíz peccset?
  • A1274815
    "Vegyétek meg! Aztán proci, vagy videokártya cserénél vegyétek meg újra!"
    "Nevetséges."
    Ez meg így amit írtál hülyeség.
    Ad 1. Csak az alaplapot nézi.
    Ad 2. A dobozosos verziót egyszer átviheted, úgy hogy még interneten keresztűl lehesen aktiválni.
    Ad 3. A dobozost a 2. alaplap csere után, már csak telefonosan léehet aktiválni, ami számunkra továbbra is ingyenes.
  • Zé
    Én azt sem értem, miért az "Office Live" név. Szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki a név hallatán először egy webes Office csomagra gondol...
  • dondore
    "November sűrű hónap lesz a szoftvercég számára, igaz a korábban bejelölt határidőről majdnem lekéstek."
    Ez igy baromsag. Januarban lett volna az eredeti idopont.

"... Steve Ballmer lesz, aki minden bizonnyal ezúttal is kitesz majd magáért."
    Emlekeztek arra a videora, amelyiken konkretan megorul? hahaha
  • vg
    Vegyétek meg! Aztán proci, vagy videokártya cserénél vegyétek meg újra! Nevetséges.
  • bertino
    és ők is fognak :DDDDDDDD
  • Alec
    azt gondolná az ember, hogy épp a nagyvállalatok állnak át a legkésőbb új operációs rendszerre mivel ott van a legtöbb meló a váltással
  • DjDano
    telefon, autó, rádió, tv, számítógép, internet, Windows Vista

Ezek mind korszakalkotó találmányok!!