Berta Sándor

Érkezik az új Nokia N-Gage QD

A Nokia N-Gage QD nevű készülék néhány napon, de legkésőbb 2-3 héten belül valószínűleg kapható lesz egész Európában. Az új mobiltelefon a csekély sikerü korábbi modellt, a Nokia N-Gage-t váltja fel.

A finn mobiltelefon-gyártó cég megkezdte az N-Gage múlt hónapban bejelentett utódjának kiszállítását disztribútoraihoz szerte Európában. A fő változások az elődhöz képest a némileg megváltozott dizájn és a csak minimális mértékben átdolgozott és továbbfejlesztett technika lesznek. Az új dizájn az előző termék két sokat kritizált hibáját igyekszik kiküszöbölni. Mint ismeretes, az N-Gage-nél először ki kellett a készüléket kapcsolni ahhoz, hogy el lehessen távolítani az akkumulátort, majd, hogy be lehessen helyezni egy új játékot. Mindez - hála a Hot Swap-technikának és az egyszerűbb cserelehetőségnek köszönhetően - már a múlté.


A másik probléma az egyedi, mobiltelefonálásra is alkalmas játékgéppel az volt, hogy oldalt volt elhelyezve a mikrofon és a hangszóró, az új modellnél pedig ezek már az előoldalra kerültek. Az N-Gage QD a Nokia tájékoztatása szerint 49,90 euróba fog kerülni, ám a felhasználóknak mindenképpen érdemes lesz várni kicsit, hiszen amint néhány héten belül megjelenik a mobilszolgáltatók kínálatában is - az előző termékhez hasonlóan - lezuhanhat az ára.

A finn vállalat egyetlen célja, hogy minél rövidebb idő alatt, minél szélesebb körben terjessze el az N-Gage QD-t, ez ugyanis az N-Gage esetében korántsem sikerült tökéletesen. Kérdés persze az is, hogy az emberek miként fogadják majd az új játék-mobiltelefont, mert könnyen lehet, hogy a cég az új modellel sem tud betörni az ezidáig Nintendo birtokolta területre, és a Nokia kénytelen lesz - az N-Gage-hez hasonlóan - az utódot is kudarcként elkönyvelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Prince of Máté #38
  a classic is;)
  a QD ban nincs MP3, csak szoftveresen ami nagyon gagyi hangot ad, és USB portot és rádiót is kihagyták belőle:D
 • kozmiviktor #37
  nem szarabb a qd mert az tud videót lejátszani
 • EndreMan #36
  a kartya leolvasot bedugod az usb-be

  utanna ha beledugsz egy kartyat rogton megjelenik mint egy uj meghajto es barmivel,akar total commanderrel atmasolsz a kartyara amit akarsz.Az hogy mennyi nemtudom,mivel nekem nemkell,de par ezer lehet maximum.
  Nekem ngage 1 van,usb-n atlokok barmit leolvaso nelkul
 • Christian #35
  ÉS kártya leolvasóval hogylehet feltölteni? Gépről? És mennyibe kerül egy olyan?
 • EndreMan #34
  Blue toothal vagy kartya leolvasoval igen,de sokkal korumenyesebb mint usb-n radugni a gepre meghajtokent es kb 1 perc alatt atlokni a cuccot minden szarakodas nelkul,blue tooth meg egy lassu es korulmenyes dolog,minden masodik embernek vacakol a blue tooth portja meg a "fasza" programok amikkel az attoltest lehet(ne) intezni.....
 • Christian #33
  És akkor nemlehet feltölteni játékokat az ujra?!?!
 • Adam II #32
  Ha 100Ft-ért adnák nagyobb sikere lenne:(
 • EndreMan #31
  Mert az uj inkabb gyerekeknek van akik tenyleg csak jatszani akarnak plusz idiotaknak akiknek bonyolult volt levenni az aksit a kartya cserehez,ami megjegyzem kb 15 masodperc levevestol feltevesig....
  Es tuti hogy itthon szinte senki sem vette meg a gamekat eredetiben hanem inkabb toltogeti ingyenmajd usb-n attolti a minimum64 megas kartyajara,akkor meg sosincs kartyacsere mint irtam lejjebb.
  Ja es az ujban usb rakotesi lehetoseg sincs ,de ezt is irtam lejjeb.
  Aproneten nezd meg,keress ra az ngagera....
 • Christian #30
  De akkor mér adták ki hogy ha szarabb?!
  De meg ki tudja hol lehet venni ilyen tipusú mobilizált készüéket ?
 • EndreMan #29
  Vadonat ujan garanciaval 40 maximum a regi ngage,de meg olcsobban is lehet 1-2 helyen,csak nem a hivtalos boltokban kell nezni.

  Es az uj azert olcsobb mert fele annyit tud kb.