Berta Sándor

Újra a RIAA célkeresztjében az Internet2

Az Internet2 kiemelt fontossággal bír a felsőoktatási intézmények közötti információcserében és a RIAA számára is. A szerzői jogi szervezet időről időre razziát tart az Internet2-höz csatlakozó intézményekben, hogy felszámolja a fájlcserélőket. A RIAA törekvéseit eddig azonban meglehetősen kevés siker koronázta, hiszen - bár sok hallgatót felelősségre vontak - a P2P-rendszerek továbbra is élnek és virulnak.

A legújabb razzia során a RIAA közel húsz egyetem és főiskola hallgatóira csapott le. Az akció végeredménye: 17 intézmény összesen 64 hallgatója ellen indítottak vagy indítanak hamarosan eljárást a szerzői jogok megsértésének alapos gyanúja miatt. A most feljelentett diákokat is (mint már korábban más esetekben) az i2hub nevű fájlcserélő rendszer használatával vádolják, illetve azzal, hogy ennek a rendszernek a segítségével csereberélték és tették hozzáférhetővé az illegálisan másolt zenei tartalmakat.



A RIAA eddig az Internet2 kapcsán elkövetett szerzői jogsértések miatt összesen 39 egyetem és főiskola 560 hallgatóját jelentette fel. Az érintett intézmények között van a Berkeley, a Columbia és a Bostoni Egyetem is. A Futurezone osztrák internetes híroldal információi szerint az Internet2-kampány mellett a RIAA feljelentett 693 személyt is, akik az eDonkey, a LimeWire és más fájlcserélő hálózatok segítségével jutottak illegálisan másolt zenei és filmtartalmakhoz.

Mindez azt jelenti, hogy 2003 szeptembere óta az Amerikai Zeneipari Szövetség eddig összesen 14 800 személy felelősségre vonását kezdeményezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #16
    "sztem börtönbe velük mind... csúnya rossz, gonosztevő emberek... " >> Csak az a poén h ma többet kap egy zeneletöltő, mint aki embert öl... Aztán külön zene-letöltő részleg lesz a sitten? mer azé méhgse zárhatják a gyilkosokhoz őket...
  • immovable #15
    Ezek a jogvédő szervezetek nemigaz, hogy még nem vették észre, hogy széllel szemben hugyálnak!!!
  • torjoz #14
    A 14,800. embernek már csak az unokája fog megjelenni:)!
  • GulaSoft #13
    14.800 ember. Az 14.800 bírósági ügy, ügyenként 2-3 tárgyalás, az rendesen megdobná a hazai bíróságok amúgy alig alig kihasznált forgalmát. Lehet hogy 10 éven belül ki is tűznék az első tárgyalást.
  • pemga #12
    Bakter, most esik le, már Prométheus is LOPTA a tüzet és MEGOSZTOTTA az emberekkel :). Lehet ő volt az első "kalóz"? :))))
  • pemga #11
    Felesleges, a filenév elegendő :). Nem tudom emlékszel-e az Ivitel + Mictosoft kontra letiltott felhasználó és a nero.zip esetére :)). (nero.zip = kulcsgenerátor a nemtommelyik Microsoft termékekhez)

    Cikk
  • pemga #10
    A tűzről nem tudom, talán erről egy Prométheus nevű uriember többet tud mondani. :). Azonban a kereket már levédették Ausztráliában. (Legalábbis ez egy próba volt, hogy tényleg minden marhaságot le lehet-e védetni, azt hiszem sikerült neki. :)).
  • NEXUS6 #9
    Követelem, hogy azonnal tilcsák be a az inyternyetet!!!!!
    ;))))

    Azonkivül a rádiót a tvt a mosógépet stb.
    Ja meg a tüzet is!!!
    Mi az hogy csak úgy a szerző és kiadó engedélye nélkül gyújtogatunk meg sütögessük a pecsenyénket!
  • Inquisitor #8
    Arra kíváncsi lennék, ha egy jó nehéz kóddal betitkosítok egy file-t, és átnevezem "Pistike szülinapja.mpg4"-re, majd megosztom, arról honnan a rákból tudhatnák mi van benne? Gondolom a RIAA még nem bérli a titkosszolgálat csúcskopjúterét dekodolás céljából. :)
    Ha meg valaki ellenőrzött hálózaton, ahol minden szi-srazt logolnak, fájcserélőt használ, és mondjuk olyan hülye, hogy "Britney Spears" könyvtárban MP3-at oszt meg, az meg is érdemli. ;)
  • NeoMaN #7
    Az is jogellenes!!
    :D
    Börtönbe vele!! :D