Specker Balázs

Megújul az Xbox Live

A Microsoft bejelentette, hogy felújítja Xbox Live online játékszolgáltatását. A cég készül a Sony és a Nintendo novemberi inváziójára.

A San Francisco Chronicle arról értesült, hogy a ráncfelvarrás hat jelentős újítást hoz majd magával. Az újdonságok közül a nagyfelbontású, 1080 pixeles videolejátszásról, a Live Arcade szolgáltatáshoz tartozó fejlettebb, gyorsabb felületről, valamint a Windows Mediához és a Windows Media Connecthez való teljes streaming video-kompatibilitásról érkeztek hírek.

A HD-videoval kapcsolatos fejlesztés nemcsak azért említésre méltó, mert így az Xbox 360-tulajdonosok végre saját valójukban tekinthetik meg a nagyfelbontású játékokat, hanem mert a Microsoft novemberben egy - a konzolhoz tervezett - kiegészítő HD DVD-meghajtót is piacra dob Japánban. Az eszköz ára várhatóan 19 800 jen (körülbelül 34 ezer forint) körül mozog majd.

A San Franciscio Chronicle szerint az Xbox Live Arcade Web felhasználói az eddiginél gyorsabban juthatnak hozzá az új játékokhoz, a köztük való tájékozódást pedig különböző kategóriai felosztások teszik majd könnyebbé. Az újdonságok előzetes keresés nélkül, automatikusan letölthetőek lesznek, és a játékosok egymás eredményeit egy eredményjelző-táblán követhetik nyomon.

Az árral kapcsolatos legutóbbi híreknek megfelelően az újgenerációs gép változatlan összegért lesz megkapható. A Microsoft a mostani újításokkal igyekszik felkészülni a Sony és a Nintendo novemberi inváziójára. Mint ismeretes, előbbi november 17-én dobja piacra a beépített Blu-ray DVD meghajtóval bíró Playstation 3-at, míg az utóbbi két héttel később kezdi meg Wii nevű viselő gép értékesítését. A PS3 olcsóbb verziója 415, a Nintendo újdonsága 250 dolláros áron kerül a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ravald #6
    az tetszik a legjobban az XBOX360ban, hogy a merevlemezen pontosan 59,5Gb szabad hely van. A kérdés már csupán annyi: hogyan lehetséges ez, mikor is a gépben húsz gigabájtos merevlemez található maximum? Elképzelhető, hogy készül a hatvan gigás X360-vinyó?
  • csomi #5
    Tovabbi baki, hogy nem 6 jelentos ujitas van hanem 85 es azok kozul tobb jelentos mint 6.
    Raadasul nem az 1080 pixeles ????? ez mi??? felbontas az ujitas, hanem a 'regi' 1080i HD felbontas mellett mostantol az 1080p HD felbontas is tamogatott. Tovabb erosen megkerdojelezendo,
    hogy pont ott dobnanak piacra egy jelentos ujitast eloszor ahol cirka par 10 ezer darab gep kelt el.
  • TomFace #4
    De most miaz, hogy 415 dolláros áron lesz kapható az USA-ban az olcsóbb ps3??? Hisz ez az árengedmény csak és kizárólag Japánra vonatkozik! Amerikában 499 dollár lesz..
    A hír második oltári bakija, hogy a Wii-t nem november 17-től számítottan két hétre dobják piacra, hanem két nappal, vagyis november 19-én.
  • Mynet #3
    másik kép :p
  • ColdFire #2
    ez egy konzol távirányítóval :|
  • Szeszmester #1
    A csajt a kisképen blokkolnám.