Specker Balázs

A Sony bejelentette Blu-ray árait

A Sony Pictures a héten elsőként jelentette be a tengerentúlon idén megjelenő Blu-ray filmjeinek árait. Idén azonban több formátumra, így például a DVD-UMD szabványra is építenek majd.

A filmstúdió azt is felfedte, hogy következő generációs nagy felbontású optikai lemezekkel kapcsolatos marketing stratégiája részeként több formátumra is épít majd, ezzel biztosítva a rugalmasságot és a mobilitást fogyasztóinak. A DVD kínálatban már szereplő filmek Blu-rayen 17,95 dolláros (körülbelül 4000 forint) nagykereskedelmi áron kerülnek majd forgalomba, vagyis pont ugyanannyiért, mint amennyiről a DVD indult 1997-es megjelenésekor. Az új kiadványok pedig 23,45 dollárért (körülbelül 5000 forint) kerülnek a boltokba, átlagosan 15-20%-kal drágábban, mint DVD-n.



Benjamin Felingold, a Sony Pictures Home Entertainment elnöke szerint a magasabb árfekvés a kiskereskedési értékesítést és a kölcsönző piac érdekeit szolgálja majd. Hozzátette, hogy a Sony nem fog listát mellékelni az ajánlott árakról, legalábbis egyelőre. Egyes források szerint a Blu-ray lemezek megjelenése nyár elején várható a piacon, a Sony azonban ezek mellett saját DVD-UMD szabványát is népszerűsíteni kívánja. Március 28-tól már A harag, a Resident Evil - A Kaptár, az Underworld, a Tigris és Sárkány és a Terminator is elérhető lesz a formátumon, nem sokkal drágábbért, mint amennyibe a Sony új DVD kiadványai kerülnek - írja a PC Pro.

A második DVD-UMD hullámban, április 25-én érkezik a Szellemirtók, a Mad Max, az Ötödik elem és a Blöff is, míg a harmadik terítés májusra várható. "A Blu-ray piacra dobásával az "irányított másolatok" elvét követjük, így ha valaki megvesz egy Blu-ray lemezt, ugyanazon film további verzióihoz is hozzájuthat. Reméljük, végül eljuthatunk oda, hogy egy film különböző verzióit eltérő formátumokon kínálhatjuk - ez az amin dolgozunk" - foglalta össze Felingold a CNet News oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #63
    Találtam egy még jobb specifikációjú Broadcom chipet: BCM7400

    Ez már 2 darab HD MPEG-4-es streamet tud dekódolni, post processelni. 1xre 8 csatornát tud kezelni, ebből akár 6-ot párhuzamosan a Set-top Box merevlemezére menteni. Természetesen az elkódolt csatornákat is dekódolja és a kép mellett a hangot is kitömöríti.

    Ez már nem csak egy szimpla dekóder chip, hanem egy komplett system-on-chip. Van egy beépített MIPS32-es procija átlalános feladatokhoz, kezeli a kimeneteket, SATA vezérlőt a merevlemezhet, Ethernet portot a nethez, USB-t, szóval egy mini kis számítógép egy chipre ültetve.

    Az ára pedig tízezer darabos tétel esetén 32 dolcsi.
  • arty #62
    itthon ugyis 10ezer körül nyitnak a korongok :(
  • NEXUS6 #61
    Nem tom miért kell sírni? Aki itt ír az mind gyak HD felbontást biztosító megjelenítő elött ül!;))))

    Persze egy másfélméteres megjelenítő az igazi. De azért egy 17-19"-os számítógép monitoron is ki fog jönni a különbség a hagyományos és a HD felbontású videók között. És a 10-20% különbség már ezt is megéri.

    Egy HD tv ma annyiba kerül, mint pár éve egy 100Hz-es hagyományos, szal nyugi lesz ez még olcsóbb is.
  • lmisi #60
    No és a lejátszók mibe fájnak, a rekorderre még csak tervek vannak?
  • shabba #59
    HDMI Tutorial

    "What is the life expectancy of HDMI?
    HDTV uses less than 1/2 of HDMI's available 5 Gbps bandwidth. With capacity to spare, HDMI can incorporate new technology advancements and capabilities long into the foreseeable future."

    Egyes új szabványok amik talán idővel lesznek szintén hasonló mértékű, 10 Gbps-es sávszél kapacitással rendelkeznek.
  • dez #58
    A HDMI átviteli szabvány, és társai erre valók, azaz a nagyfelbontású képkockák (+ hang) digitális, tömörítetlen átvitelére.
  • saba30 #57
    Hát tényleg abbahagyom, egyre nagyobb baromságokat kérdezek, persze hogy már most is van változó bitráta a h.264-nek
  • saba30 #56
    ja teljesen igazad van. + eleve bites értéket, tovább bitesítettem (ekkora lámát mint én)

    -ez már teljesen off lesz, na mindegy:

    asztali dekódol, vagy majd a TV dekódol?
    Nem mindegy, ugyanis van egy kábel amin át kell küzdeni a digitális adatfolyamot, és mint látszik a dekódolt adatmennyiség iszonyatosan nagy tud lenni (max:142,5 MB/s).

    -konstans vagy változó bitráta lesz?
    gyanítom ha egyáltalán lesz változó, csak sokkal később.



  • dez #55
    Illetve önmagában is érzékelhetővé válhat, mint szokásos értelemben vett zaj.
  • dez #54
    Ja, végülis van szó: jpeg-zajos lesz (kép is, hang is). Ebben az az érdekes, hogy nem egy tartalom-független, különálló, állandó zaj (mint pl. az analóg technikában előforduló fehér-zaj, ill. bizsergés), hanem egy tartalom-függő, magát a tartalmat "ziláló" zaj.