Berta Sándor

Számítógépen modellezik le Diana hercegnő autóbalesetét

A brit rendőrség, a Scotland Yard bejelentette, hogy korszerű számítógépes módszerekkel le akarják modellezni a walesi hercegnő 7 és fél évvel történt párizsi autóbalesetét.

A szakemberek azt remélik, hogy a számítógépes szimulációknak köszönhetően eddig ismeretlen részletekre is fény derülhet. Keddről szerdára virradó éjszaka rengeteg helyszínelő és más szakember vizsgálta át a tragédia helyszínét, a párizsi Pont d'Alma-alagutat, ahol 1997. augusztus 31-én Diana hercegnő és Dodi Al Fayed meghalt. A vizsgálatok során egy új lézertechnikát is alkalmaztak, amelynek a segítségével háromdimenziós számítógépes modellt lehet létrehozni és így pontosan rekonstruálható a baleset, illetve annak körülményei. Az új vizsgálatoknak kell tehát kideríteniük, hogy mi történt hét és fél esztendővel ezelőtt.

Mivel a korszerű számítógépes és lézertechnika a baleset időpontjában még nem állt rendelkezésre, így érthető, hogy a nyomozók izgatottan várják az első eredményeket, hiszen optimális esetben akár új körülményekre is fény derülhet. Amíg a brit rendőrség szakemberei dolgoztak, addig az alagutat tíz órán át lezárták és a forgalom csak ezután indulhatott meg újra. A Scotland Yard tájékoztatása szerint a háromdimenziós felvételek kiértékelésére egy darabig mindenképpen várnia kell majd a közvéleménynek.

Az eddigi hivatalos álláspont szerint a balesetben szintén az életét vesztő söfőr, Henri Paul volt a hibás, mert ittasan, gyógyszerek hatása alatt vezette a gépkocsit és nagy sebességgel nekiment az alagút egyik tartóoszlopának. Mint ismeretes, Dodi Al Fayed édesapja, Mohamed Al Fayed azonban azóta is azt állítja, hogy a baleset a brit titkosszolgálat műve, amelynek szálka volt a szemében Diana hercegnő Dodi Al Fayedhez fűződő viszonya. Az eseményeknek különös aktualitást ad Károly herceg pár napja bejelentett esküvője régi szerelmével, Camilla Parker Bowlesszal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Golden gate #18
    Diana csak a fia miatt volt boldog!!!!!!!!!!
  • Golden gate #17
    Egyes lapok azt írták,hogy túlélte a sofőr,és nem tud ill nem emlékszik semmire?..Mások azt mondják szörnyethalt mi is az igazság??!Sok relytély van a világban A HALGATÁS ÁRULÁS....
  • Golden gate #16
    :Al Fay igaza lehet abban,hogy merénylet történt" még a mai napig ill az elkövetkezőkben nem fog lezárulni az ügy hisz Vilmos azon vn hogy kiderítse az igazságot ...
  • Golden gate #15
    huuu
  • raingun #14
    Kit érdekel, nem vagyunk angolok, se sorozat függő vénasszonyok!
  • TeszteloPontHu #13
    "tökéletesen felépült (másra nem amnéziás) testőr"

    Ebben nincs semmi fura. Mivel a testőr rövid távú memóriája sérült ("törlődött"), ezért csak a baleset körülményeire nem emlékszik, a korábbi emlékei megmaradtak. Ez kismilliószor fordul elő baleseteknél.
  • Gyumika #12
    Biztos hogy még mindig van egy-két "jóember" aki még nem lakott jól Diánából.Vagy szeretne a figyelem központjába kerülni újra,ne hogy elfelejtsék.
  • Benoke #11
    Leosztott projectet kéne alakítani erre is.
  • Gyumika #10
    A Hercegnő nem "kötődött" a magyar"uralkodó-házhoz", igy újra lapratenni már csak példányszám emelés miattlenne érdemes.Ennyi idő után már hagyni kellene tényleg nyugodni.
  • Scooter21 #9
    Én személy szerint nagyon sajnáltam mikor meghalt! De még most se értem miért kellett ennek bekövetkeznie!? Nyugodjon békébe! God Save The Queen!