98
  • dez
    #98
    Pl. az alkatrészek tűrésének (tól-ig határok a névleges értékekhez képest) be nem számítása, vagy még-éppen-jó megoldások. Szal, mindegyik táp eléggé melegszik, csak néhánynál már túlmegy a dolog egy bizonyos határon. Meg itt már az is számít, szőnyegre teszik, vagy padlóra. :p De amúgy tesztelni sem lehet már előre többszázezer darabot.
  • Fejes021
    #97
    ja csak most nézem a második képen sony tv-n megy a xbox. Összeesküvés elmélet: biztos azé hülyült meg me láttya hogy sony tv, és nem működik együtt vele.
  • Fejes021
    #96
    Mongyuk azt én nem teljesen értem hogy a mai fejlett elektronikus világban előfordulhat egy elektromos készülékkel az hogy hibás. Mit lehet azon elb@szni? Évekig fejlesztik és tesztelik, aztán kikerül a boltokba és melegszik a táp.
    Megy a szerelő soron a lap, robot megforrasztja a kínai max össze csavarozza a házat. Minden egyes darabnak ugyan olyannak kéne lennie.
  • exxile
    #95
    A GC az isten gyerekek! A torestesztek is ezt bizonyitjak! :))
    Egyebkent nekem ps2-m van 1,5 eve, atlagban minden nap nyomatom nehany orat, es egyaltalan semmi gond nem volt vele eddig. Nem kell dobalni vazze, aztan nem krepal be! :)
  • Dzson
    #94
    http://ps3.ign.com/articles/668/668446p1.html

    Annak, aki tud angolul: 10 érv, miért érdemes várni a PS3-ra. :)))
  • Riddick
    #93
    Hát igen várni kell még vele,egykét napig még talán bánkódtam is hogy egykét hiresség már megvette,de igy utolag hogy fagynak az első példányok nem sajnálom már annyira!:D Majd kiforr azt modchipet bele!:D
  • Dzson
    #92
    Egy éven belül még bőven garanciális. Persze ha nem rakat bele az ember mod chipet. :) Beviszed szervizbe, kicserélik, belövik a munkapontot pontosan (mert ez a hibaforrás VOLT a leggyakoribb, kínai segédbetanítottmunkás b*szott belőni korrektül). De a mostani xfossal mit lehet tenni? Visszaviszed, és a cserepéldányt mérik hőmérővel, hogy azt se hozd vissza holnap, mert rossz a hűtése - vagy adnak egy dobozt hogy rátedd a tápot? :)))
  • Caro
    #91
    PC-nél lenne ez, asszem elég nagy botrány lenne!
    Az viszont egy nagyon rossz trend, hogy teljesítményt fogyasztásért!
    Villanyszámla rulz.
  • Tom Alien
    #90
    "Amúgy nem értem, hogy jön a 6 éves PS2 a nextgen 360 hibáihoz? Azért mert a PS2 szar, még nem kell a 360-nak is annak lennie, bár tudom, hogy az X fanboyok nagyon könnyen vigasztalódnak ezzel, csakhát azokat a 360 tulajokat, akiknek most krepált be a gépük, a legkevésbé sem érdekli ez."

