Rónai György

Feltörték a Nokia N-Gage biztonsági rendszerét

Sikerült feltörni az N-Gage konzol biztonsági rendszerét, így más, Symbian alapú kézigépeken, tehát akár Siemens vagy Ericcson telefonokon is lehet majd játszani a Nokia játékgépére írt játékokkal.

A Nokia már eddig sem volt túl nyugodt N-Gage ügyileg, mivel először a játékok feltörése borzolta a kedélyeiket, majd az N-Gage telefonon lévő játékrendszer átmásolásával akár Nokia 3650-es vagy 6600-asokon is játszhatóakká váltak a tenyérgépre irt játékok. Csapás csapás után, és most itt a következő, mely szerint már nem kell Nokia telefont sem használni. A Spong csapata ugyan nem magyarázta el, hogyan is sikerült nekik, azonban egy Siemens mobiltelefon fan-site még képekkel is rendelkezik arról, ahogy a SonicN nevű N-Gage játék fut egy más eszközön.


"Az N-Gage játékok jól futnak az SX1-es telefonon. Csak át kell másold a játék file-ját az MMC-re, és egy speciális alkalmazással installálni kell azt. Nincs semmiféle akadozás, és a hang sztereó headsettel is tökéletes. A grafika is jó, azonban csak gombnyomásra teszi ki teljes képernyőre a játékot."

A fent említett speciális alkalmazás elvileg azt engedélyezi, hogy a játékkártyáról a fő memóriába másoljuk a játékot, majd onnan egy másik memóriakártyára újra ki.

A Nokia egyelőre természetesen nem erősítette meg, hogy támogatja-e, vagy sem a megoldást, hiszen egyrészt így megszűnik az N-Gage exkluzivitása, és megnyílik az út a kalózmásolatok előtt is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tsilli #29
    blizzard n-gage installer a progi!
    a kártyára mentsétek, és a .blz kiterjesztésű gamékat is ide másoljátok, CSAK A KÁRTYA GYÖKERÉBŐL LÁTJA
  • tsilli #28
    www.alvilag.hu/mobilgames/symbian.html
    Nesztek!
    6600-án minden megy nálam
  • gator #27
    Na vegre!Minden megvan ahhoz h futtassak egy ngage jatekot.
    Na most fenn van a Pandarium,Tony Hawk,MBslam,Moto Gp.
    Na most ebbol 2 idnul el a Sonic.
    A tobbinel Out of Memorit dob ki hibauzikent !
    6600 ugye mennek ezek rendesen ??
  • gator #26
    Halljatok!
    Olvastam h feltortek a N-Gage vedelmet es mas telokra is jok a jatekok!Nokia3650enre hogy nyomjam fel ? Mi kell hozza???
    Thx
  • zippofcy #25
    A 3650es 3.4MBs, lehet pont az a 0.6MB hianyzik neki :(
    6600ason viszont fut a Tomb Raider meg a Tony Hawk is, asszem olyat fogok venni legkozelebb.
    Az Ngage telefonnak szar, meg ha jatekgepnek jo is.
  • zippofcy #24
    A 3650es is 4MBs nem? Akkor miert irja ki a Tony Hawk hogy out of memory? (a memoriakartyat most ne keverjuk bele, az csak a hattertar gyk. mint a HDD a PCn)
  • Cat #23
    a memóriakártya 128 mega max. a készülék maga 4 megás, amiből az oprendszer stb. fél megát foglal
  • zippofcy #21
    Mennyi RAM van az N-gageben?
    Csak mert a Tony Hawk 3650esen azt irja ki install utan hogy out of memory meg flight modban is ... mennyi RAM kene neki? Nem 4MBs az N-gage is???
  • MrTressy #20
    ja lejjebb már le volt irva akkor sry :)
  • MrTressy #19
    n-gages játékokkal csak symbian os alapu mobilokkal tudtok játszani szóval sx-1 sgh-d700,sendo x,p800,p900, n6600 n3650 n7650, ebböl a listából az elsö 3 még nincsen kint a piacon