Gyurkity Péter

Már letölthető a Csillagok Háborúja harmadik része

Alig néhány nappal a hivatalos bemutató után a Sithek Bosszúja című film kalózmásolata már rohamosan terjed a BitTorrent hálózatokon, és az Amerikai Mozgókép szövetség komoly ellenlépéseket tervez.

A hír, amely nemcsak az online magazinok és a felhasználók, hanem a hollywoodi filmstúdiókat tömörítő MPAA figyelmét a felkeltette, a Waxy.org oldalán jelent meg, amely a hihetőség kedvéért még egy rövid részletet is letöltésre kínál. A jelentés beszámol arról, hogy bár az első példányok, amelyek megjelentek a BitTorrent hálózatokon hamisítványnak bizonyultak, szerdára már beszerezhető volt a valódi másolat, amely a VISA nevű kalózcsoport jóvoltából jutott el a felhasználókhoz.


A Reuters összefoglalója szerint ugyanakkor két különböző példány szivároghatott ki - a Waxy által belinkelt rövid filmrészlet felső részében terjedelmes számláló fut, ami azt sejteti, hogy ez a kópia belső körökből szivároghatott ki, és nem a nyilvános vetítés során vették fel. A kalózmásolatok természetesen óriási érdeklődést váltottak ki, és máris rohamos ütemben terjednek a világhálón: egy forgalmas BitTorrent weboldal felmérése szerint több mint 16 ezer felhasználó tölti egyszerre a filmet, míg a Waxy üzemeltetője megjegyezte blogjában, hogy a rövid részletek belinkelése miatt 82 MB/s-ra nőtt az oldal forgalma.


Az Amerikai Mozgókép Szövetség rövid időn belül reagált a hírre, és sajtóközleményt adtak ki, amelyben Dan Glickman, a szervezet elnök-vezérigazgatója reagált az eseményekre. "Nem kell jobb példa arra, hogy a kalózmásolatok hogyan teszik semmissé a mozifilmek varázsát. Sajnos a fájlcserélgető hálózatokon ez minden nap megtörténik" - jelentette ki Glickman, hozzátéve, hogy a kalózok a rajongók élményét teszik tönkre, akik pedig olykor napokat képesek eltölteni a mozik előtt, csak hogy elsőként láthassák a filmet. A közlemény szerint az MPAA minden elkövet annak érdekében, hogy a terjesztők nyomára bukkanjanak, és hogy megfelelő büntetéssel sújtsák azokat, akik kiszivárogtatták a kópiákat, és megkezdték azok terjesztését.

Filmkritikánk a Sithek bosszújáról

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Anubys #157
    ... ja, vágom... bocs a fikázásért. :D
  • Anubys #156
    Ez most hogy kerül a főoldalra? "Best of 2005"?
  • bimbe #155
    hát én csak azt tudom mondani, hogy az eredeti trilógia negyon tetszett, és szerintem az új trilógia a legenda fenntartása helyett az üzlet fenntartását tűzte ki célul. Az eredeti trilógiában még voltak díszletek, ám a szenzációhajhász új trilógiában mág a klónok is számítógépesek!!!!! Az a bolygó méretű város szánalmas volt! Ahhoz képest, hogy régebben játszódik, mint Luke Skywalker története, 'különös' módon technológiában jóval fejlettebb kultúrákkal találkozhatunk...
    Ez még nem is volna olyan nagy probléma, de az Erő nagyüzemi felhasználásánál majdnem rosszul lettem...konkrétan arra gondolok, amikor a második részben Yoda oktatja az ifjú, kb. 5 éves tünci-bünci jedijelölteket..."érezd az erőt magad körül..." -könyörgök, nevetséges volt, ahogy az a sok gyerek hadakozik! és az is különös volt, amikor Yoda, aki bottal is alig tud járni, minden vívót megszégyenítő módon pattogott ide-oda a második rész végén...
    a harmadik részt holnap után nézem meg, de nem várok tőle túl sokat...
    na ennyi, lehet fikázni!!!!!!
  • Caro #154
    Veszprémben más a helyzet. Itt nem a mozin belül van a büfé, hanem a mozi is a plázában van, és csak a mozi bejáratánál van mozibüfé, szóval akár onnan is hozhattam volna. Egyébként más haverom is aki ott vett colát, azt mondták, hogy eléggé shit volt. De nem hinném, hogy ott a szupermarketnél sokan lennének. Inkább a teszkóba mennek vásárolni.
    De egyébként igazad van.
  • Cat #153
    jobb mozikba nem mehetnél be a közértben vásárolt palackos üditővel, simán nem enged be a terembe a jegyszedő
  • kavics05 #152
    Ja, elfelejtettem közölni, hogy a lent említett termékek minőségével és nem az árával nem voltunk megelégedve!!!!!!!
  • kavics05 #151
    Szerinted vasárnap este mennyi időt kellett volna a szupermarket előtt ácsorognom a 7 éves szomjas fiammal. Szerintem legalább 9-10 órát. Nekem sem a mozival volt bajom, hanem a sok hiénával akik egy-egy jó filmet kihasználva minden szart eladnak, mert sietnek az emberek.Számomra eddig garancia volt a coca cola név!
  • Caro #150
    Én is ott néztem meg tegnap, és tényleg homályos volt. Meg az elején 20 perc reklám...
    Ha már moziba megyek legalább ettől kíméljenek meg! Meg azt bírtam: nyomatták a chellos netreklámot, meg hogy ne kalózkodjál... jó kis párosítás. :)
    A kajaárra meg annyit, hogy 20m-el odébb a büfében már csak 250 Ft fél liter, még 20m-el arrébb a szupermarketben meg 170...
    Ennek ellenére a sok birka mind a mozibejáratnál veszi. Ezt nem értem.
    Egyik haverommal elmentünk a szupermarketig, és a többiek még mindig nem végeztek a bejáratnál, mikor mi már rég kész voltunk.
  • Cat #149
    már nemazért, de ezekről inkább a veszprémi "pláza" tehet...
  • kavics05 #148
    Én és családom már régóta vártuk a filmbemutatót. Elérkezett a nagy este és csalódás-cslódáshátán. Nem túl sűrűn járok moziba, de most kivételt tettem a gyerekek kedvéért. A veszprémi plázában beálltunk pattogatott kukoricát venni,ami olyan sós volt mint az állat. Vettünk további 4 nagy coca colát, aminél még a Tescós cóla is jobb szerintem. Nem tudom, hogy ez milyen márkát képviselt volna, mert köze nem volt a fent említett coca cólához. Nem keseredtünk el, majd a film kárpótol felkiáltással bevonultunk a terembe. Tudom,hogy védekezni kell a kalózok ellen, de ez azért enyhe túlzás volt, hogy időnként erősen homályos volt a kép. A film ennek ellenére tetszett,de szerintem részben ezekmiatt a behatások miatt ezentúl is megveszem a kalóz filmet 1000 ft-ért és nem 7000 ft-ért szörnyű élményeket. Megvenném én az eredetit is, ha nem aranyárban mérnék a lemez grammját!