    Úgy jön, hogy a kárörvendő sony fanboyok inkább maradjank csöndbe. Ha nem jönnek ide habzó szájjal akkor a PS2 is kimarad a vitából.
    Vagy ezzel az erővel azt kellene mondaniuk, hogy "ne izguljatok fiúk, a PS2 is hulladék módon van kivitelezve, mégis milyen fasza masina."
    Csak ilyet sajnos nem lehet elvárni. Az emberek nagyrésze alkalmatlan erre.
  • pemga
    #89
    Vincuska linkje brutális :). Non-official bugfix: egy madzaggal fel kell lógatni a tápot :). Túl nagy felületen érintkezett a szőnyeggel => elégtelen hűtés... (Többek visszajelezték, hogy ez megoldja a problémákat :)).
  • UNREG
    #88
    Amúgy nem értem, hogy jön a 6 éves PS2 a nextgen 360 hibáihoz? Azért mert a PS2 szar, még nem kell a 360-nak is annak lennie, bár tudom, hogy az X fanboyok nagyon könnyen vigasztalódnak ezzel, csakhát azokat a 360 tulajokat, akiknek most krepált be a gépük, a legkevésbé sem érdekli ez.
  • Inquisitor
    #87
    "Jah a Sony meg Megbízható Magyar Termék :P"
    Győrben csak HiFi meg Video cuccok készülnek, a konzolok nagy része még a Sonynál is kínai. (Csak úgy, mint a Vaio számítógépek ...)
  • Tom Alien
    #86
    Nekem tegnap elromlott az egy éves PS2-m. Az xboxom lassan négy éve van meg, és még soha semmi baja nem volt. Mindez úgy hogy szinte csak az xbox-al játszom. PS2-t csak nagyon ritkán veszem elő egy-két "must have" exkluzív cím miatt. Nem akarok ebből messzemenő következtetést levonni, de most meglehetősen neheztelek a Sony-ra. PS2-t csak eredeti játékkal használom.
  • Ghz
    #85
    ja Kínai szar akkor minden konzol az. Onimusha: ps2 fanboyokkalnem tárgyalok, mert csak a baj van veletek.
  • ONi
    #84
    Jah a Sony meg Megbízható Magyar Termék :P
  • onimusha
    #83
    "80 millió eladót ps2ből, 40 millió már nem működik ez egészen biztos" te mi a rákról beszélsz ? ezt most találtad ki ?
  • scorpeeon
    #82
    hát nemtom, ezek az élő képek alapján rettenetesen gagyinak néz ki ez a fos x360.. látszik h egy kínai szar.
  • Ghz
    #81
    Óvatosan srácok azzal, hogy mit mondtok, mert a moderáció is sony fan...
  • Inquisitor
    #80
    Első 1,5 évben kijött PS2-k 60%-ban kinyiffant a DVD olvasó fej 1 éven belül, de inkább 6 hónapnál korábban. Az ezüst PS2 slim meg csak 98%-ig kompatibilis a többi PS2-vel ...
  • BiroAndras
    #79
    "nem csak, anno a sima xet láttam fagyni(kék halál) meg ha nem csak ezt a két képet nézed hanem picit utánajársz akkor látsz érdekes kódszámos error ez azos fagyásoka az x360nál szted az is a hűtésé?"

    A kékhalál, és a "kódszámos error" 99%-ban hardver vagy driver hibát jelent az NT kerneleknél.
    Az xbox360-nál meg pláne egyértelműen nem SW hiba van. Nézd meg a képeket (persze ha ilyen képet látsz, akkor másodperceken belül fagyni fog). És egyébként is mindenhol túlmelegedésről írnak.
    Ha SW hiba lenne, akkor az azonos hardver és azonos játék miatt minden egyes gépnek egyformán fagynia kellene.
  • ONi
    #78
    Félelmetes vagy! :DDD
    Ennél már csak az a nagyobb gáz, ha komolyan is gondolod :D
  • Stormy
    #77
    A kialakult vitához csak annyit füznék hozzá, régebben árultunk konzolokta is (ps one, ps2, Xbox) és igaz hogy a Ps2 fogyott a legjobban, de ezt komolyan mondom, min 30-40%-t hozták vissza egy éven belül valami gonddal, legtöbbször olvasási hibával vagy egyébb bizbasz okokkal. Xboxot talán 2-3 esetben hoztak vissza garira. Nem nagy számok ezek mert éves szinten talán 35-40 Ps2-t és 20-25 Xboxot adtunk el, de akkor is érdekes adatok. Hozzátartozik hogy mindkét konzollal rendelkezem, és egyiket se preferálom jobban mint a másikat.
  • UNREG
    #72
    "80 millió eladót ps2ből, 40 millió már nem működik ez egészen biztos"

    LOL, ezt X-es fanboy szöveget! És még komolyan is gondolod...
  • Ghz
    #71
    Már megint csak a sony fanboyság mi, kedves dzson?;) Nem kell kardoskodni, a ps2 konstrukciója és meghibásodási aránya messze túlmutat minden eddigi megjelent konzolén. Itt akkor megint beszélhetnénk arról, hogy a 80 millió eladót ps2ből, 40 millió már nem működik ez egészen biztos, tehát nem csoda, hogy ennyit kellett belőle venni:) Mindenki okos, meg mindenki ügyes, majd ha fél év múlva is minden második x360 tönkremegy akkor lehet pampogni, kedves sok okos hozzáértő....
  • irkab1rka
    #70
    Add uram, hogy a ps3-al ne legyen ilyen. Cserébe megverem a sátán seregeit a PSP-vel.

    10telettel:

    Kenny McCormik
  • vincuska
    #69
    http://www.theinquirer.net/?article=27930

    mar nem fagy a kis rohadek :-)
  • onimusha
    #68
    "Tehát a kernel felel a hűtésért? Na, ma ismét tanultunk valamit..." buta vagy, nem csak, anno a sima xet láttam fagyni(kék halál) meg ha nem csak ezt a két képet nézed hanem picit utánajársz akkor látsz érdekes kódszámos error ez azos fagyásoka az x360nál szted az is a hűtésé?
  • csomi
    #67
    Nah ezzel teljesen egyetertek.
  • dez
    #66
    Egyes beszámolókban olyan erős melegedésről írnak, hogy arra gondolok, lehet, hogy azoknál elfelejtették bedugni a ventillátorokat?
  • NEXUS6
    #65
    Az egész ügy jelentőségét úgy lehetne tisztán látni, ha legalább azt tudnánk, mi az eladott konzolok száma.

