MTI

Több százmillió forintot keresett illegális streameléssel egy nagykanizsai férfi

Több százmillió forintos kárt okozott egy illegális műsorszolgáltatást végző nagykanizsai férfi, aki budapesti társával közvetítette több ezer előfizetőjének a lopott tévéműsorokat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

Haszon Dávid közölte: a NAV nyomozói Budapesten bukkantak rá a 88 magyar nyelvű tévécsatornát kínáló weblap szolgáltatójára, amelynek nyolcezernél is több regisztrált felhasználója volt. A szerzői jogok megsértésével az illegális szolgáltató csaknem 200 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

A feketén működő műsorszóró ötletgazdája egy nagykanizsai férfi volt, aki a szintén a zalai városban élő édesanyja meglévő tévészolgáltatását szerette volna valahogyan a saját otthonában nézni. Ehhez egy budapesti férfit talált társnak, aki vállalta a szerverszolgáltatást, így interneten kezdte el közvetíteni az egyik legismertebb, országos lefedettségű távközlési szolgáltató tévécsatornáinak műsorát.

A lopott műsorok szolgáltatójához először csak néhányan csatlakoztak, majd miután a két férfi meglátta az illegális műsorszolgáltatásban a pénzkereseti lehetőséget, meghívásos alapon kezdték el hirdetni a streamoldalt. A már meglévő előfizetők ajánlására lehetett csatlakozni regisztrációval és az előfizetési díj átutalásával, így az illegális internetes tévészolgáltatás bárkinek, bárhol a világon, bármilyen okoseszközzel elérhetővé vált.

A nyomozás eddigi adatai szerint több mint nyolcezren vették igénybe a kétezer vagy ötezer forintért kínált műsorcsomagokat, a páros ezzel megközelítőleg 600 millió forint bevételre tett szert. A NAV vizsgálja a két férfi vagyongyarapodását is. A technikai hátteret nyújtó fővárosi férfi otthonából a nyomozók 52 asztali számítógépet, dekódereket és tévékártyákat foglaltak le, az illegális sugárzást biztosító szervereket pedig azonnal leválasztották a hálózatról.

A közlemény kitért arra is, hogy a jogdíjak megfizetése nélkül nyújtott illegális IPTV-szolgáltatás szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogokat sért, ami bűncselekmény, elkövetőjére akár nyolc év szabadságvesztés is kiszabható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • VolJin #9
  Vagy nem...
  Te ezt honnan szoptad?
 • cateran #8
  "Gyilkosság ellen meg tutkó nem 5 év a max..."

  Mondjuk nem is azt irta....batran fuss neki a mondatnak meg 1x.....
 • blehel #7
  nem akarok kötekedni, de a 8 év az a max. Gyilkosság ellen meg tutkó nem 5 év a max...
 • nirriti #6
  Ha már neten akarsz nézni valamit és még fizetnél is érte akkor ott a Netflix/prime video és a többi ahol még reklámokat sem kell elviselni.
 • Vata111 #5
  5 k-ért már legálisan is streamelheted a upc-t (oké, most már az Voda).
 • barret #4
  Ha megölnek egy embert,abból a multiknak elenyésző káruk származik,tehát nem kell vele komolyan foglalkozniuk.
 • mumoka 2012 #3
  ezt a dolgot Magyarországon úgy hívják a nem normálisak, az ingyen élő bírákat illene iskola padba ültetni .
  Utoljára szerkesztette: mumoka 2012, 2020.07.31. 09:36:46
 • Relixo #2
  Üdv a magyar "igazságszolgáltatásba", ettől még az amerikai is ezerszer különb pedig ott is vannak vicc kategóriák.
  Azt meg már meg se említem,hogy itthon nem egyenrangúan vonatkozik mindenkire a törvény lásd Stohl A. vagy Császár E. a politikába meg bele se menjünk. Én most nem azt mondom,hogy engedjék el a streamert de nah... láthatjuk a példákat.... Röhej ami itt megy ebbe az országba komolyan. :D
 • Angel5 #1
  nyolc év szabadságvesztés :D ez jó a gyilkos meg 5 aztán ül max 3at