68
  • Zsoltika 007
    #68
    Jah valahol az lenne a mi konzolunk.
  • MacrosTheBlack
    #67
    Jó, lehet hogy nem pont ezek, de hasonló szintű elég sok van ps2-re is, gondolom ps3-ra is portolják a japók miatt. De nekünk ez undorító, az xboxos játékok jobban bejönnek, de azok alá meg inkább ps3 hw-t rakjanak, és legyen jobb a gfx. :)
  • UNREG
    #66
    Ami címeket eddig bejelentettek, az mind fehér embernek való, a pokemon meg dargonball az Nintendóra jön, kevered.
  • MacrosTheBlack
    #65
    A PS3 hw-ben elég jó lesz, akármi is lesz benne, inkább a szoftverválasztékra koncentrálhatnának, hogy fehér emberek számára is használható legyen. Pokemon meg dragonball elől mind elmenekül.
  • MacrosTheBlack
    #64
    Én vmi 48 piperól olvastam, az inkább 7800. Persze nem 1:1-ben, nyilván valamennyire átbuherálva, de nagyjából az a kategória. A Cell az nagyon fajin, de a videokártya lesz ami idővel elavul a gépben, azt meg nem tudja pótolni. Persze ez nem most lesz, van még 2-3 éve.
  • UNREG
    #63
    Az is lehet, hogy semmi köze a 7800gt-hez, csak vakítás az MS felé. Még mindig dolgoznak az RSX-en, ha "csak" egy 7800-as lenne, már készen lenne. Szerintem lesznek még meglepetések.
  • dez
    #62
    Az jó lenne, de én korábban azt olvastam, hogy 2db 6800u-nak felel meg. Ami kb. egy 7800gtx. Később nyilatkozták, hogy gyorsabb, mint egy 7800gtx. (Persze bele kell számolni az egészbe, hogy egy Cell van mellette, nem egy csoffadt x86. Plusz a belső sávszélek sem piskóták.)
  • MacrosTheBlack
    #61
    Nem 1, hanem 2. Kb. egy 7800 SLI-nek felel meg.
  • csomi
    #60
    Az osszehasonlitas azert kellett mert magyarazat volt egy korabbi hozzaszolasra. De inkab olvass vissza par hozzaszolast! Termeszetesen nem tul elegans dolog osszehasonlitani a ket jatekot, de jol szemleltet.
  • dez
    #59
    A Cell összesen 9 magos: 1 CPE (normál procimag), és 8 SPE (speciális procimag). Ebből 1 SPE használaton kívül lesz a PS3-ban.
    Remélhetőleg nem egy sima 7800gtx-et spéciztek bele.
  • dez
    #58
    Biztos, hogy HD az a HD? Vagy egy kisebb képet nagyít...
    http://index.hu/gal/0/pic.php?dir=0512/tech/xboxt/&pid=5
  • Skyline
    #57
    Csomi ne a ps2-es Gt4-et hasonlítgasd már össze az X360-as cuccal....Kicsit hülyeség kb mintha egy gef3-as penya 3-ast hasonlítgatnálk össze egy mostani HN géppel...
    Microsoftnak van most kb fél éve hogy megszedjék magukat aztán szépen lecsusszannak a konzoltrónról joggal...
  • Dj Neo
    #56
    Én mondjuk Sony mániás vagyok, volt már Ps1-em, most PS2-m is van, kár, hogy már nem játszok rajta, de szerintem, sokkal többet tud nyújtani, mint egy Xbox! Igaz, még nem láttam az Xbox 360-at, de már valaki előttem leírta, hogy mennyivel jobb ,mint a PS2! DE EMBER, A PS2-ŐT 2000-BEN ADTÁK KI ITT EURÓPÁBAN! Tehát már így is több mint 5 éve készült, mivel Európában utolsóként jelent meg! Amúgy szerintem a PS3 símán lealázza majd, mivel az új generációs Cell processzor van benne, sőt az NVidia gyártotta a videókártyát, amit, ha jól tudok a 7800-as szériát spécizték bele! Mint tudjátok, az Nvidia több mint 60%-os részesedést élvez a videókártya piacon az Ati Radeonnal szemben! A processzorról nem is beszélve, mivel az Xbox360-ban 3 procimag van, a PS3-al ellentétben, amibe 7magosat zsúfoltak! A Blu-Ray technológiát pedig sokkal többen támogatják! Most nem akarom szidni, mert elfogult vagyok a Sonyval szemben, de nekem ez a tuti! Mindekinek csak ajánlhatom, de ez nem reklám vol :)!