    Ha eladtak belőle félmilliót, és eddig volt 100 amiben ilyen hibák voltak akkor az pl nagyon jó arány!!!

    Ha eladtak 200 000-et és 1-2 ezernél van ilyen hiba az már fejcsóválásra ad okot.

    ha eladtak százezret és abból 5-10 ezernél jön elő az már tényleg gagyi!
  • csomi
    #64
    Nagyfelbontason is van. PGR3-ban biztos.
  • csomi
    #63
    Az igen! Koszonjuk a pontos szakmai hardverdebuggalast, de kigeszitenem annyival, hogy pgr3 biztos, hogy hasznal FSAA-t, hisz nem regen roppent a hir, hogy FSAA miatt kellett a felbontast is kicsit downgradelni, hogy a megfelelo meretben menjen a dolog. Raadasul ez a feature konzolos jatek eseten nem ki vagy bekapcsolhato, hanem a programozok altal 'bedrotozott' tulajdonsag. Abban, biztos lehetsz, hogy ez az egyik legjobban tesztelt tulajdonsag. Tehat marad a memoriahiba, amire sokan celoznek vagy barmi mas hiszen van ott meg cucc boven :)).
  • REAL_CIÁN
    #62
    "Valószínüleg CSAK élsimítás bekapcsolásánál jön elő"

    Hehe, ez nem pc. Élsimítás van és kész. Csak nagyfelbontáson nincs FSAA, de ott sem te kapcsolod ki.
  • Inquisitor
    #61
    Megjegyzés: A képeken látható hiba oka valószínüleg besüt pipe vagy TMU lehet. Valószínüleg CSAK élsimítás bekapcsolásánál jön elő, ezért szerintem a gyári tesztelésből simán kihagyták az FSAA teszteket ... különben kizárt, hogy átcsússzon.
    Második lehetőség memóriahiba, ami csak melegedésre jön elő (van ilyen), ezért akár több órányi teszteléssel se lehet kiszűrni. Imho.
  • Tom Alien
    #60
    Ezt hogy számoltad ki?
  • Inquisitor
    #59
    "Pont így fagyott a zxspektrum is! Ki kell rakni az ablakba néha, biztos ez is túlmelexik."
    Én a Commodore +4-et úgy védtem fagyás ellen, hogy a tápját hűtöttem ... rátettem egy fémbögrben vizet ;)
  • Dzson
    #58
    Ezekután legalább a potenciális vásárlók jól átgondolják, vegyenek-e egyáltalán ilyen szart. Pláne, hogy a járékokból egyelőre maximum 5 darabról lehet elmondani, hogy nextgen. A többi az sima PC grafika. :))))
  • Dzson
    #57
    Mondjuk nem minden xbox tulaj fórumozik, hanem olyan 25%-a. Szóval a szar konzolokhoz még hozzávehetjük az offline szerencsétlenek negyedét is. A mikrofos a saját csapdájába esett bele, a nagy izzadságszagú rohanásba, hogy karácsony előtt kijöjjenek az xfos3,6-tal. Mert a birka népnek azt akarták bemagyarázni, hogy az igzbogz1 kizárólag azért maradt alul a PS2-vel szemben a piacon, mert az jött ki előbb. :)))))
  • PyRex
    #56
    Valszínű ahol fagy a konzol, ott nem biztosítanak elegendő "helyet" neki. Pl. a faltól minimum 16-18 cm-re lehet csak tenni, meg ilyenekre gondolok. Persze biztos van 1-2 gyárihibás darab, de ezek inkább a hibás memóriának tudhatóak be. Ha az egész hűtés rossz lenne, akkor kivétel nélkül fagyna az összes. Na ennyit erről. Most örülhetnek az MS fikázók, mert van pár darab hibás konzol. Jajj, de érdekes... Bármit eladsz ilyen mennyiségben, tuti lesz minimum ilyen hibaarány benne. PS3-ból is, fogadunk? Abba is bele fog kerülni hibás memória, vagy más, ami miatt szarráfagy(hat).
  • REAL_CIÁN
    #55
    De kár ezen tovább vitázni, úgy sem tudni pontosan kinél az igazság, majd kiderül.