JohnnyCage

HP: További kihelyezési tervek

A Hewlett-Packard csütörtökön közölte, hogy a társaság költségeinek további csökkentése érdekében a korábban bejelentetteknél több eszköz gyártását fogja kihelyezni szerződéses partnereihez.

A Hewlett-Packard még évekkel ezelőtt, egészen pontosan 1993-ban kezdte el a PC gyártás kihelyezését szerződéses partnercégekhez, elsősorban költségcsökkentési célzattal. A társaság az általános PC-ipari válság, illetve a számítógépek iránt mutatkozó globális kereslet visszaesésével a közelmúltban további, hasonló lépésekről döntött.

"A társaság hosszú ideje tartó stratégiájának folytatásaként további termékek gyártásának partnercégekhez való kihelyezését tervezi a közeljövőben" - áll az óriáscég hivatalos sajtóközleményében. A tervek szerint a Hewlett-Packard eladja d'Abeau-i (Franciaország) számítógépgyártó üzemét, amelyet várhatóan a Sanmina-SCI fog megvásárolni, miután a HP egyeztetett a francia munkásokkal. A d'Abeau-i gyár egyébként nem az egyetlen, amelyet a társaság el szeretne adni. Az óriáscég számos másik gyárát is megvételre kínálja világszerte.

A HP a jövőben kisebb hangsúlyt tervez fektetni a számítógépek gyártására, a társaság figyelme ehelyett inkább az új eszközök fejlesztésére összpontosul majd. A PC gyártás kihelyezése egyébként független a társaság Compaq-kal való egyesülési terveitől.

Az elmúlt héten egy másik óriáscég, az IBM jelentett be hasonló lépést. A társaság egy 5 milliárd dolláros szerződés keretében NetVista termékvonalának gyártását adja át a Sanmina-SCI -nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!