    Majd írjatok valami érdekeset!!!
  • csari89
    #55
    Nagyon szexis a PS3 :) :) Ha nő lenne, randit kérnék tőle
  • Caro
    #54
    Nem kevés egy picit 4x-eres HD felbotáshoz?
  • MacrosTheBlack
    #53
    A ps3 mindenképp erősebb hw, xboxon viszont normálisabb játékok vannak. Valahogy a kettőt kéne ötvözni.
  • csomi
    #52
    Ezek a fejlesztok altal kozreadott adatok alapjan van. Bar lehet nehol rosszul emlekszem, ujabban mar megesik velem :).
  • MacrosTheBlack
    #51
    100k? 100-nak is sok az. Konzolon hagyományosan spórolnak a környezettel, ami nem böki ki épp a szemed, az máris csak vetített 2D-s képként kerül a képernyőre, ezzel lehet több poligont hagyni az előtérben álló főszereplőre / autóra.
  • csomi
    #50
    Rendben szamoljunk picit. GT4 autonkent kb 5k poly. Ez 8 autonal 40k poly. A tajra szamoljunk framenkent kb 100k poly. Ez 60 fps eseten kijon 9-12M poly/sec effektezve aliezolva minden. Kb ez ami tenylegesen kijon ps2 csoven. Tiszteletremelto teljesitmeny. Kicsit rontja a kepet, hogy a gep max 30%-a kerul kiaknazasra. Es mint ismert a renderelt kepek 640*480-ban vannak 1080i eseten is es progressziv 480i-nel is. Nezzuk xbox360-at. 100k poly/auto. Ez 8 autonal 800k poly
    a taj es az emberek (amik tenylgesen a vilagon elsokent 3d-ek)
    kb 1M poly. Ez 30 fps eseten 60M poly/sec. Ha figyelembe vesszuk, hogy a gep kepes nativ 720p-ben szamolni ami 1280*720 ami cirka 3x nagyobb a 640*480-nal. Tehat egyszer volt 60M poly ami 6x nagyobb a ps2 legjobb teljesitmenyenel aztan ott van meg a 3x nagyobb felbontas az mar 18x nagyobb teljesitmeny es azt mondjak, hogy kb 30% kihasznaltsaggal megy a gep a jelenlegi jatekokkal. Legyen mondjuk 60% amit ki tudnak hozni belole par ev alatt. Akkor azt kapjuk hogy az xbox360 36x nagyobb teljesitmenyre kepes egy ps2-nel. Namost akkor dontse el mindenki maga, hogy ez nextgen vagy nem. Azert azt nem szabad elfelejteni, hogy brutalis kepi javulashoz a HD kivul irtozatos teljesitmenynovekedesre lenne szukseg. Nem egy nagysagrenddel hanem legalabb 2 vagy 3-al. Arrol egyelore csak almodni lehet.
  • csomi
    #49
    Jaj vers ne mondj hulyeseget. 4xFSAA van benne. Eppen amiatt lett kicsit butitva a felbontas mert ugy fert bele dramba a leszamolt kep. Volt par hete ebbol nagy felhaborodas. Ugye nem kell elmagyaraznom miert nextgen a pgr3. Nem is kene egy lapon emliteni gt4-el ami generaciojanak egyik legjobb autos jateka, de a legnagyobb szabasu az biztos, bar mar pgr2 sokmindenben joval tobbet tud nala. Szoval ugye nem kell magyarazni. Te is nagyon jol tudod, hogy GT4 1080i-je koszonoviszonyban sincs a nativ 1080i-vel. En elfogadok barmilyen kritikat xbox360-ra, de hogy pgr3 ne volna nextgen az egyszeruen nem igaz. Nincs hangsulyozom nincs a Foldon olyan csapat aki rovidebb ido alatt barmilyen LETEZO konzolra szebbet tudott volna csinalni az adott technikai korulmenyek kozott. Talan majd GT5, de hol van az meg?
