Berta Sándor

30 ezer fizetésre felszólító e-mailt küldött tévedésből

A német rendőrség őrizetbe vette, majd később elengedte a különös akcióval mellékes bevételre szert tenni akaró 21 éves fiatalembert. A csaló azt követelte a címzettektől, hogy fizessenek be 29,99 eurót egy meghatározott bankszámlaszámra.

Előzetes letartóztatásban van az a Bayreuth-ban őrizetbe vett fiatalember, aki, mint állítja "tévedésből", 30 ezer spontán fizetési felszólítást küldött el elektronikus levélben. A 21 éves gyanúsított kihallgatásán elmondta, hogy egy embernek akarta csak elküldeni az elektronikus levelet, ám tévedésből egy 30 ezer e-mailcímet tartalmazó listát jelölt be a címzett e-mail címe helyett. Az ügyészség és a rendőrség meglehetősen szkeptikusan fogadta ezt a választ és most az igazságügyi szakértőkre vár a feladat, hogy kiderítsék: a fiatalember valóban igazat mondott-e, vagy csak hihetően próbált meg hazudni.

Az ominózus e-mailekben többek között az a mondat is szerepelt, miszerint: "A mai napig hiányoznak bizonyos befizetések az Ön részéről." A mondat alatt ott virított a bankszámlaszám, ahová a férfi kérte, hogy a címzett az összeget utalja át augusztus 31-ig. Amennyiben pedig az illető nem tesz eleget a kérésének, akkor "a fizetési felszólítás és a fizetési határidő újbóli figyelmen kívül hagyása automatikus bírósági eljárást von maga után". Miután többen is bejelentést és panaszt tettek a rendőrségen, a nyomozók vizsgálni kezdték az elektronikus leveleket, majd hamarosan kopogtattak a 21 éves fiatalember lakásának az ajtaján.

Mivel azt maga az elkövető is elismerte, hogy néhány címzett őt is felhívta a különös e-mail kapcsán, így ő is felfigyelt a kínos bakira, ezek után jelentkezett a rendőrségen, hogy mit tegyen. Mivel az őt később őrizetbe vevő rendőrök utólag megállapították, hogy ebben a tekintetben igazat mondott, már szabadlábra is helyezték a férfit. Azt a hatóságok azonban még vizsgálják, hogy tényleg csak egy figyelmetlenségből származó kínos bakiról van-e szó, vagy csak egy ügyesen eladott csalási kísérletről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #9
    Az igazságügyi szakértőnek mekkora borítékot szoktak ijenkor adni??
  • [HUN]PAStheLoD #8
    vegyél 1 kurvanagy ajtót az államnak , azt had kopoktassanak a rendőrök .. amúgy meg hogy növeljem a hozzászólásom tartalmasságát : sztem kopogtatás helyett egy gránátot kellett volna kiküldeni neki ;]
  • NEXUS6 #7
    állara=államra
  • Cactus #6
    Levlist.
  • NEXUS6 #5
    Ez érdekes, tőlem minden hónapban lenyúl valaki az állara meg tv-re hívatkozva 40-50 ezer forintot, különböző jogcímeken;))

    Elég ciki miután a jövedelmem 60-70%-át amúgy is leadózom. (Szja, tb, áfa, stb.)
  • ThomasTheKoRner #4
    Csak technikailag érdekelne hogy tudok VÉLETLENÜL elküldeni egy sima levelezőprogrammal 300000 címre egy emailt.Csak nehogy azt mondja hogy azok mind a címlistájában voltak....mert akkor bizony sok ismerőse lehet...
  • Cat #3
    olvasd végig, előszőr ő jelentkezett, aztán mentek hozzá, de amikor megtudták hogy magától is elment a rendőrségre, elengedték
  • bld #2
    "hamarosan kopogtattak a 21 éves fiatalember lakásának az ajtaján."=>

    "ő is felfigyelt a kínos bakira, ezek után jelentkezett a rendőrségen, hogy mit tegyen."

    Na most ez nekem valahogy sehogysem akar összejönni szal ki kihez ment előbb
  • gz8 #1
    Egy ügyesen levágott jobb és bal kéz megoldaná a dolgot