Berta Sándor

Veszít népszerűségéből az MSN kereső

Mintha nem lenne elég megoldásra váró problémája mostanában Bill Gatesnek és Steve Ballmernek. A Microsoft átszervezése közben még a gyengélkedő internetes kereső, az MSN gondjaira is megoldást kell(ene) találniuk.

A Nielsen/Netratings cég szerint például 2005 második negyedévében - az előző időszakhoz képest - négy százalékkal kevesebb keresési kérés érkezett az MSN-hez, miközben az összes komoly konkurens cég növelni tudta a piaci részesedését. Az AOL körülbelül 15, az Interactivecorp által átvett Ask Jeeves 16 százalékkal növelte a részesedését. Más piackutató cégek szerint egyébként a csökkenés nem 4, hanem inkább 7 százalékos.



A piacvesztés egyik valószínű oka lehet, hogy hiába fejlesztette a Microsoft az MSN-t közel 20 hónapon keresztül, és hiába került a projekt több mint 100 millió dollárba, mégsem sikerült eltalálni a közízlést és sok felhasználónak egész egyszerűen nem jön be az online kereső. A Keynote Systems cég által készített felmérésből például az derült ki, hogy rövid időn belül 17-ről 27 százalékra nőtt az MSN-nel elégedetlen felhasználók száma. A geográfiai adatokkal kapcsolatban keresőknél pedig ez az arány még magasabb lett, 29-ről 37 százalékra emelkedett.

Az eredményeket egészen idáig Lisa Gurry, az MSN Information Services Group vezetőjének kérésére nem publikálta a világsajtó. A szakember szerint ugyanis ezek a számok nagyon eltértek a Microsoft által lejegyzett adatokhoz képest. A baj azonban az - és ez mostanra vált világossá -, hogy bármennyire is el akarja kendőzni az igazságot a Microsoft, az MSN jelenlegi formájában nem népszerű. Az átszervezések mellett tehát lesz dolga bőven a redmondi szoftveróriás szakembereinek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • h4x0r #25
    En sem hasznaltam meg MSN Search-ot. Nem volt kedvem valtani Google-rol.
  • SirBubu #24
    lemaradtam róla...
  • FTeR #23
    SGén végig hírezve volt a fejlődése...
  • SirBubu #22
    jahh, ez a cikk azért jó, mert igy már mindenki megtudhatta, hogy MSN kereső van egyáltalán a világon.

    ha csak simán kimult volna, akkor sose tudtuk volna meg, hogy egyáltalán volt. igy meg, még nem mult ki, de most megtudtuk, hogy gyengélkedik, ezen keresztül pedig, hogy VAN.

    már csak ki kell próbálni, ha érdekel valakit
  • Munch #21
    Én is most hallottam róla először.
  • Gregorius #20
    MSN sem követ php-t. Nagy kár. De ez van.
  • Caro #19
    Hát, ezt nem akarom megkérdőjelezni, de még Bill is elismerte(99-ben), hogy a Microsoft sem egy örök cég. Akármi történhet...
    Pl.: ha az amerikaiak kapnak így évente 2-3 ilyen szintű hurrikánt, akkor lehet, hogy nem a szoftverfejlesztés lesz a legnagyobb gondjuk nemsokára...
  • lyzu #18
    most azért mert itt mindenki azt mondja, hogy nem használ msn searchet, attól még sokan használják, és hidjétek el, billéket qrvára nem érdekli, hogy egy ilyen törpe országban hányan használják a keresőjüket... nekik inkább a nagyobb országokból van pár millió felhasználójuk, de hát az nagyon kevés:( a google nagyon a topon van, de nem biztos, hogy a legjobb kereső, mostanában pl a yahoo egyre jobban teccik... :)
  • IoIa #17
    Ebben biztos lehetsz, mivel sosem használtam. Egyáltalán még az sem biztos, hogy volt eddig "népszerűsége". A mikorszopsz mindig is hazudott.
    Ahhoz, hogy jó keresőt működtessen valaki, ahhoz iszonyú nagy géppark, nagyon komoly adatbáziskezelő, és nagyon jó keresőmotor kell. A ms egyikkel sem rendelkezik. Itt a marketing kevés.
  • kbupdate #16
    Akkor ezekszerint mégsem te miattad esett vissza:)