Berta Sándor

MySpace: kártérítés szexuális zaklatásért?

Egy 14 éves lány anyja beperelte a népszerű közösségi oldalt, mert a gyermekét valaki szexuálisan molesztálta. A nő ügyvédje több tízmillió dollár kártérítést követel a MySpace.comtól.

Az ügyvéd beadványa szerint a portált azért terheli kártérítési kötelezettség, mert az általa a felhasználók korának ellenőrzésére alkalmazott rendszer teljesen használhatatlan. "Egyszerűen nem hatékony ez a megoldás" - nyilatkozta Adam Loewy ügyvéd. A 14 éves texasi kislány áprilisban ismerte meg a 19 éves fiatalembert, aki azt állította magáról, hogy főiskolai hallgató és szabadidejében pedig futballozik. A kapcsolat fokozatosan kibontakozott, a két fiatal először csak chatelt egymással, majd rendszeresen e-maileket is küldözgettek, végül már telefonon is beszéltek egymással.

A fiatalember látszólag igazi úriember módjára viselkedett a kislánnyal. Többször elhozta például az iskolából, elvitte ebédelni és moziba is. A szexuális támadásra az egyik ilyen találkozó során, egy parkolóban került sor. "Az esemény egyértelműen a MySpace hibája. Az oldal tulajdonosait sokkal jobban érdekli, hogy minél több pénzt szedhessen ki az emberekből, mint az, hogy vigyázzon a fiatalkorúakra" - mondta Adam Loewy.

"Ezzel nem értek egyet. nagyon is komoly lépéseket tettünk a biztonság növelésére. Nyílt párbeszédet folytatunk arról, hogy miként lehetne a valós életben bevált módszereket átültetni az online gyakorlatba a fiatalok védelmére" - reagált a vádakra Hemanshu Nigam, a portál néhány hónappal ezelőtt kinevezett biztonsági főnöke.

A MySpace.com-nak jelenleg körülbelül 80 millió aktív tagja van. Bár ez az első ilyen beadvány az oldal ellen, azonban a vádirat több hasonló esetet is tartalmaz. Egy 22 éves wisconsini fiatalember hasonló módon cserkészett be egy másik 14 éves kislányt és hat esetben molesztálta is, míg egy 27 éves connecticuti férfit egy 13 éves gyermek szexuális zaklatásával vádolnak. A MySpace-nél jelenleg 14 éves kortól lehet valaki tag, de csak 16 éves korától vehetnek fel valakit a tagok a barátaik közé. és a portál üzemeltetői törlik a 14 évnél fiatalabb tagok profiljait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • johnz #54
    nemhiszen hogy itt a srác lenne a hibás még a benyúlt valahova akkor se!!
    adott egy 19 éves kanos érett már férfi nem fiú mit gondolt a kis csajszi legózni fog vele?
    amúgymeg az anyja tipikus amerikai gyökér aki a saját hibáját próbálja másra kenni itt az a baj hogy én nem is engedném sehova a leendő lányomat egy 19 éves egyénnel lehet az felőlem jézus is majd ha megérett rá mehet! mostanság nagy divat a szüzesség elkurása és most a lányokra gondolok sztem ebből legalább 50%megbánja amit és akivel tette 50% meg mire nagykorúságát betölti ribanc lessz!! hajrá 10 év múlva már égő lessz egy ovisnak hogy még szűz?!
    apám szar ez a világ!!! kinyalhatja minden pedo köcsög
  • MEdievil #53
    Svájcban az van kiírva a bíróságra hogy a legfőbb törvény a józan ész... ezen el kellene gondolkozni itt is és az usában.. csak persze idáig már nem jutnak el mert hiányzik
  • RonySize #52
    ...perlek!
    Zaklatnak lánclevelekkel az iwiw-en; fenyegetnek, ha nem küldöm tovább nem szexelek egyévig
  • RonySize #51
    ámérika (USA) egy beteg ország...

    off
    ...erre járkál bokor gyuri, és bezárat majd néhány magyar dc hubot, és torrent trackert -mert az jó!
    ...hopp éppen nem is elérhető az egyik (majom) ???
  • HavocS #50
    Kapjátok el busst, és kérdezzétek meg mi a véleménye (ha sikerül :D)
  • Pestaa #49
    "mé'nem pereljük be egész amerikát?"

    Mert Te húznád a rövidebbet :)

    Szánalmas, mik folynak a nagyvilágban. Szerény álláspontom szerint nem csak mi vagyunk ennyire szkeptikusak, hanem a Föld bármely pontján kételkednek a szülő elméjének épségében (vagy éppen túl okos?).
    Sőt, ha már ennyire fikázzuk Amerikát, szerintem ott is akad egy-két homo sapiens, akik elítélik ezt a magatartást.
    Az USA-ban ez a kultúra. Tiszteletben kell tartani, de megóvni tőle kicsiny hazánkat :)
  • Tercsd #48
    Pereljük be ezt, pereljük be azt...

    mé'nem pereljük be egész amerikát?
  • Razgon #47
    Nem lesz per. Ezek az ügyek úgy vannak kitalálva, hogy a végén megegyezéssel záruljanak. A MySpace tejelni fog, mert olcsóbban kijön belőle mintha perelne, még akkor is, ha nyer.

    Hiszen az ügyvédeket neki is fizetnie kell. Figyeljétek meg, megegyezés lesz, MySpace tejelni fog valamennyit.
  • cucumbira #46
    Ha jól tudom (de lehet, h hüleség) az USAban, ha vkit megerőszakolsz akkor büntit kapsz. Ha akit megerőszakoltál, nem viselt melltartót akkor nem kapsz büntit:)
  • Laci082 #45
    Én nem osztom az általános elméletet miszerint az amcsik sokkal hülyébbek mint bárki más. Éppen ezért ezt nem is annak tudom be. Mellesleg kétlem, hogy ezt a kedves szülő találta ki. Inkább az ügyvédből nézném ki, hogy ilyen perre rábeszéli a szülőt némi kártérítés reményében. Az ötlet jó, de mi lesz itt, ha ezek megnyerik a pert? Naponta 500-an fogják feljelenteni az ilyen oldalakat.