  • Vers
    #48
    ésmég az antialiasing is hiányzik a pgr3-bol teljesen, mig gt4-en van
    nem beszélve a gt4-es 1080i-s felbontásárol, nameg ugye a 60 fps !!!!!
  • Dzson
    #47
    Persze, jobban néz ki, de nem annyival, amennyivel állítólag többet tud az x3,6 a PS2-nél. És a GT4 60/50fps, mig az x360 nem tud még mindig, csak 30/25-öt!
  • ubuntu
    #46
    A PS3 lehet korunk Amigája, ugyanis eltérve a konzoloknál eddig bevett gyakorlattól, jóval nyíltabb lesz. Az SDK nyílt szabványokra épül, gyakorlatilag olyan szabadon lehet majd fejleszteni ps3-ra mint PC-re, azzal a különbséggel, hogy az azonos hardware egyszerűbbé is teszi tervezést, mint egykor a Commodore Amiga esetében. Ráadásul hivatalosan támogatott linuxot ad majd a sony a ps3 merevlemezekhez, amit valószínűleg külön kell majd megvenni. Azzal viszont teljes értékű asztali számítógépként lehet majd használni. Mindezt elég kedvező áron.
    Az xbox360 is nagyon jó vétel, annyi pénzért igen sokat kap a vevő, viszont korábban jelent meg, mint azt a technológiai lehetőségek megemgedték volna. Ezért jelenleg a végletekig túl van hajtva. Nagyobb fogyasztás mellett stabilitási problémái is vannak. Nem szerencsés egy konzol esetében, ha fel kell lógati a tápegységét a levegőbe, mert csak így biztosítható a megfelelő hűtése. Meg kellett volna várnia 65 nanométeres chipekre való átállást, de valamiért fontosabb volt a korai piaci megjelenés mint a stabilitás.
  • csomi
    #45
    Az a jatek csak annyira veri kinezetben GT4-et mint Sandra Bullock Csala Zsuzsat. Ha jobban megnezned azt a tengernyi finomsagot amit implementaltak a jatekba raadasul ott egy csomo dolog ami GT szeriaban meg mindig elvetve akad (ld ember, guminyom, belsoter belathatosag stb.) nem mondanal ilyen butasagot. Es akkor poligonbetyaroknak meg lehet lengetni, hogy pgr3~90000 poly/car GT4~5000 poly/car. Ennyire vak meg te sem lehetsz! Valojaban ez az egyetlen jatek ami igazan nextgen xbox360-ra. Sajnos meg kell jegyezni, hogy a surgetett es kapkodo befejezes miatt jonnek is elo a hibai meg akkor is ha az egyik legjobb csapat csinalta akik valaha autos jatekot csinaltak :(.
  • Fenjoy
    #44
    ahogy megjelenik a ps3 itthon rá egy évre vesszem meg, eddig ez bejött jelentősen lecsökken 1 év alatt az ára:) Meghát addigra csak kijön a GT5 is:)
  • Dzson
    #43
    Az x3,6 launch címek között semmi olyan nincs, amit szeretnek a japán játékosok. Ők nem állnak le amerikai tipusú agyatlan fps szarral nyomulni, vagy egy autós játékkal ami alig veri a GT4-et kinézetben (szimulációban pedig semennyire).
  • Dzson
    #42
    Ez a potenciális vásárlók 3%-a. És ebből csupán 20% jutott géphez mivel képtelen gyártatni elég konzolt a mikrofos, akkora a chipek hibarátája (be is ismerték). :)))
  • Skyline
    #41
    Ha bukta ha nem amint kijön max 2-3 hónap és odabassza az összes konzolt bevételben nemis csoda:)
    Microfos mehet a sunyiba nemtom miért éri meg olyan konzolgépet venni aminél a játékok 90%-a pc-n illetve más konzolon kijön...:)


