SG.hu

Hotspotok a McDonald's éttermekben

2005. május 15-től a magyarországi McDonald's éttermek szélessávú vezeték nélküli internet-eléréssel, úgynevezett HotSpotok-kal várják vendégeiket.

Az internet-éhes látogatók 70 étteremben 1 Mbit/sec sávszélességű kapcsolattal csatlakozhatnak a világhálóhoz WiFi-képes laptopjaikkal, PDA-ikkal, illetve úgynevezett "smart" telefonjaikkal. A szolgáltatás a McDonald's területén kétféle előre megvásárolható kártyával vehető igénybe.

A McDonald's 2004-ben határozta el, hogy - közel 20 amerikai, európai és ázsiai ország után - Magyarországon is szélessávú vezeték nélküli internet-kapcsolattal látja el éttermeit, hogy vendégeik még több modern kényelmi szolgáltatás közül választhassanak. A rendszer beruházására, kiépítésére, üzemeltetésére és karbantartására kiírt pályázatot a Wiera nyerte meg, amely nagy gyakorlattal - több mint 50 hazai HotSpot telepítése és üzemeltetése során szerzett tapasztalattal - rendelkezik a szélessávú vezeték nélküli internet-elérési pontok - úgynevezett HotSpot-ok - kiépítésében. A cég Cisco vezeték nélküli eszközökből építtette ki az éttermekben működő hálózatot.

A HotSpotok működése egyszerű: a vendégek az éttermek pénztárainál vásárolhatják meg a félórás vagy 100 perces internet-elérést biztosító kártyát, amelyeken lekaparható felületen egy fel­hasz­ná­ló­név és egy jelszó található. Ezt a két kódot - a Wiera HotSpot hálózat kiválasztása után - a bejelentkezési oldalon begépelve léphetnek fel a világhálóra.

E két kártya mellett a felhasználók havi előfizetési szerződést is köthetnek a Wierával. Az előfizetéses ügyfelek banki átutalással és csoportos beszedési megbízással fizethetnek, valamint hamarosan az interneten történő fizetés is lehetséges lesz a Wiera honlapján (www.wiera.hu). A félórás hozzáférés bruttó 750, a 100 perces pedig bruttó 2800 Ft-ért lesz kapható. Az előfizetéses konstrukciók ára bruttó 5 000, 7 500 illetve 10 000 Ft (havi 250, 500, illetve 2000 perces csomagok).

A Wiera a rendszer kiépítéséhez a Cisco hálózatai eszközeit - 1100-as és 1200-as AccessPointokat, Power Injectorokat és 1700-as sorozatú routereket alkalmazott. A Wiera az éttermek internet-hozzáférését teljes mértékben korszerűsítette modern Cisco útvonalválasztók és csatlakozási pontok segítségével. A szolgáltató egy dedikált központot alakított ki a vállalat számára, amelyhez minden étterem csatlakozik, és amellyel a hozzáférési jogosultságokat ellenőrzi. A nyilvános internet-elérésen túl a cég gondoskodik a McDonald's belső adat-kommunikációjának biztonságos lebonyolításáról a legmodernebb előírásoknak megfelelően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ZsoltiMC #8
  Jó dolog, de a vendégcsalogató ingyenes wlan szolgáltatás még jobb: http://www.hotspotter.hu/hu/budapest/
  sárga pöttyök az ingyenes helyek.
 • Mipi #7
  Ez jó dolog! Míg a gyerek kajál addig apuka elintéz egy pár átutalást és elontézi a papírjait.
 • AtisH #4
  Nem érte volna meg a mekinek, ha ingyen adná? Ingyenes szolgáltatáés esetén betérnének olyanok is, akik igaz csak neteznének, de a sok kaja+pia mellett talán ők is megéheznének. Arról nem is beszélve, hogy pár városban nem messze ingyenes hely is van.
 • quentit #3
  Hát igen, ez elég nevetséges... Ennél a 3G is tuti olcsóbb lesz, aztán a mekki bekaphatja a végét!

  Amikor olvastam a hír címét, azt hittem ingyenes lesz. így aztán nem sok értelme (haszna) van... Persze így is lesz néhány hülye aki igénybe veszi majd, csak kérdés, hogy elegen-e ahhoz, hogy megérje üzemeltetni...
 • ZsoltiMC #2
  Ez tényleg vicc.. nem férne bele az 1000Ftos menübe az, hogy minden 1000. vendég netezik 20 percet..

  Kivéve ha az a céljuk hogy senki se használja

  huwico rulez
 • TeszteloPontHu #1
  "A félórás hozzáférés bruttó 750, a 100 perces pedig bruttó 2800 Ft-ért lesz kapható."

  Jópofa árképzés. Minél többet veszel meg egyszerre, annál drágább. Jó, hogy a többi multi ezt még nem vezette be... :)