Berta Sándor

A pornóipar a Blu-rayre szavaz

Az 1980-as években a VHS kontra Betamax formátumháborút a pornóipar döntötte el - legalábbis ezt állítják a szakma képviselői. Most valami hasonlóra készül a pornóipar, a szereplők azonban ezúttal a HD-DVD és a Blu-ray.

A szexipar képviselői nem akarják az utolsó percre hagyni a döntést és mielőbb el akarják dönteni, hogy melyik formátum felel meg a leginkább a felhasználók és a szakma igényeinek. Éppen ezért nem lehet csodálkozni azon, hogy a Digital Playground pornóstúdió képviselői bejelentették, ők a Sony által támogatott Blu-rayre szavaznak. Mindez azért érdekes, mert a stúdió korábban három éven keresztül nagy felbontású filmeket készített, így sokan azt várták, hogy a HD-DVD alkalmazása mellett fognak voksolni.

A cég indoklása szerint azért döntöttek a Blu-ray mellett, mert nagyobb tárolókapacitást kínál a konkurens formátumnál és nekik az "interaktív jelenetek" miatt erre a plusz helyre szükségük van. Joone, a pornóstúdió alapítója-vezetője szerint a döntésükben a másik ok, hogy a PlayStation 3 konzolokba is Blu-ray lejátszók kerülnek és szerintük a készülék afféle trójai falóként utat nyithat majd számukra az emberek hálószobáiba.


Paul O'Donovan, a Gartner elemzője úgy vélte, hogy a pornóipar döntése jelentősen befolyásolhatja a formátumháború végkimenetelét és több szempont is amellett szólhat, hogy a következő másfél-öt évben a Blu-ray kerül ki győztesen a küzdelemből. Ezek közé tartozik például a nagyobb tárolókapacitás vagy a Sony támogatása, és a döntéseket minden bizonnyal nem gátolja majd meg az sem, hogy a Blu-ray később lesz elérhető és többe is kerül a HD-DVD-nél. Steve Hirsch, a Vivid Entertainment vezetője elmondta, hogy ők most ugyan HD-DVD-t használnak, ám amint elérhetők lesznek a Blu-ray lejátszók és lemezek, ők azonnal váltani fognak.

Nem osztja ugyanakkor ezeket a véleményeket Steve Duplessie, az Enterprise Strategy Group piackutató intézet alapítója, aki szerint jelentősen túlbecsülik az elemzők a pornóipar befolyását a HD-DVD kontra Blu-ray háborúra. "Én azon a véleményen vagyok, hogy a végső döntés, így is, úgy is végső soron a felhasználókra marad majd" - mondta a szakember.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GodBadka #24
    Nincs mit átgondolnom. Nem írtam sehol olyat, hogy a "csórók" most rögtön elrohannak a boltba és veszik az olcsóbbat. Én azt írtam, hogy az árnak igen is nagy jelentősége van és a HD-DVD úgy néz ki előbb lesz olyan árban amit a "csórók" is meg tudnak majd fizetni. Kiindulva abból hogy amit eddig olvastam róluk (ami nem sok) a BR kétszer annyiba kerül majd kezdetben, mint a HD-DVD. Ez pedig elég jelentős különbség.
  • dez #23
    200 giga? Az még kísérleti. De ha lesz, akkor kapásból 5-6 darab kellene.

    Kristályéles kép 5mx5m-en? Tudod, mekkora felbontás kellene ahhoz? A HD jópárszorosa. (Hacsak nem 10m-ről nézed - ha igen, akkor talán elég a nagyobb HD.)

    Folyamatosan esik a megjelenítők ára, hamarosan nem is lehet majd kapni nem-HD-sat.
  • Hegyikecske #22
    "ha megvan hozzá a megfelelő rendszere hozzá" a hangsúly itt a MEGFELELŐn van... Mondjuk engem csak bosszantanak ezek a hülyeségek, de inkább megvárom míg lecseng majd ez a formátumharc, és lejjebbmennek az árak nem irreálisan drágán kell megvennem egy még kitudja milyen stádiumba lévő készüléket, vegye akinek annyi pénze van...addig teljesen elég nekem a cd, dvd is!
  • Hegyikecske #21
    Sajnos a kűzdelem eldöntöttnek látszik ezzel a sony javára :((
  • Damon #20
    Hmm. Azon vajon elgondolkodtatok-e, hogy egy nagy felbontású "felnőtt" /:)/ filmen milyenek is az emberek? Szinte a legapróbb bőrhibákat is észre lehet majd venni... hogy a durvább testi hibákról ne is beszéljünk. Sokan ki fognak ábrándulni a "tökéletes" amerikai felnőtt filmes sztárokból.
  • Enkil #19
    Nyert a blue ray juhhé :)
  • PyRex #18
    Asszem lezárhatjuka vitát, a Blu-ray nyert :))))))
  • fishguy #17
    akkor én is egyebkent a csajok közül csak 2 öt nem ismerek névröl de persze ilyen bünös filmeket én sose dehogy hogyisne, csak van belöle ugy 300 gigányi, nem is érem ki rakta azt a sok lemezt a fiokomba???
  • BiroAndras #16
    "Szerény kérdésem pedig az mindenki fele, hogy 200Giga hova?"

    Filmekre.

    "Kristályéles képet akarunk 5mx5m-es vászonra a szobába?"

    Én igen.

    "Erre a szinte a normál dvd minősége is úntig elég és amúgysem sok olyan van, aki otthonra plazmakivetítőzik. Sőt."

    Hát egy 19-es TFT moncsin már nem az igazi a DVD kép. És az ma már filléres kacat. Nagyobb moncsin meg pláne.
    De nézz meg egy normális méretű (1-1.5 méter) Plazma vagy LCD TV-t közelről. A DVD felbontásúak nagyon kockásak.

    "PlazmaTV is csak keveseknek adatik meg."

    Már nem olyan drága.
  • Dzson #15
    Egy plazma/lcd TV 350 ezer, áruhitelre talán még minimálbérnél is odaadják.