JohnnyCage

HP-Compaq fúzió: jutalmak és elbocsátások

Amennyiben a Hewlett-Packard és a Compaq Computer cégek tervezett egyesítése megtörténik, több ezer alkalmazott elveszíti állását. Egyes állásukat megtartó dolgozók azonban komoly jutalmakat kapnának.

A Hewlett-Packard bejelentése szerint a társaság egyes menedzserei, valamint dolgozói fizetésük felével egyező mértékű jutalmat, valamint célzott bónuszt kapnak, amennyiben a társaság végrehajtja a Compaq Computer 25 milliárd dolláros felvásárlási üzletét. A társaság a jutalmakat két részletben fizetné ki. Az első rész kifizetése a HP-Compaq fúzió megkötésekor, a második pedig egy évvel később lenne esedékes.

A HP számításai szerint a jutalmak mindkét részlet esetében 168,5 millió dollár kiadást jelentenének a társaság számára. Amennyiben a Compaq felvásárlása nem valósul meg, az alkalmazottak nem kapnak jutalmat.

A HP vezetése egyelőre továbbra is küzd azokkal a részvényesekkel, akik határozottan ellenzik a két óriáscég tervezett összeolvasztását. Az üzlet létrejöttét ellenzők között van többek között Walter Hewlett, a társaság társalapítójának, William Hewlettnek a fia, valamint David Packard, a Packard család tagja is. A HP legnagyobb részvényese, a David and Lucile Packard Foundation szintén az egyesítés ellen foglalt állást.

A Hewlett-Packardnak szüksége van a részvényesek többségének szavazatára ahhoz, hogy a Compaq felvásárlása megvalósulhasson. A kérdésben döntő szavazásra még az idei első félévben sor kerül. A két társaság tervezett egyesítését egyébként még a szabályzóbizottságoknak is el kell fogadniuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!