Berta Sándor

Svájcban már használhatók a digitális bélyegek

A svájci posta megpróbál haladni a korral és bevezette a digitális bélyeg szolgáltatást. A WebStamp nevű rendszernek köszönhetően az ügyfelek bármikor, a nap 24 órájában az internet segítségével elláthatják bélyeggel a leveleiket.

Az internet egyre nagyobb népszerűségével a hagyományos postai szolgáltatások csak nehezen vagy egyáltalán nem tudnak versenyezni. A leveleket felváltotta az e-mail, a képeslapokat pedig az elektronikus üdvözlőlapok. Ennek ellenére a levélforgalom még mindig jelentős része a régi, hagyományos módon, a postákon keresztül bonyolódik és ez több okra is visszavezethető. Ugyan az internetes levelezés gyorsabb, de a hagyományos levelek nem fertőzik meg az emberek számítógépét vírusokkal, személyesebb hangvételűek és oda is eljutnak, ahol esetleg még nincsen internet.


Persze vannak helyek ahol ez nem számit, és itt jön a képbe a Webstamp. A szoftver segítségével bárki digitális bélyeggel láthatja el a leveleit, borítékjait vagy levelező- és képeslapjait. Maga a bélyeg különböző értékű lehet, éppúgy, mint a hagyományos társai, és egy elméletileg hamisíthatatlan kétdimenziós vonalkódból áll. A svájci posta tájékoztatása szerint az új rendszert egyaránt használhatják kisebb cégek, polgári szervezetek és magánszemélyek. A szolgáltatás elsősorban azok számára lehet érdekes, akik kevés levelet adnak fel, illetve akik nem akarnak hosszabb időt tölteni a postahivatalokban bélyegvásárlással és a bélyegek felragasztásával és így időt és fáradságot takaríthatnak meg. Végül, de nem utolsósorban nem kell aggódniuk amiatt, hogy a bélyeg biztosan ráragadt-e a borítékra vagy a levelezőlapra.


Liselotte Sprengler a svájci posta szóvivője szerint a digitálisbélyeg-szolgáltatás iránt máris nagy az érdeklődés. Elmondása szerint eddig több száz érdeklődő regisztrálta magát a WebStamp igénybe vételére. A digitális bélyegek használatához szükséges szoftvert kedd reggel óta lehet megrendelni és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a programokat szerdán már telepíthetik is a számítógépeikre az első szerencsés felhasználók. Az alkalmazás után minden ügyfélnek licencdíjat kell majd fizetnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #7
    Kössz, és aki nem tud németül ?:D
  • Killgore #6
    A lényeget akkor is bele kellett volna írni.
  • Macc #5
    jaja, viszont annal ertekesebb lesz a szekrennyi belyeggyujtemenyem:)))
  • RpPRO #4
    :DD Ez tetszik. Szegeny belyeggyujtok kora lejart.
  • Cat #3
    ott a hírben a link

    Frankiersoftware installieren, anmelden, aktivieren. Nach diesen drei einfachen Schritten sind Sie bereit, die Frankiersoftware WebStamp an Ihrem Arbeitsplatz zu nutzen. Mit einigen Klicks drucken Sie digitale Briefmarken für alle gängigen Postprodukte. Wenn Sie Massensendungen frankieren wollen, können Sie die Empfängeradresse auch aus gebräuchlichen Adressverwaltungs-Programmen importieren.

    http://www.post.ch/files/WebStamp_1.5_DES.exe
    töltsd le, 11 mega
  • Rincewind #2
    Pont ezt akartam irni en is, mindenrol beszel a cikkiro csak arrol nem, ami a lenyeg...
  • FTeR #1
    van ahol tudnak haladni a korral.

    megint egy cikk, amiből csak a lényeget nem tudjuk meg, hogy hogyan müxik a dolog...