JohnnyCage

Hewlett: A befektetők Fiorina utódját keresik

A Hewlett-Packard befektetői a közelmúltban fontolóra vették, hogy megkérik a társaságot korábban már vezető Lew Platt-et, ideiglenesen foglalja el a társaság vezérigazgatói székét, amennyiben a Compaq Computer felvásárlása nem kerül megvalósításra.

Amennyiben ugyanis a 22 milliárd dolláros üzlet végülis nem valósul meg, a Hewlett-Packard jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Carly Fiorina távozik a társaságtól.

Mint ismeretes, Walter Hewlett nyíltan ellenzi a Compaq Computer felvásárlását, és a vezetőbizottság tagja a közelmúltban magamögé állította a HP alapító családjainak tagjait. A Hewlett, illetve Packard családok összesen a HP részvények 18 százaléka fölött rendelkeznek, és bizonyosan a HP-Compaq fúzió ellen fognak szavazni, mivel szerintük a HP-t jelentősen visszavetné a jelenleg meglehetősen bizonytalan PC üzletágtól túlságosan függő Compaq.

Hewlett azt is közölte, hogy Fiorina, aki 1999-ben vette át Platt helyét, távozni kényszerül a társaságtól, amennyiben az általa erőltetett egyesítés nem valósul meg. A befektetők már felkérték Platt-et a társaság ideiglenes irányítására, Hewlett szerint erre hivatalosan azonban csak a március 19-ei szavazás eredménye után kerülhet sor. "Ez egy olyan kérdés, amelyet Mr. Hewlett csak a szavazás végeredménye után fog felvetni" - mondta Walter Hewlett szóvivőnője.

Platt 1992-től 1999-ig volt a HP elnök-vezérigazgatója. Az egykori vezető, mint a Packard Family Foundation alapítvány tagja, ellenzi a HP-Compaq fúziót.

A HP és Walter Hewlett küzdelme a szavazás közeledtével a jelek szerint egyre kiélezettebbé válik. A Hewlett-Packard részvényesei március 19-én, a Compaq részvényesek pedig 20-án szavaznak a tervezett fúzióról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #4
    asszony helye a konyhaban az agyba csak friss hus kerulhet :)
  • b #2
    a dell-t már kérdezte valaki a fúzióról?