JohnnyCage

Nokia: 400 ezer N-Gage két hét alatt

A finn mobiltelefongyártó óriás szerdai bejelentése szerint a társaság az N-Gage mobil játékkonzol kiadását követő első két hétben mintegy 400 ezer darabot adott el a készülékből.

A világ legnagyobb mobiltelefongyártója sikeresnek ítélte az N-Gage mobil játékkonzol kiadását, amelyből az első két hét alatt mintegy 400 ezer darab fogyott el világszerte. Az elemzők ugyanakkor elsősorban a készülék karácsonyi eladásait tartják fontosnak a mobil játékkonzol piaci sikerének értékelésében.

"Hozzávetőleg 400 ezer N-Gage készüléket adtunk el az első két hét alatt" - mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia szórakoztatást és média részlegének elnökhelyettese. Ez a szám egyelőre azt mutatja, mennyi N-Gage készülék került a kereskedőkhöz az október 7-ei kiadás óta. Raiskinen szerint azonban Európában és Ázsiában a felhasználók körében is igen népszerű az új modell, és egyes forgalmazók már újabb szállítmányokat is rendeltek a készülékből.


A finn óriáscég mintegy 6-9 millió N-Gage mobil játékgépet tervez eladni 2004 végéig. A társaság elsősorban a japán Nintendo Game Boy Advance készülékének kíván konkurenciát állítani az új, mobiltelefonnal egybeépített játékkonzollal. A Nintendo áprilisban elkezdődött pénzügyi évében 20 millió Game Boy Advance-ot kíván értékesíteni.

"Egy globális eladási adathoz képest a 400 ezer darab nem sok két hét alatt. A társaság elsősorban Európában és Ázsiában számíthat kedvező piaci fogadtatásra, ahol a társaság termékei egyébként is kedveltek. Az Egyesült Államok piacán a Nokiának többek között a magas árral is meg kell küzdenie" - mondta Edward Williams, a New York-i Harris Nesbitt Gerard elemzője.

Az N-Gage Európában 300 eurós áron kapható a mobilszolgáltatók kedvezménye nélkül, miközben a Nintendo Game Boy Advance 100 dollárba kerül.

"Az N-Gage készülékkel rengeteg szolgáltatást kapsz a pénzedért. A nagy kérdés azonban az, hogy mennyit sikerül eladnia a Nokiának a mobil játékkonzolból a karácsonyi vásárlószezonban" - mondta Ben Wood, a Gartner DataQuest elemzője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #18
    A Nintendo azért maradt le a sunyiba a Sony-tól, mert ők is a gyerekeket vették alapúl a piaci stratégiához. A Sony meg rendes felmérést végzett, hogy milyen stílusú játékokkal mely korosztály szokott többet játszani, és közben kiderült, hogy a játékosok vagy 70%-a 18 év feletti ... aztán erre alapozták a kínálatot és bejött nekik.
  • Pheel #16
    Esetleg valami hiteles forrást is megjelölhetnél, hogy elhiggyük...

    Én inkább az ilyesminek hiszek, ha nem baj:

    "Raiskinen szerint azonban Európában és Ázsiában a felhasználók körében is igen népszerű az új modell, és egyes forgalmazók már újabb szállítmányokat is rendeltek a készülékből"

  • Cat #12
    de, karácsonyi szezon van ne feledd
    szerintem többszázezer gyerek kap ilyet karácsonyi ajándéknak
    igyis ugyis kell venni a gyereknek valamilyen telefont, akkor meg már mér ne ilyet... előfizetéssel egész olcsó lesz 2 hónap mulva, figyeld majd meg
  • Zsoccc #11
    Véleményem szerint ez nem a 8-10 évesek szórakozása lesz.
  • Inquisitor #8
    Senki nem olvasta el?
    Szezonon kívül, két hét alatt 400.000-et adtak el!
    Tekintve a zéro szoftverellátottságot, a várakozást a PSP-re, az elterjedt GameBoy-t ... ez brutális.
    Azt meg kötve hiszem, hogy a 400e-ből csak 5e ment el amerikában, ki van zárva.
  • Rincewind #7
    Hát, ha az amcsik meg a japánok nem veszik, akkor ennek annyi. Bár nem tudom mire számított a Nokia.
  • Emmegki #6
    Bukás lesz.
  • WiNters #4
    igaz.benne van minden.számold össze mennyibe kerül 1 mp3 lejátszó(rádiós!),szines mobil,konzol(GBA)stb... nem 300 euró lesz.
  • Csudri #2
    Nem csak az gép árával van a gond, hanem azzal is, hogy qrva drága hozzá egy game!
  • Lacc #1
    Nah úgy látom lőttek a 200 dolcsis árnak.