    De tök8 Sem box sem nintendo ezt sosem baszja oda max kövgen..:)
  • UNREG
    #40
    "A kollégám pl nem tudja mit vegyen a 10 éves gyerkőcnek. A PS2 talán jó választás, de 1 éven belül itt vannak az új konzolok."

    Ne viccelj már, egy 10 éves gyerkőcnek tökéletesen elég lesz még évekig a PS2, mit számít neki, hogy jönnek a nextgenek.
  • Caro
    #39
    Hát... azért ez nem egy vásárlóáradat a fenti képen :)
  • raingun
    #38
    A Sony most bebukta az összes olyan vásárlót akinek mindegy a márka, csak egy új konzolt akart venni karácsonyra.
    És aki megvette az Xbox-ot, az min. 2-3 nem vesz másikat.
  • Zsoltika 007
    #37
    Vegyél neki gamepadot, tegyél fel a megadrive és snes emut és kész. játék meg van mint égen a csillag.
  • NEXUS6
    #36
    Szerintem tökéletes piaci pozícionálás.

    A kollégám pl nem tudja mit vegyen a 10 éves gyerkőcnek. A PS1 már elég ciki. A PS2 talán jó választás, de 1 éven belül itt vannak az új konzolok. Az X-box az meg egy batár.

    A revó szépen kiszorítja majd az előző generációkat, miközben a teljesítménye azért még éppen elég lesz, hogy a nagyokkal szemben is éppen versenyben maradjon, amíg a sanyi meg az M$ azzal van elfoglalva hogy egymást gáncsolgatja!;)
  • onimusha
    #35
    ignes infok szerint úgy $99-149 között lesz az ára, teljesítménye meg a GC 2-3x ami a fejlesztők szerint elég mert ez nem HDtv-s felbontásban fog dolgozni,
  • Caro
    #34
    A revolutiont én is kíváncsian várom.
    Ha jól tudom sokkal olcsóbb lesz a másik 2-nél nem?
  • NEXUS6
    #33
    A tendó biztos, hogy sokkal hűebb maradt a konzol eredeti koncepciójához, ennek negativ és pozitiv oldalával. A pléjsztésönnel viszont megjelent egy új koncepció, ami kitágitotta a konzolok fogalmát. Az első ps a felnöttesebb játékok felé nyitott, a második már igazi új szolgáltotásokat is megpróbált bevezetni (szerintem a DVD lejátszáson kivül nem sok sikerrel), és mindezzel megjelent az igény, hogy a konzol technológiailag is a legjobb legyen. Egy szupernintendós, vagy megadrájvos csákót még nem nagyon érdekelt, hogy mi van a gépben, ha egyszer ott volt a legújabb Sonic, meg Marió, meg Zelda.

    A sanyi által elinditott űberkonzolozással, viszont egyrészt háttérbe szorultak a hagyományos konzol felhasználók, másrészt a hardkór konzolosoknál még soxor a játékok is háttérbe szorulnak a technikai potenciál hájpozása mögött, ami viszont nemegyszer csak a cégek marketingkampányának a júzerfejekben kongó visszhangja (asszem ez szép volt;)))).

    A revó szerintem jól bemutat majd a két nagynak, hiszen sokkal konzolabb lesz, mint az új csodák.

    Ha egy konzolt már nem lehet egy 15 éves gyereknek sem oda adni, mert olyan nehéz, érzékeny, drága; akkor miről is beszélünk tulajdonképpen?
  • jimmy127
    #32
    ez igy van a nintendot is a játékai adják el és a mariokat se lehet megunni mindig tudnak valami újat mutatni.anno nekem is volt psxem volt rá kb 10 játékom de azzal elvoltam 2 évig.most van boxom előszőr ps2 akartam venni de aztán boxot vettem nem bántam meg van rá pár játékom de az a pár játék órákig leköt.szóval igaz egy konzolnál általában a játékok minősége dönt vásárláskor.
  • vg
    #31
    Én nagyon megszerettem a PS2-öm, ezért fogok PS3-at venni.
  • Moyko
    #30
    A Sony mindig is egy dologgal gyözte le a konkurenciát és az nem a hardware volt, hanem a játékok menyisége és minősége. Nekem volt PSX anno az elsők között (134.000Ft kurva drága volt) de az az 5 játék amit akkor futott, eladta a gépet (Toshinden, Tekken, volt valami Foci, Ridge Racer, Wipeout) a PS2-nél se volt máshogy és szerintem most is ezt tervezik. A vevőnek nem az kell hogyha rá néz egy 100e Ft-t gépre hopgy a Cod2 fusson rajta, hanem egy teljesen új és eredeti játék. Véleményem szerint most is a játékok fognak dönteni...
  • Aramir
    #29
    A Sega nemvitte túlzásba a reklámozását a gépnek, illetve eléggé arcade jellegű volt a programkínálat.