JohnnyCage

Hamarosan megjelenik a Nokia első mobil játékgépe

A finn mobiltelefon gyártó mától vesz fel előrendeléseket első mobil videójátékára, az N-Gage -re, amely várhatóan hasonló készülékek egész sorának első tagja lesz.

Az első, videójátékokon felnőtt generációnak szánt N-Gage mobil játékgép a finn Nokia tervei szerint október 7-én jelenik meg 299 dolláros áron. A társaság a napokban bejelentette, hogy egyes kiemelt áruházláncok, mint a GameStop és az Electronics Boutique a hétvégétől már vehetnek fel előrendeléseket a készülékre.

A világ legnagyobb mobiltelefon gyártója még a tavalyi évben jelentette be a N-Gage -et, amellyel a társaság a mobil játékgépek ígéretes piacán szeretne vezető szerephez jutni. Az N-Gage, amely mobiltelefonként is használható lesz, nagyfelbontású színes kijelzővel, Bluetooth drótnélküli kommunikációs adapterrel, és beépített MP3 zenelejátszóval fog rendelkezni.


A Nokia azon cégek egyike, amely hisz abban, hogy az első videójátékokon felnőtt generáció, amely ma a fiatal felnőttekből áll, nem veszítette el játékkedvét, csak egyelőre nem kapható olyan készülék, ami kifejezetten ezen korosztályt célozza, és ennek megfelelően kellően komoly, valamint sokoldalú.

A japán Sony az idei évben jelentette be a PlayStation Portable-t (PSP), amely ugyanezt a szegmenst célozza, és háromdimenziós effektusok megjelenítésére alkalmas kijelzőt, sztereó hangrendszert, és nagykapacitású optikai meghajtót fog tartalmazni.


A Mountain View-i (Kalifornia) Tapwave a Palm OS operációs rendszer köré készül egy, az N-Gage -hez, illetve a PSP-hez hasonló készüléket építeni Helix néven.

Jelenleg azonban a Sony van a legkedvezőbb helyzetben a piac meghódításához, véli Schelley Olhava, az IDC piackutató cég elemzője. "A Sony mögött óriási háttér áll a PlayStation konzolok, illetve az azokhoz készített játékok képében. Én a Nokia és a Tapwave helyében sűrűn néznék a hátam mögé" - tette hozzá Olhava, aki szerint a májusi E3 kiállításon a játékfejlesztők elsősorban a Sony készüléke iránt mutattak jelentős érdeklődést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #9
    "Ja, és GPRS meg multiplayer lehetőség?"
    Speciel ez a kettő valóban lesz benne.
  • Inquisitor #8
    Miközben a Sony kommandózik a hordozható konzoljával, meg a Nokia az N-Gage-et fényezi, a Nintendo suttyomban egy GameBoy Advanced kiegészítőt csinált, ami egy 3D gyorsítót takar.
    Közben pedig egy Taiwan-i cég egy mindhárom konzolon túlmutató ATI Imation chipe-el felszerelt 3D gyorsításos Palm OS alapú kütyüt dob ki.
    Érdeke lesz a végeredmény, bár a Sony PSP-nek jók az esélyei.
  • Sub #6
    Vagy Halfi 2 :)
  • Lacc #4
    Hát ahogy elnézem van rá Tony Hawk amivel engem meg is nyertek :D
  • Lazarus #3
    Az ára is földhöz basz, asszem várok még 1-2 hónapot
  • Lazarus #2
    Vége az unalmas matekóráknak :D
  • Lazarus #1
    VÉGRE!!!