Alex

Bemutatták a Nokia játékgépét, az N-Gage-et

A Nokia a Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón bemutatta új mobil játékeszközét, a Nokia N-Gage játékgépet. A telefonként és vezeték nélküli hálózatban több játékos által egyidejűleg használható platform holnaptól Magyarországon is kapható.

"Az N-Gage játékgép összehangolja az online játékélményt a mobilitással: a legfrissebb, minőségi játékok játszásának új módját kínálja azzal, hogy a több, egy térben elhelyezkedő játékost Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével, a nem egy helyen játszókat pedig a mobilhálózaton keresztül kapcsolja össze" - mondta Imfred de Jong, a Nokia Hungary ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.


Imfred de Jong, a Nokia Hungary ügyvezető igazgatója

A készülék háttérvilágítással is rendelkező kijelzője függőlegesen áll, 176x208 pixeles és 4096 árnyalatot képes megjeleníteni. Az N-Gage Symbian operációs rendszert használ. A háromsávos (GSM 900/1800/1900) mobiltelefon tudását bármely versenytársa megirigyelheti: van benne MP3-lejátszó, sztereó FM rádió, Bluetooth, MMS, XHTML böngésző, továbbá a Java alkalmazásokat is támogatja. Tömege 137 gramm, hossza 133, szélessége 69, vastagsága 20 mm.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

A Nokia világszerte elismert fejlesztőket és játékkiadókat nyert meg platformja számára, olyan neveket, mint az Activision, Eidos, Sega vagy a THQ. Persze a Nokia saját N-Gage márkájú játékokkal is piacra fog lépni, és folyamatosan bővíti a kínálatot. A szolgáltatók belépése tovább fokozhatja majd az élményt, mivel olyan játékokhoz kapcsolódó mobilszolgáltatásokkal jelenhetnek majd meg, mint például a letölthető játékszintek, újabb funkciók és szereplők, vagy a több játékos vagy társaság között megrendezett internetes játékok.


A bemutatón Kovács "Kokó" Istvánnal is játszhattak a vállalkozó kedvűek

A játékgép Magyarországon a világbemutatóval egyidőben, október 7-től kapható a nagyobb bevásárlóközpontokban és mobilboltokban. A készülék maga 89 ezer Ft előfizetés nélkül, melyhez egy snowboard játék is jár. Az N-Gage-re készült játékok MultiMediaCard szabványt használó kártyákon külön vásárolhatók majd meg (a megjelenés időpontjában 7 darab), hozzávetőleg 10-12 ezer Ft körüli áron.

Néhány kép a sajtótájékoztatóról:

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyításhoz

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #26
    Erre is már régen van megoldás: ne vedd meg! :-P

    Attól még nem kell leszólni látatlanban. Nekem sem tetszik, de attól még nem biztos, hogy szar, sőt!
  • Rincewind #25
    El vagy tévejedve kishaver. Lehet nehéz elhinni, de én akkor is eladnám, ha valahol nyernék egy ilyet. Pár napig szórakoznék vele aztán pápá. Nekem egyszerűen NEM KELL. Van telefonom, meg van GBA-m, ill. lesz PSP-m. egy ilyen hibrid vacak nem kell... :P
  • WiNters #23
    mond már meg hol veszel 89000huf-ért laptopot?én is vennék...
  • Ch_Slater #21
    en is jaccottam vele par hete a picidally circus-i virgin mega store-ban. ugyanugy volt kirakva ahogy a koko is nyomja. hat azert eleg jol nezett ki a jatek rajta. nem tiltakoznek ha hozzam vagnanak egyet. :)
  • Lazarus #18
    de
  • Rincewind #17
    "és a játékai, hogyismondjam finoman, nem fedik le a fiatalságot (kicsiknek valók)"

    Ebből is látszik, hogy közöd nincs a dologhoz, ebben az esetben viszont nem értem miért írsz róla. Amúgy kijavítanálak, rengeteg iszonyú jó cuccos van GBA-ra, ami nem (csak) kicsiknek készült. Többek közt a közelmúltban megjelent Final Fantasy Tactics.

    De, ha már Handheld, akkor PlayStation Portable! :P
  • Cat #14
    - a laptoppal nem tudsz játszani az iskolában a pad alatt (ezen lehet persze nevetni, de a gép piaca mégiscsak a fiatal korosztály)
    - a telefon sztm nem drága, ha megnézed egy mms telefon, rádióval, mp3lejátszóval ennyiért reális ma. A 89ezer ftos ár prepaid, és indulási ár, azaz előfizetéssel a pannonnál 50 körül megkapható lesz. Másrészt sztm az árra 3 hónap mulva térjünk vissza, addigra biztos leesik néhány tizezret
    - a játékok valóban drágák, de a tényleges üzlet ebben van. Ha megnézed, egy letölthető javas játék ma is 800ftba kerül! ez sztm nevetséges egy kis kvarcjátékszerü dologért. A játékok árát csökkentheti a használt vásárlás, illetve ha a gyerekek az osztályban cserélgetik egymás között - gond nélkül mehet a dolog.
    - a játékok megunhatósága: ha idősebb korosztályba tartozol, akkor emlékezhetsz rá, hogy a kvarcjátékok milyen sikeresek voltak. Én heteket, hónapokat el tudtam tölteni ugyanazzal a géppel, pedig abban kb. max. 8-10 fázis volt. Ufólövöldözés, tetris, vagy a legtutibb gép a kihajtható hangszoros, westernkocsmában lehullo palackokat lövöldöző emberke... szóval ha a játék maga jó, akkor az ujrajátszhatósága korlátlan
    ezt még emeli a korábban nem létező többjátékos opció - akkor max. a gépet átadva lehetett megdönteni a másik rekordját.
  • Lacc #13
    ÚGy látom neked még nem mondták, hogy GBA-n simán lehet warezolni.
    És ahogy elnéztem, vannak elég komoly kis szerep meg strat. játékok gba-ra (meg is néztem őket emu-val), szóval valszeg inkább veszek egy gba sp-t, nem N-gaget, pedig erre nagyon vártam.
  • N #12
    És még állítom ,hogy ezt a mobilt Nokiáék már tavaly legyártották és a következő évre most csinálják az új telcsiket.
    De ez ugyanígy van a Siemensnél én vettem egy S55-öst még a nyár elején és egy hónap múlva már az SL55-öst reklámozzák!
  • N #11
    Ráadásul ez hasonló problémát vet fel ami a GameBoy játékgépeknél is fellelhető az hogy hiába veszed meg az alapgépet szovtvert is venni kell hozzá az pedig rohadt drága bár itt még a mobil (alapgép)is drága.
    Ráadásul ezek a játékok könnyen megunhatók.
    Én kölcsön kaptam egy GBA-t egy hétre négy játékkal és két nap múlva már nem is néztem felé.
    Persze ez modernebb de mégsem egy P4 3000MHz.