SG.hu

Kézikamerás filmkalózt fogtak egy győri moziban

Kézikamerás filmkalózt fogtak a győri Cinema City mozi egyik előadásán.

A győri Cinema City moziban filmkalózt fogott a mozi egyik jegyszedője. Az Átok című film március 28-i előadásán egy férfi a filmet digitális kamerával rögzítette. A jegyszedő észlelte az esetet és rögtön kihívta a rendőrséget, akik a filmkalózt tetten érték és adták rendőrkézre.

"Körülbelül a film kezdete után egy órával, amikor többszöri ellenőrzés után bejöttek, akkor látták, hogy a középső sorban van egy fiú, akit nagyon takargat a barátja és valamilyen kütyüt tart a vállán" - mondta Kovács Andrea az RTL Klub hiradójában. A fiút a moziból kifelé menet emelték ki a tömegből. A csoport annyira megijedt, hogy azonnal átadták a kazettát és a kamerát. A 15 éves szlovákiai magyar ellen rendőrségi eljárás indult.

A rendőrség a kézikamerás kalóz ellen büntetőeljárást indított. Jelenleg folyik a rendőrségi vizsgálat a filmforgalmazóknak okozott anyagi kárt illetően. A Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése esetén az elkövető a legsúlyosabb esetben akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel, enyhébb esetben pedig akár 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy komolyabb pénzbüntetéssel büntethető.

"Az ASVA instrukciói alapján a Cinema City vezetése üzemelési és biztonságtechnikai tréninget tartott a mozi dolgozói számára. A tréning hasznosnak bizonyult, hiszen az egyik jegyszedő rögtön le is fülelte az első filmkalózt, aki jogtalanul készített másolatot a szerzői védelmi jog alatt álló filmről" - nyilatkozta Kálmán András, az ASVA igazgatója.

A kalózfilmek jelentős része moziban kézikamerával felvett, rossz minőségű kópia. Az emberek nincsenek tisztában vele, hogy a filmek kézikamerával történő másolása bűncselekmény, ezért is jelentős a győri eset, ahol az országban először juttattak rendőrkézre kézikamerás kalózt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Riddick #26
    Duma az egész...a biró is képben lesz ,hogy ilyen hülyeségért ,max csak valami felfüggesztetett adnak,vagy csak megrovást! Egy 15 éves kölyök röl van... a jó kamerás cuccokat úgyis a gépész csinálja!
  • kukac78 #25
    Én nem azt ítélném el aki megszavazta, hanem azt, aki lefizette hogy megszavazza...
  • Hegyikecske #24
    Hát ez télleg LOL, de hogy lehet vki olyan pancser h. elkapják? Pláne egy ilyen filmen... Szánalmas az egész...
  • zolapapa #23
    Azt a balfa**t kéne 2-8 évre ítélni ,aki megszavazta ezt a törvényt....
  • BomBa #22
    "Jónapot kívánok! Péter vagyok, 18 éves, 3 éve ülök börtönbe azért, mert egy moziban felvettem videókamerával egy filmet és még valószínűleg 5 évig itt leszek. A bíróság szerintem a filmgyártó cégnek 6 millió forint kárt okoztam, ezért lehet, hogy még plusz két évet fogok itt ülni. Legjobb barátom Sanyi, aki 1 évet kapott mert 18 nőt megerőszakolt, már csak fél éve van hátra, de javuló magatartása miatt valószínűleg holnap elengedik. Amúgy én voltam a legjobb tanuló az osztályba, föltaláltam a vízzel működő kocsit, de ez mit számít, ha az ASVA végre rajtakap valakit egy kamerával."
    Ez lesz 3 év múlva majd a Fókuszban szerintem. Amúgy röhejes ez a szöveg "megvizsgáljuk milyen KÁRT okozott" "8 évnyi börtönt is kaphat" hát szóval, nem is tudom mit mondjak. Esküszöm már nem vagyok mérges, egyszerűen sírnom kell az ilyenektől.
  • Farseer #21
    Bravó.. tapsoljuk meg a szerveket, hogy sikerült elfogniuk 1 db kamerás kalózmásolót..
    bár ide inkább az kivánkozik, hogy no comment, meg hogy minek is, meg hogy legközelebb az lesz a hír hogy mo európa kalózközpontja, meg hasonló alibi hülyeségek..
  • fapapi #20
    na ezt a szoveget jol megfogalmaztam
  • fapapi #19
    Nevetseges "Keszthelyen 100-al járnak az Audi A6-okkal "
    Vagy 3 naponta latok egy balesetet a gyorshajtok miatt a fenéki úton de ezt nem keresik egy hulye szaros kojokre meg ravarnanak 8 evet!!!
    Szutrad volna le a jegyszedot baszkim akor 1.5 ev mulva ki is engednek.

    Mit feltik ezeket a szar filmeket ??????
    Ha valaki mozi örült ugy is ott nezi meg aki meg!
    kivancsi lennek mit tennenek ha a szat megasztart digitalizalnam be es kiközölnem ingyen a netre?

    Rohadjanak meg!
    jol felhuztam magam hurra
  • smv #18
    No comment... Lassan ha többször megnézek a moziba 1 filmet, azért is elvisznek...
  • Frank99 #17
    hát, van igazságod ASWA-AVA-AVO....